Sök:

Sökresultat:

7 Uppsatser om Konstruktionsdetaljer. - Sida 1 av 1

Lufttäthet i konstruktionsdetaljer i prefabricerade träbyggnader

Ett arbete om hur jag genom en övningsmetod som jag tagit fram själv avgör om den övningsmetoden gör mig bättre på att hålla konstanta tempon i mitt trumspel..

Projektering av platsbyggd villa

SammanfattningDetta examensarbete är ett utformningsprojekt av en platsbyggd villa. Frågeställningen tillprojektet var hur man kan utforma en villa.Jag har undersökt vilka A-ritningar, K-ritningar samt statiska beräkningar som behövs för attproducera en platsbyggd villa.Resultatet visar färdiga ritningar till bygghandlingar vilket betyder enplans villa medattraktiv/öppen planlösning och en stark byggnadsstil med tydliga inflytanden av funkisstil.Detta tydliggörs genom pulpettaken, och fasaden som är delvis liggande panel, delvis vitputsad.Yta: 153 kvmAntal rum: 6, varav sovrum: 3.

Konstruktion av LabVIEW-program som styr en pump för att generera en simulerad hjärtpuls

Berggren, O. (2014) COMSOL Multiphysics ? Ett energitekniskt analysverktyg vid numerisk simulering av köldbryggor och analys av fukt i Konstruktionsdetaljer. Examensuppsats i ämnet energiteknik. Institutionen för tillämpad elektronik och fysik vid Umeå Universitet.Konsultföretaget Tyréns har vid sitt kontor i Umeå önskat att utvärdera tillämpningen av programvaran COMSOL Multiphysics.

COMSOL Multiphysics - Ett energitekniskt analysverktyg vid numerisk simulering av köldbryggor och analys av fukt i konstruktionesdetaljer

Berggren, O. (2014) COMSOL Multiphysics ? Ett energitekniskt analysverktyg vid numerisk simulering av köldbryggor och analys av fukt i Konstruktionsdetaljer. Examensuppsats i ämnet energiteknik. Institutionen för tillämpad elektronik och fysik vid Umeå Universitet.Konsultföretaget Tyréns har vid sitt kontor i Umeå önskat att utvärdera tillämpningen av programvaran COMSOL Multiphysics.

Produktutformning av en ny snöskoter

Detta examensarbete är det avlutande momentet på civilingenjörsutbildningen Ergonomisk design och produktion vid Luleå tekniska universitet. Målet med projektet är att designa en helt ny skotermodell exteriört. Tyngdpunkten i projektet är utseendet men även andra aspekter behandlas, så som ergonomi, materialval och tekniska lösningar. En Internetbaserad enkätundersökning, marknadsundersökning samt systematisk problembehandling ligger till grund för designen av fyra grundkoncept. Dessa undersöks genom strukturerat konceptval samt samråd med uppdragsgivaren.

Översvämning som skadekälla på byggnader

Detta examensarbete handlar om bebyggelse som drabbas av översvämningar. Vad fukt innebär och hur det påverkar konstruktion och material undersökte vi först genom litteraturstudier och diskuterade sedan (eftersom det var svårt att hitta konkret information kring ämnet) större vattenmängders effekt på byggnader. En självklar slutsats är att en översvämning i en byggnad troligtvis leder till fuktskador. Efter att ha tittat på olika konstruktioner (bl.a. från Isover) och diskuterat erfarenheter kunde vi ta fram ett praktiskt och dessutom billigt förslag på en förebyggande metod som hindrar vatten från att tränga sig in i byggnaden. Metoden går ut på att bygga till en sockelliknande element av vattentät betong kring en byggnads grund och vägg.

Att uppnå god lufttäthet: En studie av faktorer som påverkar byggnadens lufttäthet

Byggbranschen ställs inför stora prövningar med högt satta mål inom klimat- och energipolitiken och en omfattande påverkan på naturmiljön till följd av dess stora material- och energiomsättning. Demonstrationsprojekt i byggbranschen anses vara ett viktigt steg i utvecklingen av ny byggteknik, men samtidigt finns det ett gap mellan goda resultat som demonstrationsprojekten kan uppvisa och det traditionella arbetssättet (Femenías, 2004) . Samtidigt som det finns ett behov av satsningar på miljöanpassad nyproduktion, finns det också ett stort behov av god förvaltning av våra befintliga byggnader. Bebyggelsen som helhet förnyas väldigt långsamt; drygt 90 procent av de hus som finns år 2020 är redan byggda (Miljövårdsberedningen, 2004). Byggnaders driftsskede har en betydande del i bygg- och fastighetssektorns miljöpåverkan (Byggsektorns kretsloppsråd, 2001), vilket ställer höga krav på fastighetsbolag och fastighetsförvaltare.Syftet med denna rapport är att belysa fastighetsförvaltarens roll i arbetet mot en hållbar utveckling, men också den eventuella problematik som råder med förvaltning av fastigheter som byggs som miljöprojekt.