Sök:

Sökresultat:

4 Uppsatser om Koccidios - Sida 1 av 1

Effects of koccidiae- and nematode infections in first-year grazing calves :

Twenty-four calves, which had not grazed previously, were divided into four groups. They were subsequently inoculated orally with either E. alabamensis oocysts, O.ostertagi/C. oncophora larvae, or both. One group remained uninfected and was used as a control.

Koccidier hos tamkanin

Koccidier (Eimeria spp) är encelliga parasiter som kan angripa antingen tarmkanalen eller lever och gallgångar hos tamkaniner. Sjukdomar i digestionskanalen är ofta komplexa och utgör ett stort problem hos kaniner världen över. Faktorer som påverkar sjukdomsförekomst och förlopp är således av intresse att belysa. Denna litteraturstudie överblickar parasitens livscykel, patogenes och faktorer som påverkar sjukdomsbilden. Eimeria spp är vanligt förekommande bland kaniner och orsakar framförallt sjukdom runt avvänjning.

Beteskoccidios - påverkan på kalvhälsa och tillväxt

Parasiter ur Eimeria-släktet är vanligt förekommande hos nötkreatur världen över. Hos nötkreatur finns minst 13 arter av Eimeria, varav de flesta är apatogena men tre kan orsaka klinisk sjukdom framför allt hos unga djur. Eimeria bovis och Eimeria zuernii kan båda ge upphov till sjukdom hos uppstallade nötkreatur. Utöver det har Eimeria alabamensis visats kunna orsaka sjukdom efter betessläpp, framför allt i europeiska besättningar. Då utmärkande symtom är diarré och aptitlöshet kan sjukdomen orsaka viktminskning eller minskad tillväxttakt.

Ekologisk och småskalig uppfödning av slaktkyckling och kalkon i Sverige :

In Sweden in January 2005, there is only one producer of organic broilers and none of organic turkeys. But there are, on the other hand, a few small-scale producers whose housing systems to some extent are similar to what is stipulated in the organic standards. The aims of this work are to investigate what housing systems are used by the Swedish small-scale producers of broilers and turkeys, what main challenges they are confronted with and if there is an interest and a possibility for a change-over to organic production. For the first part of this work a literature study was performed with the purpose of detecting the main health problems in conventional as well as smallscale production. A special focus was on coccidiosis and leg weakness as those were considered to be of particular importance. A study was made of Swedish small-scale poultry production units. In two groups of broilers from the same producer and in three flocks of turkeys the level of Eimeria oocysts in faeces and litter was investigated.