Sök:

Sökresultat:

4 Uppsatser om Kamerakalibrering - Sida 1 av 1

Kamerakalibrering

Saab har utvecklat en produkt, Remote Tower, vars syfte är att fjärrstyra en flygplats. Fjärrstyrning innebär övervakning och styrning av flygplatsen från en annan plats än flygledningstornet. På den flygplats som ska övervakas har kameror monterats på ett sätt så att en 360-graders vy ges och bilden från dessa skickas till den plats varifrån man styr flygplatsen. När en ominstallation av en eller flera kameror görs så behövs det i dagsläget två installatörer. Dessa kan behöva arbeta på olika orter då serverdatorn inte behöver vara placerad i närheten av flygplatsen i sig.

Mätning och analys i 3-D för applikationer inom
processindustrin

I denna rapport presenteras en översikt över några befintliga metoder för mätning i 3 dimensioner baserade på bildbehandling och strukturerat ljus. Mätning via triangulering med laserplan och kamera beskrivs och har implementerats i Visual C++. En kalibreringsprocedur för denna mätmetod som med hjälp av laserplanet belyser ett referensobjekt beskrivs också och har utvecklats i MATLAB. Ett antal olika mätningar har sedan utförts med den implementerade mät- och kalibreringsmetoden och vissa initiala analyser av mätdata i MATLAB har gjorts för att ligga till grund för eventuell fortsatt produktutveckling och forskning..

Utvärdering av 3D-positionsmätning baserad på IR-kamera tracking med Wii Remote

Under det senaste halvåret har Nintendos Wii Remote uppmärksammats av forskare välden över. Det som är intressant är att den går att använda på en vanlig dator med Bluetooth och med hjälp av Wiimotens IR-kamera går det att skapa en motsvarighet till tryckkänsliga skärmar och dynamiskt genererade 3D-projektioner. För att göra detta krävs det metoder för triangulering av 3D-positioner. Detta examensarbete går ut på att ut-värdera Wiimotens tekniska prestanda för att se om den är tillräcklig för sådana applikationer. Till detta ingår även att ta fram metoder för triangulering och mätning av 3D-positioner.

Noggrannhet vid låghöjdsfotografering från obemannad heliumzeppelinare

The development in photogrammetry has created possibilities for new methods in aerial images acquisition. Remotely-controlled imaging from an unmanned helium zeppelin is a new and relatively unexplored acquisition. The purpose with this degree project is to evaluate the accuracy of this kind of low-height photographing system, a task given from the consultant company WSP, in Sweden. Landbadet in Uddevalla municipality was chosen as a test field for the zeppelin. Seventeen images distributed over three strips were acquired from the flying height of 80 m.