Sök:

Sökresultat:

16 Uppsatser om Godsmottagning - Sida 1 av 2

Fabrikslogistik: en flödesanalys för godsmottagning av ringar

SKF:s fabrikslogistikenhet upplever att man har ett stort problem med ringarnas flöde in till en av SKF:s fabriker s.k. D-fabriken, som tillverkar medelstora rullager. Det faktiska flödet är inte anpassat för det ankommande godset och speglas inte av korta genomloppstider och små lager. Syftet med mitt uppdrag som redovisas i denna rapport är att se över ringarnas flöde och redogöra för hur man kan skapa förutsättningar för ett bättre och mer kontinuerligt flöde. Även buffertarnas utformning är inte helt optimala, då det dagligen samlas ringar utanför på gården som inte kan köras in, eftersom det inte finns plats i den första bufferten.

Fabrikslogistik: En flödesanalys för godsmottagning av ringar

SKF:s enhet för Fabrikslogistik upplever att man har ett stort problem med ringarnas flöde in till en av SKF:s fabriker den s.k. D-fabriken, som tillverkar medelstora rullager. (Fabrikslogistik sköter det fysiska flödet av material från Godsmottagningen till tillverkande avdelning). Materialflödet är idag inte anpassat för det ankommande godset och speglas inte av korta genomloppstider och små lager. Syftet med mitt uppdrag som redovisas i denna rapport är att se över ringarnas flöde och redogöra för hur man kan skapa förutsättningar för ett bättre och mer kontinuerligt flöde.

Tidseffektivisering av inköpsprocessen på Mape Sweden AB

Detta examensarbete har genomförts på Mape Sweden AB med syfte att eliminera eller minska icke värdeskapande aktiviteter inom inköpsprocessen. Genom att undersöka hur fö-retaget arbetar med inköp och dess inköpsaktiviteter för verktyg och reservdelar är målet att hitta lösningar som innebär en tidseffektivisering av inköpsprocessen.Arbetet är av kvalitativ karaktär. Denna ansats valdes då gruppen ville få en förståelse över nuläget genom kvalitativa metoder. Metoderna som använts för att samla in data till arbetet var observationer och intervjuer, en litteraturstudie samt benchmarking på ett annat tillver-kande företag. För att ta fram förbättringsförslag till företaget utfördes ett spagettidiagram över förflyttningar.

Tillämpning av Toyotas produktionssystem på Electrolux Distriparts AB

Uppgiften som låg till grund för denna uppsats, var att ge förslag på produktivitetshöjande åtgärder på Electrolux Distriparts Godsmottagning. Vår avsikt var att tillämpa delar av Toyotas produktionssystem på den befintliga processen. Detta resulterade i en serie förslag som, om de tillämpas, drastiskt kommer höja produktiviteten i den aktuella processen..

Godsdistribution i centrala Göteborg ? Näringsidkares attityder till alternativa lösningar på godsmottagning

Trafikkontoret i Göteborg har som vision att uppnå effektiv, säker och hållbar rörlighet. En viktig del i detta arbete handlar således om att förstärka Göteborgs attraktionskraft genom att skapa en stadskärna som återspeglar denna vision. I syfte att uppnå en hållbar stadsmiljö samt skapa en trygg, säker och attraktiv stadskärna undersöker just nu Trafikkontoret möjligheterna med att effektivisera den godsdistribution som äger rum inom ett geografiskt begränsat område i Göteborg. Tanken är att korta ner det tidsfönster, inom vilket det är acceptabelt att leverera gods från kl 08.00 - 11.00 till kl 08.00 - 10.00. Denna förändring innebär att många av de berörda näringsidkarna tvingas till mer eller mindre kostsamma förändringar och anpassningar.

Effektivisering av det interna flödet på Godsmottagningen - Autoliv Sverige AB

Autoliv koncernen är ett högteknologiskt globalt företag med ca 42 000 anställda i 32länder världen över. Företagets vision är att drastiskt reducera trafikolyckor, trafikskadoroch olyckor med dödlig utgång. Examensarbetet utfördes på koncernens dotterbolagAutoliv Sverige AB i Vårgårda (ALS) med syftet att hitta förbättringar, som germöjligheter till en effektivare Godsmottagning och utökad kapacitetsutnyttjande. ALSproducerar i huvudsak airbags och specialkomponenter och har ca 1000 anställda.Examensarbetet inleddes med en förundersökning på Godsmottagningen. De metoder somanvändes har varit intervjuer, enkäter och andra uppföljningsblanketter.

Intern materialhantering på Fläkt Woods AB

Intern materialhantering är ett ofta bortglömt område inom logistik, ett ämnesområde som annars i takt med den snabba och globala utvecklingen har fått ökad uppmärksamhet de senaste åren. I detta examensarbete studeras den interna materialhanteringen på Fläkt Woods ABs fabrik i Jönköping begränsat till flödet mellan Godsmottagning och slutmontering. Syftet med fallstudien är att undersöka vilka problem som finns med den nuvarande interna materialhanteringen samt ge förbättringsförslag för hur den skulle kunna utvecklas för att minimera antalet produktionstopp orsakade av materialbrist.Studien har en abduktiv ansats där datainsamling genom dokumentation, observationer och intervjuer ligger till grund för en flödeskartläggning av tre produktgrupper som företaget bedömt vara mest intressanta att studera. Utifrån flödet identifieras möjliga problem och med hjälp av ett analytiskt ramverk klassificeras dessa för att urskilja de problem som leder till produktionsstopp. Studien visar att dessa handlar om att komponenter av någon anledning är felaktiga/skadade, lagras in/plockas på ett felaktigt sätt eller att det sker felaktigheter vid Godsmottagning med avseende på registrering och sortering.Genomförda litteraturstudier ligger till grund för ett teoretiskt ramverk innehållande principer som bör tas i beaktning vid arbetet med intern materialhantering.

Arbetshanteringen på godsmottagningen hos EFG

The aim of this report is to investigate how the work handling at the department for arriving goods at EFG in Tranås is working, as well as how it could be improved and made more effective. EFG is a corporation who process and sell office furniture. The company is working with a project concerning delivery precision, the subject is therefore particularly interesting from the perspective of delivery accuracy. The number of orders has increased notably during the fall of 2005 and the spring of 2006. This has led to new demands at the department for arriving goods and the topic is as a result of that important also from this point of view.Interviews and investigations have been conducted at location since no written material earlier has been made in the topic.

Radiofrekvensidentifiering,RFID -teknik och användning

Radiofrekvensidentifiering, RFID är en teknik för automatisk identifiering av objekt. RFID möjliggör identifiering och trådlös fjärravläsning av objekt. Teknikens egenskaper möjliggör en uppsjö av användningsområde exempelvis inom säkerhetsområdet och behörighetskontroller, spårning och märkning av varor, i tillverkningsprocesser och andra områden. Det finns stora företag som har uppmärksammat den nya teknikens potential och gör därför stora satsningar. Rapportens uppdragsgivare, R2M,har sedan en tid varit intresserad av tekniken.

Analys av internt produktflöde för ökad kapacitet

This master thesis was carried out at ELFA, one of the largest catalogue distributors of electronics in northern Europe. ELFA offers a wide selection of products such as measuring instruments, fuses and screwdrivers. The master thesis handles the possibilities of an increase in the internal flow of products. The background to this problem is ELFA?s acquisition of two new companies, which brought the product range in the warehouse from 55 000 to 80 000 products.

Materialflödesanalys och layoutförslag Volvo Penta AB : Avdelning: Montering D4/D6 och D3

Volvo Penta i Vara tillverkar diselmotorer för marint bruk. Nya materialfilosofier har ändrat förutsättningarna för materialflödet ute i produktionen. Även ökade krav på miljö och säkerhet gör att Volvo Penta i Vara vill se över sin layout för att kunna effektivisera de interna transporterna och därmed göra fabriken säkrare.Detta arbete avser monteringen på Volvo Penta och har skett parallellt med Marcus Nordberg som tittat på bearbetningen och målning/pack.Syftet med arbetet är att ta fram ett förslag på en ny layout som kan gynna fabriken med hänsyn till de nya förutsättningarna som gäller för materialflödena och bidra till en renare och säkrare miljö. Genom att kartlägga materialflödet i fabriken kan en nulägesbeskrivning sammanställas och med denna kan en ny layout tas fram. En jämförelse med nuläget ger faktaunderlag för att visa vad en ny layout kan medföra.En frekvensanalys gjordes på de artiklar som i dag körs av gaffeltruckar för att skapa en uppfattning om materialflödet.

Förbättring av flödet mellanlager och produktion

Atlas Copco Craelius har vid årsskiftet 2011-2012 genomfört en flytt av större delar avlagret då en ökad produktion med tiden har medfört att lagret blivit för litet.Hanteringen av ankommande gods och plock av artiklar till monteringen har inteutvecklats i samma takt som företaget och är därför i behov av modernisering. Idagsläget placeras allt ankommande gods på gården och registrerades sedan i turordningi affärssystemet Movex. Detta sätt att arbeta medför att då det kommer stora volymerankommande gods tar det lång tid innan allt registreras. Atlas Copco Craelius har pgaav detta arbetssätt ingen möjlighet att veta vilka artiklar som finns bland det gods somblir stående i väntan på att läggas in i lager och registreras. Därför vill Atlas CopcoCraelius ta fram ett nytt arbetssätt som gör det möjligt att veta vad som har kommit såfort som möjligt för att sedan kunna lagerlägga och registrera i turordning.På grund av sättet som lagret har arbetat har det inte funnits några möjligheter att mätahur lång tid det tar att lägga in ankommande gods eller hur lång tid det tar från att ettplock kommer ut till lagret tills det att plocket levereras till monteringen.

Kapacitetsutnyttjande och begränsningar i påfyllnads- och plockprocessen : En fallstudie på Staples lagerverksamhet i Växjö

Bakgrund: Ett lager är en viktig del av de flesta värdekedjor. Stora ansträngningar har därför under de senaste åren gjorts för att finna optimala strategier för planering och kontroll av lagersystem. För att uppnå en ökad produktion krävs det att kapacitetsutnyttjandet förbättras. Genom att planera sin kapacitet kan företag reducera kapacitetsbegräsningar, så kallade flaskhalsar, som är nyckeln till att förbättra produktionens kapacitetsutnyttjande.Syfte: Syftet med studien är att beskriva Staples nuvarande kapacitetsutnyttjande i påfyllnads- och plockprocessen. Vidare avser studien att identifiera kapacitetsbegränsningar inom dessa processer.

Informationshantering i en kundorderstyrd försörjningskedja: En fallstudie hos Siemens Industrial Turbomachinery AB

I företag som bygger komplexa produkter mot kundorder läggs ofta en större del av tillverkningen ut på underleverantörer för att företaget ska vara flexibelt och snabbt svara på marknadsförändringar. Företag i dessa kundorderstyrda försörjningskedjor låter då underleverantörer konstruera komponenterna efter underleverantörens egen expertis genom att endast ge riktlinjer för hur komponenterna ska se ut vid inköp av komponenter och system. Detta leder till att komponentinformation som tidigare varit det köpande företagets istället hamnar hos underleverantören. Studien bygger på intervjuer genomförda med personer i hela flödet, från konstruktionsstadiet till överlämning till kund. Även felrapporter samt annan sekundär data har använts för att verifiera intervjuinformationen.

Utveckling av en modell för att minimera icke värdeskapande tid : En fallstudie vid Aven Sandby AB

Värdeskapande tid är något som skapar ett mervärde för kunden, något som förädlar produkten. Tyvärr är stora delar av ledtiden för en produkt icke värdeskapande. Det finns undersökningar som visar att den siffran kan vara så hög som 90 % av den totala tiden. Aktiviteter som inte bör ses som värdeskapande är interntransporter, lager och alla kostnader förknippade med det. De kostnaderna kan vara administration, Godsmottagning, inkurans och själva kostnaden för lagerlokalen.

1 Nästa sida ->