Sök:

Sökresultat:

16 Uppsatser om Flaska - Sida 1 av 2

Vatten på flaska - Immateriella och materiella värden knutna till produkten

Uppsatsen syftar till att förstå vilka immateriella och materiella värden som är knutna till vatten på Flaska i Sverige. Vi undersöker naturellt vatten på Flaska med och utan kolsyra. I andra länder är det vanligt att behöva köpa vatten på Flaska. I Sverige har vi dock bra dricksvatten. Vad är det då som konsumenten erhåller förutom kärnprodukten som gör det värt att köpa vatten istället för att dricka kranvatten? Uppsatsen bygger på en kvantitativ enkätundersökning samt kvalitativa expertintervjuer.

Livscykelanalys av en flaska whisky

Målet med detta examensarbete är att i samarbete med Mackmyra Svensk Whisky undersöka miljöpåverkan från deras whisky. Utöver detta undersöks även vilka delprocesser av produktionsprocessen som orsakar mest miljöpåverkan, och hur påverkan på miljön kan minskas. Generellt sett används stora mängder resurser inom livsmedelsindustrin, vilket kan ge stor påverkan på miljön. För att identifiera och mäta denna påverkan används i detta examensarbete metoden livscykelanalys. Ett viktigt steg i början av livscykelanalysen är att välja en eller flera funktionella enheter för vilka miljöpåverkan ska beräknas. Denna studie har två funktionella enheter.

Flaska för mineralvatten

Syftet med detta projekt var att ta fram ett säljande koncept av Flaskan och även etiketten till mineralvatten. Problemet med dagens vattenflaskor som finns på den ryska marknaden är att samtliga har liknande utseende, form och riktar sig till samma målgrupp. Målgruppen flaskorna riktar sig till är sportintresserade människor och de som lever ett aktivt liv. Till 90 procent är flaskorna gjorda utav PET -plast.Målsättningen för mitt projektarbete var att produkten ska säljas till restauranger/krogar, caféer, utställningar, hotell, mässor och vid andra speciella tillfällen. Tanken är att skapa och erbjuda en exklusivare produkt för kunderna och därmed kunna öka vattnets värde.

Ny förpackning för Renat Brännvin åt Vin & Sprit AB

The purpose of this degree project is to come up with a new package to Renat Brännvin for »Vin & SpritAB« and make the product more attractive on the market of bars, restaurants and hotels. The commissionhas included to decide the material of the package, whether it´s possible to manufacture the productand to make an estimation of the costs.The conditions that »Vin & Sprit AB« set up was to make the product attractive to a younger targetgroup, in this case people from 20 to 40 years old. As Renat Brännvin is considered to be a product of firstclass it´s of great importance that the package reflects the look of a premium product.At first we looked at the history of the company »Vin & Sprit AB« and Renat Brännvin. We decidedthat the package schould consist of a bottle, glasses and a device used when serving the liquor. To getinspiration before sketching we studied different kinds of bottles, glasses and serving devices.

Produktdesign ColdKit

Följande rapport beskriver teori, metod och resultat av ett examensarbete vid Luleå Tekniska Universitet utfört i samarbete med Light My Fire AB. Företaget tillverkar produkter som används av människor i hela världen och som ger användaren ett leende på läpparna. En produkt som har saknats i sortimentet är en vätskebehållare och flera återförsäljare världen över har frågat efter just detta. Målet har varit att ta fram en multifunktionell vätskebehållare som ska passa in i Light My Fires befintliga sortiment och få plats i företagets produkt, LunchBox. Projektet började med en grundlig benchmarking för att ta reda på vilka olika typer av vätskebehållare som finns.

Skruvkork eller naturkork? : Olika förslutningsmaterials inverkan på vinets sensoriska egenskaper.

Uppsatsen är en kvalitativ litteraturstudie där fem vetenskapliga artiklar uppsökta i vetenskapliga databaser ligger som grund. Syftet är att ta reda på skillnaderna mellan olika förslutningsmaterial för vinflaskors inverkan på vinets sensoriska egenskaper efter lagring på Flaska. De förslutningsmaterial som mest fokuseras på är syntetkorkar, naturkorkar, tekniska korkar och skruvkorkar. Det konstateras att förändringarna hos vinet tycks ligga i relation till den mängd syre som kommer in genom förslutningen och den mängd svaveldioxid som slipper ut. Förändringarna beror till stor del på oxidation men även på andra kemiska reaktioner i vinet.

Unga konsumenters köpvanor rörande växter : en studie av hur unga konsumenter väljer växter

Dagens konsumenter inom alla ålderskategorier handlar idag blommor och växter i genomsnitt 10,2 gånger per år. Den yngre generationen som är upp till 29 år (generation Y) har inköpsfrekvensen sjunkit från att handla 4,7 gånger per år till 4,3 gånger per år (Gfk, 2012, muntl.). I dagens samhälle kan vi se både generation X och generation Y, det innebär att det är konsumenter som har olika köpbeteende och olika preferenser när de väljer växter. Beroende på vilket segment man tillhör, det kan vara ålder, kön, inkomst och demografi som bestämmer vårt beteende att det handlas på olika sätt. Undersökningen innehåller båda generationerna. En stor uppgift för dagens företag är att ta reda på så mycket som möjligt om konsumenterna för att kunna marknadsföra rätt produkt till rätt konsument. Målet med detta kandidatarbete är att ta reda på hur de unga konsumenterna 25-40 år väljer växter idag.

Vinflaskans färg, form och vikt : En studie av marknadsföring, konsumentpåverkan och preferens

Vinmarknaden av idag präglas av allt tuffare konkurrens, och går från att ha varit traditionsbunden mot att bli mer och mer marknadsorienterad. Det går att se trender i att Flaska och förslutning vid sidan av etikett börjat användas allt mer som marknadsföringsredskap.Denna studie avser belysa betydelsen av själva Flaskan, genom att specialstudera tre Flaskattribut: Flaskans färg, form och vikt. VinFlaskans attribut undersöks avseende hur de används, eller kan användas, i marknadsföringssyfte för att påverka kundens preferens vid val av vin. Marknadsföringsaspekten begränsas till att behandla främst produktdifferentiering.Metoden för denna studie är i form av en litteraturstudie av fyra vetenskapliga artiklar.Resultatet uppvisar viss betydelse av flaskform, flaskfärg och flaskvikt för konsumenters preferens, men att dessa tenderar att vara underordnade andra attribut. Differentierande formgivning kan påvisas påverka konsumenter positivt, oavsett attribut.I diskussionen finner denna studie tydliga samband mellan hur produktdifferentiering som marknadsföringsstrategi beskrivs i litteraturen och hur vinkonsumenters preferensbeteende beskrivs i empirin, vilket leder till slutsatsen att strategierna har kundpåverkan.

Sashay : Vam välling - NU!

Examensarbetet på 22,5 hp har utförts av Malin Engvall, Natalié Schnelzer och CarolineSvedberg som en avslutande del på Innovations- och designingenjörsprogrammet vidKarlstads universitet, fakulteten för teknik och naturvetenskap.Uppdragsgivare var JanErik Odhe som med sin tävlan i Venture Cup lämnat in en affärsidésom innefattar utveckling av en ny produkt.Målet var att ta fram en engångsprodukt som inom loppet av en minut kan ge tillgång tillvarm välling oberoende av var konsumenten befinner sig. Produkten skulle även varaestetiskt tilltalande och på bästa sätt sticka ut från mängden av vällingförpackningar somfinns att tillgå idag.För att på bästa sätt tillfredställa målgruppens behov gjordes en förstudie med enkäter,intervjuer och undersökningar av den nuvarande marknaden. I förstudien framkom det attden primära målgruppen ville ha nytänkande vad gäller formen på produkten. Det framkomäven att en av de viktigaste aspekterna att tänka på var greppvänligheten för små barn.Det slutgiltiga konceptet består av tre delar; Flaska, värmeanordning och startanordning iform av ett vred. Genom att vrida vredet, i botten av Flaskan, till rätt läge startas denexotermiska reaktion av vatten och kalciumklorid di-hydrat som alstrar värme.Värmeanordningen verkar i en behållare i Flaskans mitt.Pappersprototyper för att visa form och grafik gjordes med hjälp av Korsnäs i Frövi.

Mätning av syrehalt i öl vid olika processteg

SAMMANFATTNINGNuförtiden ställs högre och högre krav på livsmedelskvalitet, vari det ingår hållbarhet beträffande fysikaliska förändringar. När det handlar om öl, är dessa förändringars omfattning i stor grad beroende av hur hög halten löst syre är i ölet. Oxidation av smakämnen sker till följd av en hög syrekoncentration i produkten. De ämnen som bildas då kan ge upphov till en skämd lukt och smak. Oxidation av proteiner och polyfenoler resulterar i olösliga fällningar vilket yttrar sig i form av ett grumligt öl.I slutet av jäsningsprocessen bör syrehalten vara så låg som 10 ppb.

Systembolaget som Sveriges föräldrauppfostrare

Systembolaget har producerat nio stycken reklamfilmer  där de vill uppmana föräldrar att de inte skall ge minderåriga tonåringar alkohol. Jag har valt att  göra en receptionsanalys på en av dessa reklamfilmer, ?Sanningen?. Filmen uppvisar en dialog mellan en far och hans dotter där den minderåriga dottern ber om att få en Flaska vin och fadern ger henne det.Denna uppsats belyser hur sex stycken föräldrar genom en kvalitativ intervju tolkar ?Sanningen?.

Förekomst av urinvägskateter och urinvägsinfektion efter ändrade vårdrutiner i samband med höftfraktur

Bakgrund: Varje år drabbas cirka 18000 äldre personer i Sverige av en höftfraktur på grund av osteoporos. Många av dessa äldre får sin livskvalitet påverkad på ett negativt sätt. Höftfraktur är även associerad med komplikationer som sårinfektion, lunginflammation och urinvägsinfektion. På många sjukhus i Sverige har det varit rutin att sätta kvarsittande kateter till urinblåsan på patienter med höftfraktur. Kvarsittande kateter kan i sig orsaka urinvägsinfektion.

Förekomst av urinvägskateter och urinvägsinfektion efter ändrade vårdrutiner i samband med höftfraktur

Bakgrund: Varje år drabbas cirka 18000 äldre personer i Sverige av en höftfraktur på grund av osteoporos. Många av dessa äldre får sin livskvalitet påverkad på ett negativt sätt. Höftfraktur är även associerad med komplikationer som sårinfektion, lunginflammation och urinvägsinfektion. På många sjukhus i Sverige har det varit rutin att sätta kvarsittande kateter till urinblåsan på patienter med höftfraktur. Kvarsittande kateter kan i sig orsaka urinvägsinfektion.

NOA Relaxation : stressreduktion på flaska?

Syfte och frågeställningarSyftet med denna studie var att undersöka om den stressreducerande drycken NOA relaxation, innehållande L-theanin och Citronmeliss, har någon fysiologisk samt psykologisk effekt på kvinnliga ishockeyspelare vid konsumtion. Studien undersökte även hur ishockeyspelarnas prestationsförmåga vid kognitiva datortester påverkades vid intag av NOA relaxation. Hypotesen för denna studie är att drycken NOA relaxation har en lugnande, fokusgivande samt stressreducerande effekt både psykologiskt och fysiologiskt på deltagarna.MetodI studien har 7 kvinliga ishockeyspelare deltagit. Deltagarna antingen studerade eller var arbetslösa, åldersspann mellan 17 till 22 år (medelålder 20). Tre stycken testtillfällen utfördes, det första tillfället då deltagarna enbart fick pröva på de kognitiva datortesterna.

Alkohol - en risk- eller friskfaktor : en kvalitativ studie om alkoholens hälsoeffekter

Syfte och frågeställningarSyftet har varit att utifrån ett idéanalytiskt perspektiv undersöka hur alkoholens positiva hälsoeffekter framställs av läkare och i kvällspress. Detta har skett med hjälp av en textundersökning, där värderingar och föreställningar bearbetats utifrån en aktörscentrerad analys, som fått sin utgångspunkt i följande frågeställningar:? Hur framträder aktörernas syn på alkoholens nyttighet för hälsan?? Hur framträder aktörernas syn på gränsen mellan skadlig och måttlig mängd alkohol?? Vilka skillnader och likheter förekommer hos aktörerna?MetodVår metod bestod av en textundersökning, där insamlad empiri består av 12 tidningsartiklar ur Expressen och tre intervjuer. Intervjupersonerna består av två allmänläkare och en alkoholläkare. Metoden bygger på idéanalys och resultaten från intervjuer och våra utvalda artiklar har bearbetats med hjälp av ett eget utformat analysschema.ResultatArtiklarnas definition på måttlig mängd alkohol sträcker sig mellan allt från ett till fyra glas om dagen.

1 Nästa sida ->