Sök:

Sökresultat:

4 Uppsatser om Drivdon - Sida 1 av 1

Produktutveckling av displayarmaturer

De metoder som studenterna använt sig av under utbildningens gång har tillämpats för att ta fram, utveckla och utvärdera lösningar. I början av projektet erhölls några avgränsningar av företaget. Bland annat krävdes varken hållfasthetsberäkningar, produktkalkyler eller materialval.Displayarmaturer används som butiksbelysning. De består i huvudsak av ett Drivdon, en reflektor och en lampa. Valet av lösningar är i det närmaste baserat på uppdragsgivarens önskemål.

Val av vägbelysningsteknik ur ett LCC-perspektiv

Inom EU har det tagits fram ett direktiv för miljövänlig design och produktion. Prestandan på ingående komponenter har lagstiftats inom flera olika områden. Detta har lett till att glödlampan skall fasas ut i hemmamiljön. Matta glödlampor och klara 100 watts glödlampor inledde detta år 2009. Ett av områdena är gatubelysningen (armatur + ljuskälla), där blir bl.a.

Produktutformning av tracklights för belysning i butiksmiljö

Detta examensarbete, med inriktning emot Industriell design vid Luleå tekniska universitet, behandlar produktutformning av spotlights som monteras på takskenor butiksmiljöer. Även på fackspråk kallat Tracklights. Arbetet är utfört under 10 veckor hos Nordic Light i Skellefteå, som utvecklar, tillverkar och säljer butiksbelysning. Målet med arbetet är att utveckla två stycken tracklights som skulle kunna ingå i Nordic Light´s ökande produktsortiment. Tracklightsen skulle ha ett säljande utseende och motsvara de önskemål som finns hos kunder.

Energibesparande lösningar för köpcentrum och andra handelslokaler : En jämförelse mellan Sverige och Michigan

Energieffektivisering har blivit en allt mer diskuterad fråga på sista tiden. Fokus har varit stort på både bostäder och kontor. I den här rapporten granskas handelslokaler, särskilt köpcentrum, i Sverige och i Michigan, för att finna likheter och skillnader i förutsättningar för energieffektivisering och i vilka lösningar för effektivisering som väljs. Handelslokaler i Michigan använder 30 % mer energi än svenska handelslokaler och skillnaden ligger till största del i uppvärmningsenergi. På det området har Sverige arbetat mycket med effektivisering de senaste årtiondena.