Sök:

Sökresultat:

5 Uppsatser om Armband - Sida 1 av 1

Jämförelse av metoder för mätning av kroppssammansättning och energiomsättning

Syftet med detta examensarbete var att utvärdera tre olika metoder för mätningav energiomsättning hos människokroppen med förhoppningen att kunna komma fram till en enklare metod vilket kan underlätta främst för patienter men även för sjukvårdspersonalen. Utvärderingen grundas på mätningar av BMR.Det finns flera olika metoder att mäta energiomsättningen och jag har använt mig av indirekt kalorimetri (referensmetod), bioimpedansmätning (BIA) och Sensewear Armband. Den sistnämnda är en helt ny metod och det är denna metod som främst har utvärderas gentemot de andra. Mätningarna med alla tre metoderna utfördes vid samma tillfälle efter fasta för varje försöksperson (n=10)och patient (n=2). Armbandet bars i tre dygn, indirekt kalorimetri mättes under 30 min och BIA mättes vid ett tillfälle.

OCK - Trygghet på offentliga platser

Upplevelsen av att vistas på offentliga platser i större städer är olika. De plats er som upplevs obehagliga och med oro för att utsättas för brott är inte alltid de platser där det statistiskt sätt sker flest brott. Stockholm är en av de städer som jag har tittat på och på vilka platser i storstaden som upplevs på vilket sätt.Risken för att utsättas för brott på offentliga platser har ökat och våldsbrott på offentliga platser står för 18 % av antalet anmälda brott och där ingår även misshandel och sexualbrott. Jag har titta närmare på hur man upplever sin trygghet i vardagen och på vilket sätt man kan hindra eller förändra de utsattas beteenden och beslut.Mitt arbete har lett fram till en produkt som är personbunden och har som uppgift att visa anhöriga vart man befinner sig och hur man mår för att snabbt kunna ta kontakt med någon om otryggheten ökar och förstärka upplevelsen av kontroll och trygghet. Det resulterade i ett Armbandskoncept som har en tjänst kopplat i sig i form av en applikation..

Bristande handdesinfektion speciellt före patientkontakt : En observationsstudie om vårdhygien inom ambulanssjukvård

Det har varit känt sedan 1800-talet att en god handhygien leder till en minskning av vårdrelaterade infektioner (VRI). Mer än 150 år senare brister fortfarande vårdhygienen och bara i Europa drabbas årligen omkring 3,2 miljoner människor av VRI. Ökade kostnader för hälso- och sjukvården blir följden av VRI men framförallt ett stort och onödigt lidande för patienten. Följsamheten till basala hygienrutiner och klädregler har i ett flertal studier visat sig vara en betydande åtgärd för att bekämpa VRI. Trots det finns det endast ett fåtal studier om följsamheten inom ambulanssjukvård och resultaten är varierande men genomgående påvisas låg följsamhet.

Kallelsesignal system

Denna rapport redogör för examensarbetet som utförts av Hagob Sihak och Ali Murtadha vid Mälardalens Högskolan, vårterminen 2013. Rapporten handlar om behovsanalysering och utveckling av ett nytt kallelsesignalsystem för personer med grövre funktionsnedsättningar. För att kunna analysera behovet utförde författarna en marknadsundersökning, som visade att dagens produkter inte var problemfria och att ett behov av nya innovativa lösningar finns. Dessa undersökningar utfördes genom intervjuer hos olika enhetschefer inom vård och omsorgsavdelningen i Eskilstuna kommun och på Mälarsjukhuset.Arbetet startades med en illustrerad planering för en god översikt över projektets olika faser och etapper. Sedan tillämpades olika verktyg och metoder för den nödvändiga problemförståelsen och informationssamlingen.

Konceptutveckling av träningshjälpmedel för elitsimmare

Den här rapporten beskriver ett delprojekt som behandlar konceptuell utveckling av ett träningshjälpmedel för elitsimmare.Arbetet är utfört som ett examensprojekt för utbildningen Teknisk design vid Luleå tekniska universitet hösten 2010, våren 2011. Delprojektet är en del av ett större projekt, kallat Trainerkoll, som består av tre stycken delprojekt; konceptframtagning, teknik och elektronik samt marknadsanalys. Den del av projektet vi arbetat med är det förstnämnda; konceptutveckling. Detta projekt genomförs först och avses ligga till grund för de övriga två delprojekten. ?Trainerkoll? startades av projektägaren och innovatören Ola Wallberg, med målsättning att utveckla en ny produkt, vilken så småningom är tänkt att ligga till grund för ett nytt företag.Målgruppen sträcker sig från tidigt satsande elitsimmare till äldre aktiva i den så kallade mastersserien.