Sök:

Sökresultat:

24 Uppsatser om Wine - Sida 2 av 2

Från producent till restaurang : Kan känslor, uttryck och ambitioner bakom ett vin vidareförmedlas via mellanhänder?

   SammanfattningI detta examensarbete granskade författarna Jean Marc Brocards vin Chablis Saint Claire Vieilles Vignes, för att undersöka hur känslor, uttryck och ambitioner vidareförmedlas.Syftet är att studera en vintillverkares känslor, uttryck och ambitioner bakom sitt vin och hur de vidareförmedlas till importör, vidare till restaurang och hur det sedan förmedlas ut till gästerna i Sverige.Metoden som författarna använde var kvalitativstudie där öppen intervjuteknik användes som grund. Författarna har intervjuat tre undersökningsgrupper som består av importör, producent och restauranger.Examensarbetet visar att mellan producent och importör förmedlas känslor, uttryck och ambitioner väl, medans restaurangintervjuerna visar att vägen bryts och att förmedlingen stannar av.Resultatet visade att känslor, uttryck och ambitioner vidareförmedlas från producent till restaurang i Sverige, men att vägen bryter mellan restaurang och gäster.NyckelordNyckelorden till författarnas examensarbete var: Catering, Knowledge, Restaurants, Sommelier & Wine.    .

Vingårdar i Sverige! : farligt för miljön?

The future climate of Sweden is expected to become warmer in the future. This would be beneficial for vineyards and may lead to a greater area being allocated for Wine production. The environmental impact concerning eutrophication from Swedish vineyards has not been evaluated before. In this study nutrient balances are constructed for four Swedish vineyards with the goal to estimate the out and in flows of nutrient in the systems for the year 2010. Interviews with focus on farming practices undertaken during the year are conducted with the farmers.

Inkarnationens hur Kristologi och eukaristi hos Kyrillos av Alexandria och Martin Luther

In this essay, I have examined and discussed the similarities and differences between christology in the thought of Cyril of Alexandria and Martin Luther, and further, to what extent Luther may have been influenced by Cyril in his doctrines of christology and Christ?s presence in the Eucharist. By reading texts written by Cyril as well as by Luther, I have tried to describe the position of each of the theologian?s. In the next step, I compared the thoughts of Cyril and Luther, and tried to show on both similarities and differences.

Vinflaskans färg, form och vikt : En studie av marknadsföring, konsumentpåverkan och preferens

Vinmarknaden av idag präglas av allt tuffare konkurrens, och går från att ha varit traditionsbunden mot att bli mer och mer marknadsorienterad. Det går att se trender i att flaska och förslutning vid sidan av etikett börjat användas allt mer som marknadsföringsredskap.Denna studie avser belysa betydelsen av själva flaskan, genom att specialstudera tre flaskattribut: flaskans färg, form och vikt. Vinflaskans attribut undersöks avseende hur de används, eller kan användas, i marknadsföringssyfte för att påverka kundens preferens vid val av vin. Marknadsföringsaspekten begränsas till att behandla främst produktdifferentiering.Metoden för denna studie är i form av en litteraturstudie av fyra vetenskapliga artiklar.Resultatet uppvisar viss betydelse av flaskform, flaskfärg och flaskvikt för konsumenters preferens, men att dessa tenderar att vara underordnade andra attribut. Differentierande formgivning kan påvisas påverka konsumenter positivt, oavsett attribut.I diskussionen finner denna studie tydliga samband mellan hur produktdifferentiering som marknadsföringsstrategi beskrivs i litteraturen och hur vinkonsumenters preferensbeteende beskrivs i empirin, vilket leder till slutsatsen att strategierna har kundpåverkan.

Vad är vinkvalité? : En studie om uppfattningen av kvalité som koncept och hur den förändras med ökad kunskap

Vin har konsumerats i 8000 år och idag är bedömningen av dess kvalité mer utbredd än någonsin. Men begreppet är inte definierat på ett tillfredställande sätt ännu och uppfattningen av kvalité är även beroende av engagemanget för vin. Syftet med denna studie är därmed att undersöka uppfattningen av begreppet vinkvalité hos personer med stort engagemang för vin samt att undersöka hur uppfattningen av vinkvalité förändras med förhöjd engageringsnivå. Studien genomfördes med hjälp av två fokusgruppsintervjuer vars deltagare var första- och tredjeårsommelierstudenter vid Örebro universitets Restaurang- och hotellhögskola samt en intervju med en Master of Wine där deltagarnas uppfattning av vinkvalité utforskades. Resultatet visade att en större kunskap om vin möjliggör en mer ingående och detaljerad beskrivning av hur vinkvalitet bedöms något som kunde iakttas mellan alla grupper.

Internal Market Harmonisation and Trade Implications for Non-EU Companies

After the formation of the European Union internal market in 1992, member state specific obstacles and barriers were largely removed. This was especially the case in harmonised industries where standardisation and technical regulation have led to legal certainty. Despite this, a large range of trade regulation continues to remain distortional to trade, in addition to the ongoing tariffs and subsidies. The key trade regulations relate to a number of areas involving technical regulations such as production labelling and the protection of intellectual property rights. Whilst policy makers claim justification based around the need to correct market failure in delivering desired outcomes, the question is whether these regulations are appropriate responses to market failures or if they have simply been imposed in an attempt to protect domestic markets.

Macedonian agriculture : preconditions for development of the agro-sector in Macedonia towards EU accession

The focus of the thesis is: how conditions for agriculture in the Republic of Macedonia today may form the basis for development of the agricultural sector towards conditions needed for future accession into the European Union. The method for investigating this question has been to look at newly available farm monitoring system (FMS) data from Macedonia. Also to look at the latest government policies created in the country for the agricultural sector and rural areas in relation to the requirements for EU accession. Articles and empirical studies published by other authors related to the questions which arise in this study have been reviewed and presented herein. Trade relations, trade patterns and national economic and agricultural trends are displayed to provide a background overview for the study of the agricultural sector.

Sambandet mellan alkohol och bukfetma

Sahlgrenska Academyat University of GothenburgDepartment of Internal Medicine and Clinical NutritionAbstractTitle: The relation between alcohol and abdominal obesityAuthor: Anna Eriksson och Karin EdenholmSupervisor: Fredrik BertzExaminer: Ingrid LarssonProgramme: Dietician study programme, 180/240 ECTSType of paper: Examination paper, 15 hpDate: May 30, 2013Background: Abdominal obesity is a part of the metabolic syndrome, which has a worldwideprevalence of 20-25 %. The problem with abdominal obesity is the accumulation of visceraladipose tissue, which is an important risk factor for cardiovascular disease. Alcohol haseffects on metabolism, and can also lead to an increase in total energy intake; these twofactors can lead to an increase in accumulation of visceral fat. Besides this there are studiesthat show that a moderate alcohol intake could be good for your health. The context gets morecomplicated since different studies have shown contradictory results concerning theassociation between alcohol, different types of alcoholic beverages and measurements ofabdominal fat.Objective: The objective of this article review is to assess the evidence of whether alcoholintake is associated with accumulation of visceral adipose tissue, using the measurementswaist circumference (WC) and waist-hip ratio (WHR).Search strategy: The databases used in the literature study were PubMed and Scopus.

English Arts and Crafts gardens and how they can be modernised in Sweden

The aim with this thesis was to investigate what characterises an English Arts and Crafts garden how they could be modernised in Sweden. My research was limited to 20 weeks of full-time writing and worth 30 ECTS. Through literature studies, interviews and site visits I could analyse my findings which resulted in a concrete garden design project. The Arts and Crafts was a movement that started in England during the 1880?s and evolved as a reaction towards the industrialisation. The influence came from the writings and practices of John Ruskin (1819-1900) and William Morris (1834-1896) who advocated the importance of craftsmanship. The Arts and Crafts movement also became a ?recipe for life? and was associated with a healthy and morally pure way of living.

<- Föregående sida