
Sökresultat:
3506 Uppsatser om Ungdomar - Sida 10 av 234
Rum i park : En verksamhet med fokus på barn och ungdomar
Examensarbetet utvecklar en miljö för barn och Ungdomar i olika åldersgrupper, där både inne- och uterum är av lika stor vikt. Vidare utvecklar projektet gestaltningen och användningen av en befintlig park i Stockholm..
Bland kompisar kan man vara sig själv : The significance of peers during adolescence
Under ungdomsåren sker en psykologisk och mental mognad som gör den unge individen kapabel att ifrågasätta sin identitet. Det identitetssökande som då tar sin början är en omfattande process. I takt med att individen frigör sig från familjen får jämnåriga en allt större betydelse för identitetsutvecklingen.Syftet med arbetet är att redogöra för hur några Ungdomar beskriver sig själva och sina relationer till kamrater.Jag har intervjuat 10 par Ungdomar i åldern 15 - 16 år och resultatet av min undersökning visar att kamrater har stor betydelse för hur de uppfattar sig själva. Ungdomarna ser kamrater som något självklart och till viss del är man någon tillsammans med sina kamrater..
Fysisk aktivitet hos barn- och ungdomar med typ-1 diabetes
Bakgrund: Diabetes är en kronisk metabol sjukdom och det finns två sorter. Typ 1 kallas den som orsakas av bristande insulinproduktion. Nordiska riktlinjerna för barn och Ungdomar rekommenderar 60 minuter fysisk aktivitet per dag. Syfte: Syftet med denna litteraturstudie var att belysa vikten av fysisk aktivitet hos barn och Ungdomar med typ 1 diabetes samt vilka faktorer som påverkar deras fysiska aktivitet. Metod: En litteraturstudie innehållande 16 vetenskapliga artiklar som erhållits genom databaserna PubMed och Cinahl. Dessa har granskats, kvalitetsbestämts och sammanfattats. Resultatet har därefter analyserats och presenterats under två huvudteman med tillhörande subteman. Resultat: Efter granskning av de involverade artiklarna framkommer det att den fysiska aktiviteten är viktig för barn och Ungdomar med typ 1 diabetes.
Samhällsoro och neutralitet : En fallstudie om grannars reaktioner inför boende för ensamkommande barn och ungdomar
Antalet ensamkommande barn och Ungdomar som kommer till Sverige ökar för varje år. Det har gjort att fler kommuner nu tar emot dessa barn och Ungdomar. Syftet med denna studie är att undersöka grannskapsrelationer med boende för ensamkommande barn och Ungdomar i Värnamo kommun samt grannskapsrelationernas betydelse för barnens och Ungdomarnas integration. I studien genomfördes 9 intervjuer med grannar i grannskapet till boendet för ensamkommande barn och Ungdomar. Intervjuer genomfördes även med verksamhetschefen Anna Thuresson på HVB- hemmet Bryggan samt med medborgarnämndens ordförande Maria Johansson i Värnamo kommun.
Myndighetens ungdomsperspektiv i aktuella ungdomsfrågor: utbildning, arbete och medinflytande
Vårt syfte med studien var att belysa vilka möjligheter och förutsättningar myndigheter ger Ungdomar till att stanna i sin hemkommun. Med studien ville vi få en kunskap om myndigheterna uppfattning av Ungdomar. Valet av myndigheter baserades på hur deras beslut påverkar Ungdomars framtid i val av utbildning, arbete och inflytande. Myndigheterna intervjuades med en grundmall, som var i en ostrukturerad form och med öppna frågor, per telefon eller under planerade möten. Målet med intervjuformen var att få informella svar.
Ungdomars identitetsskapande och livsvillkor : Fyra studier om ungdomar i fyra olika kontexter
Ungdomars identitetsskapande och livsvillkor är vad vår antologi handlar om. Det vi har studerat är hur Ungdomar väljer att leva i det nutida samhället. I och med de stora valmöjligheterna och människors reflexiva förmåga uppkommer ständigt rädslan att de val vi gör kanske är fel. Ungdomstiden vi tar upp i denna antologi kan ses som något specifikt avgörande för skapandet av den personliga identiteten. De teman vi kommer att behandla är unga kristna i dagens samhälle och deras tro i koppling till deras identitetsskapande, punkens betydelse för Ungdomars identitet och hur samhället ser på dem, hur användandet av tekniken har påverkat unga människor med dess fördelar och nackdelar.
?Jag tycker det är helt ok, bara de ger fan i mig? : En kvalitativ enkätundersökning om gymnasieungdomars tankar och attityder kring homosexualitet.
I vår undersökning vill vi synliggöra hur Ungdomar tänker kring homosexualitet. Forskning kring ämnet homosexualitet bland Ungdomar är viktigt för att visa alla de fördomar som finns i skolan och övriga samhället som i sin tur leder till att Ungdomar med avvikande sexualitet mår psykiskt dåligt. Ämnet homosexualitet är ett brett forskningsområde. I vår undersökning har vi valt att behandla kunskapsbakgrunden med både avhandlingar, vetenskapliga artiklar, rapporter och organisationers information för att få en heltäckande bakgrund av vårt ämnesval. Vi har gjort en kvalitativ undersökning där vi delat ut enkäter till tre olika gymnasieklasser.
Fritidsaktiviteters betydelse och påverkan i ungdomars vardagsliv : en kvalitativ studie genomförd i Spånga-Tensta stadsdel
Sammanfattning:Tidigare studier som gjorts om Ungdomar och fritidsaktiviteter har ofta fokuserat på specifika aktiviteter som fysiska sporter. Inom arbetsterapi är aktivitet ett centralt begrepp som består av olika komponenter och vi ville därför göra en studie med ett bredare perspektiv på fritidsaktiviteter. Syftet med denna studie var att beskriva hur Ungdomar i Spånga-Tensta stadsdel upplever betydelsen av fritidsaktiviteter och hur dessa påverkar deras vardagsliv. Fokusgruppsintervjuer är en form av kvalitativ datainsamlingsmetod som användes för att svara på syftet. Intervjuerna utfördes på två fritidsgårdar med Ungdomar mellan 14-21 år.
Ungdomars livsfrågor : ?vad är viktigt i livet??
Forskning har visat att Ungdomarnas livssituation och framtidsfrågor har stor betydelse i Ungdomarnas värld. Jag vill med min uppsats beskriva hur Ungdomarna tänker om livsåskådning, livsfrågor och vad som är viktigt för dem i livet. Jag har satt mig in i ämnet dels genom litteraturstudier och genomfört intervjuer med skolpersonal samt elever på den högstadieskola där jag gör min praktik, som blivande lärare. Intervjuerna har gett en större förståelse för hur dagens Ungdomar tänker i dessa frågor. Resultatet visar en påfallande samstämmighet mellan litteraturstudier och de intervjuer som jag har gjort, hur dagens Ungdomar ser på sin livsåskådning, sina livsfrågor och vad som är viktigt för dem i livet..
Konsekvenser av ungdomarsökade internetanvändning : - vad säger forskningen?
Denna studie är en integrativ forskningsöversikt med syfte att kartlägga vilka psykiska hälsorisker som finns för Ungdomar på internet och i sådana fall vilka dessa risker är, samt vilka förklaringar till fenomenet som forskarna lyfter fram. Vilka psykiska hälsorisker är enligt befintlig forskning de mest vanligt förekommande bland Ungdomar som använder internet för olika ändamål? Vilka är konsekvenserna som presenteras som följd av dessa hälsorisker? Vad säger forskningen om riskgrupper bland Ungdomar gällande internet? Vilka förklaringar presenterar befintlig forskning gällande de olika hälsoriskerna? Genom lämpliga sökord och välkända databaser har studier valts ut för att kunna besvara valda syfte och frågeställningar. I forskningsöversikten valdes 17 studier ut som ansågs relevanta för valt område. Resultatet visar att Ungdomar riskerar att utsättas för flertalet faror på nätet men att detta inte är ett kausalt samband.
Ungdomar på institution : en studie om ungdomars syn på behandlingshemmet och dess vård
Syftet med uppsatsen är att utifrån tidigare institutionsplacerade Ungdomars erfarenheter ta reda på hur de upplever tiden på behandlingshemmet, om behandlingen upplevts varit till hjälp och vad den enligt Ungdomarna själva haft för inverkan i deras liv efter utskrivning. För att besvara syftet och frågeställningarna har vi använt av oss kvalitativ metod och genomfört fyra kvalitativa intervjuer med Ungdomar som varit placerade på någon form av institution. Vi har utifrån tidigare forskning i ämnet analyserat intervjuerna. Ungdomarna hade generellt en positiv syn på placeringen, behandlingshemmet och dess personal. De ställde sig dock kritiska till uppföljningen från socialtjänsten och eftervården efter utskrivning.
Bitch eller bög: en studie av ungdomars syn på kvinnligt och manligt
Denna uppsats behandlar Ungdomars syn på manliga och kvinnliga egenskaper ur ett jämställdhetsperspektiv. För att få klarhet i detta har vi genomfört tre gruppintervjuer, där Ungdomar i åldern 15-17 år deltog. Vi har i huvudsak använt oss av Yvonne Hirdmans teori om genus och Simone de Beauvoirs tankar om kvinnors underordnade ställning i samhället. Vårt resultat visar att Ungdomar inte är så jämställda som de själva anser. Deras svar tyder på att de är polariserade och har tydliga uppfattningar om hur män/kvinnor, killar/tjejer ska bete sig för att bli accepterade av de övriga.
Barn/ungdomar med monaural hörselnedsättning/dövhet.
Audionomprogrammet.
SJUKSKÖTERSKANS MÖTE MED SUICIDALA UNGDOMAR - att använda både hjärta och hjärna
Suicidalitet, självskadebeteenden och psykisk ohälsa hos Ungdomar är ett ökande problem. Antalet suicid i Sverige har minskat sedan 1980-talet. Men i åldersgruppen Ungdomar 15-19 år har suicidantalen istället ökat markant. Suicidpreventiva åtgärdsprogram har införts för att på detta sätt försöka stoppa denna oroväckande utveckling. Syftet med detta fördjupningsarbete var att belysa Ungdomars suicidalitet samt sjuksköterskans yrkesroll och förhållningssätt vid vårdandet av dessa Ungdomar.
Bakgrundsmusik i klädesaffärer för ungdomar: hur sker val av musik och ljudnivå
Vi har skrivit en C-uppsats om bakgrundsmusik i klädesaffärer för Ungdomar där syftet har varit att förstå hur affärerna använder sig av musiken. Vi gjorde en fallstudie där personer från tre olika klädesaffärer blev intervjuade. Vi kom fram till att det viktigaste att ta i beaktning vid val av bakgrundsmusik och volym är målgruppen. Klädesaffärerna måste se till att musiken och volymen är anpassad till deras primära kunder. Vi fokuserade studien på Ungdomar och kom fram till att pop musik är en viktig genre som används ofta.