Sök:

Sökresultat:

4 Uppsatser om Terminallokalisering - Sida 1 av 1

Terminallokalisering med tyngdpunktsberäkning och kostnadsanalys

The Kedertruss is the loadbearing part in the Keder weatherprotectionsystem and it has been analyzed concerning its loadbearing capacity. The Kedertruss is produced and manufactured by Wilhelm Layher GmbH & Co. KG and this report has been made for their Swedish division Layher AB.  The Kedertruss, designed in Germany according to German designcode, has been recalculated concerning Swedish conditions according to Eurocodes and a ongoing European standardization project. The two-dimensional program Winstatik Frame Analysis has been used for evaluation of load effects. Capacity has been calculated by hand-calculations and it has been verified that the Kedertruss in its larger spans isn?t able to withstand the loads.

Terminallokalisering och införande av merge-in-transit i ett distributionsnätverk för klädprover

Syfte ? Syftet är att undersöka om en merge-in-transit-lösning kan användas vid distributionen av prover inom ett klädföretag för att säkerställa låga kostnader, korta ledtider och kontroll.Metod ? En fallstudie har gjorts i samarbete med Didriksons för att uppnå studiens syfte. Datainsamlingsmetoder såsom intervjuer och dokumentstudier har legat till grund för insamlandet av empiri, som kontinuerligt har analyserats mot studiens teoretiska ramverk. Därigenom har studiens resultat utformats.Resultat - Resultatet visar på att en merge-in-transit (MIT)-lösning skulle vara att föredra inom klädbranschen på grund av de tidskrav som finns på snabba leveranser. Vidare framgår det att det är av största vikt att få kommunikationen mellan aktörerna i försörjningskedjan att integrera om en MIT-lösning ska användas.En MIT-lösning kan sänka de direkta transportkostnaderna med 69 procent, samtidigt som studien tyder på att kapitalbindningen och tullkostnaderna minskas.

Lokalisering av terminal : En fallstudie på ProfilGruppen AB i Åseda

Bakgrund: Företag söker att minimera sina transportkostnader. Ett sätt att uppnå detta är genom att lokalisera sitt lager där transportarbetet minimeras. Uppsatsens fallföretag ProfilGruppen AB har en tredjepartslogistiker, ÅGL Logistik, vars lager har fungerat som ProfilGruppens huvudsakliga lager och omlastningspunkt i över 30 år. Lagret har legat på samma plats under hela denna period och det är därför intressant att undersöka huruvida en lämpligare lokalisering är möjlig eller ej.Syfte: Syftet med denna uppsats är att beräkna lokaliseringen av en terminal enligt tyngdpunktsmetoden. Syftet är även att utifrån denna lokalisering ta hänsyn till andra faktorer för att kunna argumentera för en teoretiskt välgrundad lokalisering samtidigt som hänsyn tas till praktiska omständigheter.Metod: Denna uppsats är en fallstudie på ProfilGruppen AB.

Lokalisering av distributionscenter : En fallstudie på Hydroware Elevation Technology AB

Bakgrund: Hydroware Elevation Technology AB är ett företag som är specialiserat på och har lång erfarenhet av styr- och drivteknik för hydrauliska hissar. Företagets huvudsakliga fokus är att bygga om befintliga hissar men det erbjuder även nyproduktion. Denna uppsats fokuserar på Hydrowares tyska marknad och utgår från företagets förutsättningar och önskemål för att komma fram till ett förslag till lokalisering av ett nytt DC för just denna marknad.Syfte: Syftet med denna uppsats är att undersöka hur Hydrowares inleverans av material och distribution av hydrauliska hissar för försäljning på den tyska marknaden fungerar för att kunna identifiera hur det kan fungera bättre. Vidare är syftet att med hjälp av tyngdpunktsmetoden identifiera förläggningsplatsen för Hydrowares DC för den tyska marknaden. Slutligen är syftet att ta reda på var Hydroware ska förlägga sitt DC för den tyska marknaden med hänsyn tagen till såväl påverkningsbara faktorer som tyngdpunktsmetodens utfall, vilka kommer att behandlas i uppsatsens teoriavsnitt.Metod: Denna uppsats är en fallstudie som har genomförts på Hydroware.