Sökresultat:
2564 Uppsatser om Sprćkets struktur - Sida 9 av 171
Managers' perceptions of their leadership related to motivation in SkÄne University
3
Sammandrag
Titel: ?Chefers uppfattningar av sitt ledarskap med anknytning till motivation inom SkÄnes universitetssjukhus? NivÄ: Kandidatuppsats Författare: Magnus Svensson UtgivningsÄr: 2012 Handledare: Jonas Lundsten
DÄ tidigare forskning inte fokuserat sÄ mycket pÄ ledares uppfattningar av vad som motiverar medarbetarna, fann vi chansen att göra en studie om hur ledarna pÄ SkÄnes universitetssjukhus (SUS) uppfattar hur de jobbar med motivationsfrÄgor inom den egna organisationen. Syftet med undersökningen Àr att, med utgÄngspunkt i ledarskapet som chefskap, undersöka hur anstÀllda med chefsbefattning inom SUS uppfattar sitt ledarskap med anknytning till vad de tror motiverar medarbetarna inom den egna organisationen . Vi har med en kvalitativ forskningsansats och Ätta stycken semi-strukturerade intervjuer identifierat fem teman; kommunikation, delaktighet, anpassning drivkraft och struktur, som cheferna anser vara viktiga motivationsaspekter, och dessutom funnit att dessa uppfattningar om ledarskapet följer ovanstÄende gemensamma mönster. VÄr studie visar pÄ att de uppfattar ledarskapet som att verka för och tillsammans med sina medarbetare mot de gemensamma verksamhetsmÄl som satts upp.
Maktabalans : Förhandlingssystem och lönebildning
Denna uppsats syftar till att undersöka hur löneförhandlingssystemet har utvecklats och om dess utformning pÄverkar lönebildningen. Vi studerar Sverige under framförallt senare delen av 1900-talet, med fokus pÄ industrin. Förhandlingssystemets struktur pÄverkar maktbalansen mellan arbetsmarknadens parter, varför vi undersöker hur det svenska löneförhandlingssystemet har utvecklats. Vi tÀnker oss att maktbalansen tar sig uttryck i löneförhandlingarna, sÄ att om exempelvis arbetsgivarna stÄr starkast blir löneökningarna mindre Àn om arbetstagarna har störst inflytande.En viktig del i förhandlingssystemets struktur Àr graden av centralisering av förhandlingarna. Denna centraliseringsnivÄ gÄr att koppla till vilken maktrelation som rÄder.
Fri lek men pÄ vems villkor? : En studie om lekens förutsÀttningar i förskolan
Undersökningens syfte har varit att undersöka förutsÀttningarna för barns lek i förskolan samt att belysa pedagogens syn pÄ leken och hur den förÀndrats över tid. I vÄr litteraturstudie framkom att samhÀllets skiftningar har pÄverkat synen pÄ lek och att leken ses som viktig i förskolan, men att den inte prioriteras. Det finns en stark styrning av förskolans pedagogiska verksamhet i dag, av bÄde lekens form och verksamhetens struktur som pÄverkar förutsÀttningarna för barns lek.        Som metod har vi genomfört en kvalitativ intervjustudie dÀr intervjuerna Àr inspelade, redovisade och analyserade. Resultatet visar att de intervjuade pedagogerna anser att barns lek i förskolan Àr viktig men att det Àr den styrda leken som dominerar. I svaren framkom att pedagogerna har olika syn pÄ vad lek Àr, vad den betyder för dem och hur den ska vara.Pedagogens förhÄllningssÀtt och verksamhetens struktur har stor betydelse för hur förutsÀttningarna för barns lek ser ut.
Svenska kyrkan : En explorativ studie om konflikter inom Svenska kyrkan
Syftet med detta arbete Àr att utifrÄn given struktur och organisation, befintlig personal och medarbetare, identifiera och analysera de mest vÀsentliga konfliktomrÄdena inom Svenska kyrkan och söka förklaringar till dessa utifrÄn organisatoriska och/eller ledarskapsmÀssiga faktorer.Vi har funnit att den kritik som riktats mot Kyrkan de senaste decennierna kvarstÄr Àn idag. Den stora, komplicerade och byrÄkratiska organisationens tvedelade karaktÀr, i en synodal och en andlig struktur samt det svaga individuella ledarskapet och en oförmÄga att hantera konflikter utgör kÀlla till de flesta konflikter. Det pÄgÄr en maktkamp inom organisationen och biskoparnas marginalisering frÄn makten kan ses som ett exempel. Den demokratiska linjens inflytande Àr starkt och pÄverkar i mÄnga stycken Àven det andliga arbetet. Organisationen har inte förmÄga att förÀndra sig, att anpassa ledning och struktur efter de nya förhÄllandena, att möta kraven pÄ modernt ledarskap och att möta förÀndringar i en allt mer sekulariserad omvÀrld, vilket kan förklaras med svagt ledarskap, otydlig ledningsstruktur och oförmÄga att implementera fattade beslut.
Festival 2008 : En studie om musikfestivalmarknadens strukturer och varumÀrkesspel sett frÄn ett fÀltperspektiv
Denna magisteruppsats tittar nÀrmare pÄ den svenska musikfestivalmarknaden Är 2008. Uppsatsen intresserar sig för varför marknaden Àr viktig och vilka strukturer som existerar pÄ marknaden. Uppsatsen undersöker vilka regler och vilket spel som marknadens aktörer mÄste ta i beaktande och för att undersöka detta har författaren valt att anvÀnda Pierre Bourdieus teorier om kulturella fÀlt som analysverktyg.Uppsatsen har ett inifrÄn -och utifrÄnperspektiv. Arrangörens perspektiv, d v s den interna marknadsbilden tas upp. Den mediala bilden, d v s pressens bild av festivalmarknaden och dess roll dÀr, finns ocksÄ med samt publikens bild av marknaden.
Opera i Stockholm, VĂ€rtahamnen
Formgivning och organsiering av ett nytt operahus. Strukturering av befintligt program, val av material, konstruktion och struktur, klimat, hÄllbarhet..
Frihet eller struktur - vad gynnar kreativitet, innovation och hÀlsa i organisationen? : En kvalitativ studie kring fyra ledares uppfattningar
SamhÀllet Àr förÀnderligt och pÄverkas av globala faktorer. Arbetslivet tvingas till kontinuerlig utveckling och anpassning till rÄdande omstÀllningar. Företag och organisationer mÄste stÀndigt förnyas och utvecklas för fortsatt existens. TvÄ begrepp som anvÀnds i samband med utveckling och förnyelse i organisationer Àr kreativitet och innovation. Syftet med den hÀr undersökningen var att beskriva och analysera vilka övergripande faktorer som ledare uppfattar pÄverka kreativitet och innovation i organisationen.
Asperger syndrom i den integrerade skolan : En intervjustudie om hur skolan bör arbeta med elever som har Asperger syndrom
VÄrt syfte med detta examensarbete Àr att ta reda pÄ hur personer med erfarenheter av Asperger syndrom upplever skolsituationen för elever med Asperger. Vi vill med hjÀlp av dessa, förmedla en förstÄelse för hur man bör bemöta elever med Asperger i den integrerade grundskolan. Asperger syndrom Àr en diagnos inom autismspektrat. MÀnniskor med Asperger syndrom har, i vissa avseenden, ett annat sÀtt att se pÄ och hantera situationer. För att diagnostiseras med Asperger, sÄ krÀvs det att personen uppvisar symtom inom nÄgra av dessa omrÄden: BegrÀnsad förmÄga till socialt umgÀnge, annorlunda intressen, i stort behov av rutiner och struktur, problem med att kommunicera och förstÄ andra, ofta klumpig i sin motorik, i allmÀnhet egendomliga eller originella sinnesintryck.
Korpens HÀlsodiplomering : - En kvalitativ studie om arbetsplatsers erfarenheter av hÀlsodiplomeringen
SammanfattningSyfteSyftet med denna uppsats Àr att undersöka hur Korpen arbetar med hÀlsodiplomeringen samt arbetsplatsers erfarenhet av insatsen.FrÄgestÀllningarna var följande:1. Vad innebÀr hÀlsodiplomeringen i teorin samt praktiskt för en arbetsplats?2. Varför vÀljer arbetsplatser just hÀlsodiplomeringen ur marknadens stora utbud inom friskvÄrd?3.
Honeycomb & path generation : En struktur för en stÀndigt vÀxande karta ochgenerell generation av slumpmÀssiga vÀgar
Ett spels karta Àr begrÀnsande i det att nÀr man valt en viss storlek kan man inte gÄ utanför den ramen utan att göra relativt resurskrÀvande operationer. Denna undersökning genomfördes för att se om en trÀdstruktur kan anvÀndas som lösning att hantera en honeycomb-struktur pÄ ett lÀmpligt sÀtt för att stÀndigt kunna utöka ett spels karta. Resultatet visar att det Àr möjligt att anvÀnda trÀdstrukturen relativt bra till vÀxande kartor men att det inte Àr att rekommendera till spel, eftersom strukturen i sig Àr en omvÀg. I samband med denna karta skapades en slumpmÀssig path-generator som skulle kunna anvÀndas till att generellt skapa slumpmÀssiga kartor i spel. För att se vad försvÄrigheter man stöter pÄ nÀr man utvecklar en slumpad map-generator, vilket visade sig vara svÄrt i och med att man hittade mÄnga specialfall..
VÄrdpersonalen och munbedömningsinstrumentet
Bakgrund: Munnen kan inte ses som separat frÄn resten av kroppen eftersom munhÀlsan pÄverkar den generella hÀlsan. Syfte: Syftet var att belysa betydelsen av anvÀndandet av munbedömningsinstrument för vÄrdpersonalen. Metod: AllmÀn litteraturstudie. Resultat: Genom en innehÄllsanalys framkom de tvÄ subkategorierna; Ger möjlighet att upptÀcka och Tydliggör fortsatt behov av munbedömning. Dessa ledde till kategorin; Munbedömningsinstrumentet ger struktur.
Struktur och strategi - i vÀxande advokatbyrÄer
Bakgrund: UtgÄngspunkten för denna uppsats var en observation av ett fenomen, vilket var en konsolidering i advokatbranschen. Syfte: Vad som skall utredas i den hÀr uppsatsen Àr förhÄllandet mellan struktur och strategi i advokatbyrÄer, hur storleken pÄverkar strukturen och vad detta fÄr för effekter pÄ vÀxande advokatbyrÄers strategier. Teori: De teorier som vi valde för strukturperspektivet var frÀmst Mintzbergs strukturformer och Williamsons transaktionskostnadsteori. Strategiperspektivet grundades sedan pÄ Porters generiska strategier, vilket kompletterades med Grönroos service management-perspektiv. Metod: Vi tar vÄr utgÄngspunkt i en observation av ett fenomen, vilket Àr en metod som kÀnnetecknar den induktiva ansatsen det vill sÀga att man gÄr frÄn det specifika till det generella.
Prevalens av BRSV och BCV bland mjölkgÄrdar i Mellansverige, riskfaktorer och samband med kalvdödlighet
Effektiv kommunikation Àr oftast inte en av de starka sidorna hos veterinÀrer. 4 av 5 klagomÄlhos ansvarsnÀmnden handlar om missförstÄnd eller bristande engagemang.Syftet med den hÀr studien Àr att undersöka hur skickligt veterinÀren kommunicerar sinrÄdgivning till mjölkföretagaren.Fem konkreta rÄdgivningssituationer med fem veterinÀrer utvÀrderades. Samtliga hadegenomgÄtt Svensk Mjölks kurs ?HÀlsopaket Mjölk?. Samtalen spelades in och analyseradesmed avseende pÄ struktur, LSF (lyssna, summera, fortsÀtta stÀlla frÄgor), mÄl enligt SMART,öppna eller slutna frÄgor och balans i samtalet.VeterinÀrerna i undersökningen vet vad de i teorin bör göra för att anvÀnda effektivkommunikation, men de praktiserar inte detta i den grad de kunde göra.
Biblisk symbolism : en undersökning om den bibliska symbolismen i Bröderna LejonhjÀrta
Syftet med denna examensuppsats var att fördjupa oss i de bibliska symbolerna och försöka Äterfinna dem i barnlitteratur. Vi bestÀmde oss för att utgÄ ifrÄn barnboken Bröderna LejonhjÀrta, av Astrid Lindgren. Det vi ville undersöka i texten var, förutom de bibliska symbolerna, om vi kunde finna tecken pÄ en viss struktur och vissa skrivramar. Om sÄ var fallet, hÀrstammade de frÄn Bibeln? Vi har arbetat med textanalys som metod för att fÄ fram det vi sökte, men Àven tagit hjÀlp av tidigare forskning.
ĂVERRAPPORTERING I PERIOPERATIV MILJĂ ? EN INTERVJUSTUDIE
Bakgrund: Bristande kommunikation Àr en av de vanligaste orsakerna till vÄrdskador. Bristande kommunikation orsakar lidande för den enskilde patienten och en ökad belastning pÄ vÄrden med exempelvis extra vÄrddygn. Kommunikation och informationsöverföring Àr av Socialstyrelsen identifierat som ett riskomrÄde i vÄrden. Flera studier samt nationella och internationella myndigheter rekommenderar standardiserade verktyg vid överrapportering. Den kirurgiska patienten Àr sÀrskilt utsatt och rÄkar oftare ut för vÄrdskador.