Sök:

Sökresultat:

205 Uppsatser om Restaurang - Sida 5 av 14

Slänten i Tanto

Slänten är en byggnad som innehåller två olika lager, ett privatare mer skyddat i form av förskolan och ett offentligt lager i form av danslokaler,Restaurang och ett parkdäck på taket. Platsen är vald eftersom även den innehåller två tydliga lager i olika höjdnivåer. Ett trafikseparerat cykeloch gångstråk där man nästan utan att passera en enda gata kan nå ändå fram till medborgarplatsen, det andra lagret är ca 5 meter ovanförstråket i form av den hårt trafikerade ringvägen. Konceptet utgår ifrån att synkronisera platsens förutsättningar med programmet och skapa en intressant dynamik mellan två egentligen oberoende programdelar. Byggnaden är också tänkt att aktivera och stärka entren till Tanto både vid Zinkens väg och vid ringvägen..

Långholmenmarinstad

 Sight: Långholmen, Stockhomen?Långholmensmarinstad? består av tre delar. En båtuppställningslada ett bostadsområde och en Restaurang.Båtuppställningsladan har även en dubbel funktion som teater under sommar halvåret då Stockholmstads Parkteater får en fast spelplats och båtarna ligger i vattnet.Restarangen ligger i anslutning till båt huset och har en stor glas vägg som öppnar sig in mot Båtarna/teatern som skapar ett tydligt marint tema. Bostadsområdet består av nio stycken radhus som vilar mot den befintliga Q-märkta fängelsemuren likt små japanskavillor med ljusgård.Det centralt placerade bostadshuset med sina fem våningar är lika högt som de gamla fängelsebyggnaderna. En lugn lummig innergård skapas emellan radhus och bostadshuset.Den lokala segel skolan får även husera i den nedre våningen av bostadshuset.  .

Turism som ämne?

Som en av Sveriges snabbast växande näringar lockar turismen många ungdomar till arbete samtidigt som efterfrågan på kunnig och servicemedveten personal ökar. För gymnasieskolan gäller därför att satsa på utbildning inom turism. Med kursplanrevideringen 2000 fick ämnet turism utrymme inom Handelsprogrammet (HP). Turism finns även på program för Hotell & Restaurang (HR), Barn & Fritid, Naturbruk samt på olika specialutformade Turistgymnasier. Kunskap om turism är gångbara i andra sammanhang eftersom ämnet är tvärvetenskapligt.

Upplevelseredovisning : Resursallokering i en restaurang

This study is about exclusion and childrens role-play in Swedish preschools. 8 preschool teachers, in 4 different preschools, have been interviewed about exclusion and low and high rating roles in children's role-play. The interviews was recorded and then analyzed. Relevant research in this study was from Corsaro, Tellgren and Löfdahl amongst others, and the results of the interviews is what this study is based on. The study showed that one of the most common roles in childrens role-play is the role of mother and that the roles children play are based on social norms and values.

Klimatsmart snabbmat : En studie av Max gröna positionering

Denna uppsats handlar om hur dagens klimatsituation har blivit enmarknadsföringsfråga. Företag kan positionera sig som det gröna och medvetnaalternativet och på så sätt attrahera nya kunder. Det denna uppsats vill undersöka är omdenna trend även har nått en bransch som inte är lika förknippad med miljöproblem. Idetta fall valdes hamburgerRestaurangen Max för att undersöka detta. Företaget har enomfattande miljösatsning och frågan var om denna satsning var ämnad för att attraheranya kunder och om miljövänlighet var något som prioriteras vid val av Restaurang.

Beställningsklient i surfplattor för restauranger

De flesta har vi nog varit på en fullserviceRestaurang, en sådan som har serveringspersonal som kommer med menyer när man anländer, som tar beställningen vid borden, som serverar mat och dryck, som kommer med notan vid betalning. I sådana Restauranger måste serveringspersonalen traditionellt sett springa många vändor mellan gäster, kök, bar och kassaterminal.Under projektet har en lösning utvecklats som gör det möjligt för serveringspersonalen att ta gästernas beställningar redan vid borden och därmed spara ett par vändor till kassan. Lösningen består av maskinvara i form av en surfplatta och ett program som fungerar som kassaklient. Programmet förmedlar automatiskt beställningarna till kassasystemet via en trådlös nätverksförbindelse. Användargränssnittet har anpassats särskilt för att användas med pekskärm.Denna uppsats beskriver på vilka grunder valet av maskinvara gjordes och hur utvecklingen av programmet gick till..

Fenway corner - bakom muren

Avancerad program- och funktionsstudie i form av multi-use-byggnad uppbyggd kring ett badhus i urban miljö i stadsdelen Fenway i Boston. Byggnadens huvudteman är "den klättrande parken" och "bakom muren". Det förstnämna genom att det befintliga parkrummet invid byggnaden tematiskt ges en förlängning in i byggnaden och trappar sig uppåt i badets olika nivåer för att mynna i en södervänd takträdgård och soldäck högst upp. Temat kring muren uttrycks genom en massiv långsträckt byggnad mot gatan som skärmar av det södervända badet från den trafikerade gatan. Mot parkens lummiga träd vänder sig ett tredje objekt i form en glasad byggnad i fyra plan med café/Restaurang och bibliotek med läsrum och studieplatser..

En sänkt restaurangmoms : En effektiv åtgärd för ökad sysselsättning?

Den 1 januari 2012 sänktes den svenska mervärdesskatten på Restaurang- och cateringtjänster med 13 procentenheter. Liknande åtgärder genomfördes i Frankrike 2009 samt i Belgien och Finland 2010. Det främsta politiska syftet med momssänkningarna har uppgetts vara den positiva effekten på sysselsättningen. Denna uppsats utvärderar styrkan i detta påstående för Frankrike, Belgien och Finland. Med hjälp av data från Eurostat analyseras sysselsättningsutvecklingen i Restaurangbranschen med hjälp av hotellbranschen som referenspunkt.

Opera i Stockholm, Värtahamnen

Stockholms nya opera är placerad på Frihamnspiren, den mest spektakulära platsen i hela Värtahamnen. I det här läget så ser man operan, nästan helt omgiven av vatten i vyn från Lidingöbron. Norra Djurgårdsstaden och Värtahamnen kommer att behöva ett landmärke för att verkligen bli ett resmål för alla medborgare. Området kommer att bli ett mycket attraktivt och aktivt område med både bostäder och kontor, samtidigt som man kommer att behålla delar av färgetrafiken.På piren har jag behållt de inledande tegelmagasinen på vardera sida om vägen, och sedan fyllt på med nya byggnader med stödjande funktioner till operan, så som hotell, relaterade skolor m.m. Längre fram kommer man till en besöksparkering (även parkering under huset) och en småbåtshamn.

Organisationsförändring i praktiken : - Hur har restaurangnäringen agerat utifrån den sänkta restaurangmomsen 2012?

I mars 2011 presenterades ett förslag om att reducera mervärdesskatten på Restaurang- och cateringtjänster exklusive alkohol från den dåvarande 25 procent till dagens 12 procent. Denna förändring förväntades skapa 3500 helårsanställningar inom Restaurang och cateringbranschen. (2011/12:RFR13, s.56-57)   I januari 2012 införde staten en sänkt momssats för Restaurangföretagare från den dåvarande 25 procentiga momsen till dagens 12 procentiga moms.   Syftet med denna studie är att öka förståelsen för vilka aspekter som påverkar Restauranger att förändra sin verksamhet i relation till den sänkta Restaurangmomsen 2012. Utöver detta skall vårt empiriska material användas för att skapa en egen modell. Denna modell skall användas till att förstå organisationsförändring och faktorer som påverkar en sådan förändring.   För att komma närmare studiens frågeställning har vi valt att utgå ifrån ett antal olika modeller som berör organisationsförändring med fokus på varför en förändring sker och vilka element som är viktiga att fokusera på för att kunna studera denna förändring.

En trädgård med flera funktioner : Gestaltningsförslag för utemiljön på Stenkyrka Mejeri, Hotell och Restaurang, Stenkyrka, Gotland

Detta arbete handlar om hur teorier om offentlig gestaltning av bostadsgårdar, miljöpsykologi och corporate garden kan hjälpa till med verktyg för gestaltningen av en trädgård med flera funktioner; näringsverksamhet i form av Hotell- och Restaurangrörelse samt privat boende.Litteraturstudier genomfördes i ovan nämnda områden och ägarnas önskemål samlades in via enkät, mail korrespondens och samtal vid besök på platsen. Då noterades även platsens förutsättningar och de delar av tomten som skulle gestaltas mättes upp.Den samlade informationen har sedan resulterat i ett designförslag som omfattar fem platser i trädgården. Dessa platser representerar områden som betecknas som privata, halvprivata, halvoffentliga samt en del som representerar en corporate garden..

Studenters konsumtionsvanor kring restaurangbesök : En kvalitativ studie om samhällsklasser

The purpose of this essay is mainly to study the reason behind students' visits to restaurants, and also their restaurant habits. The study also intends to find a possible difference in students dining habits among the different social classes; working class and middle class.  This study contains qualitative methods. The qualitative research method is in the shape of deep interviews with ten students from different social classes who?s registered at Södertörns  högskola. The results of this investigation show that the consumer society along with the respondent?s habitus and access to capital, has influenced and created their opinions and habits around eating out. This has also created the similarities and differences between them. Keywords:Habtitus, consumption, restaurant, social class, consumer society.

Planprogram för Kanis, Älvsby kommun

Detta examensarbete är ett detaljplaneprogram för Kanis och har tagits fram åt Älvsbynskommun. Kanis är ett friluftsområde med olika aktiviteter, framförallt utförsåkning ochlängdskidåkning. I området finns även Restaurang, servicehus och ett antal husvagnsplater.Ett detaljplaneprogram upprättas för att underlätta detaljplanearbetet. I programmet skaplanens utgångspunkter och mål framgå samt att de förutsättningar och möjligheter tillaktiviteter i området ska redovisas. Programmet är ett skriftligt dokument som innehåller bådebilder och illustrationer för att förtydliga olika förhållanden och förslag.I examensarbetet har ett dokument för ett planprogram arbetats fram.

Don't address their brains. Address their hearts! : En studie om sinnesmarknadsföring vid restaurangupplevelser

Restaurangbranschen är en del av turistindustrin och viktig för näringens utveckling. Fokus i denna studie har inriktats mot Restaurangföretag och deras möjligheter att påverka gäster med hjälp av sinnesmarknadsföring. För att visa på marknadsföringens goda inverkan på företag genomfördes en observation samt intervjuer med marknadsföringsexperter och inredare. Det framkom att sinnesmarknadsföring, som involverar människans fem sinnen, ökar gästens uppehållstid och viljan att spendera pengar i besöksmiljön. Uppsatsen syftar till att belysa hur företag på ett effektivt sätt kan påverka en gästs Restaurangupplevelse.

Hur upplever föräldrar som har barn med ADHD vardagen och bemötandet i förskolan/skolan? : Kan vi vända ett negativt bemötande till ett positivt genom rätt kommunikation?

I mars 2011 presenterades ett förslag om att reducera mervärdesskatten på Restaurang- och cateringtjänster exklusive alkohol från den dåvarande 25 procent till dagens 12 procent. Denna förändring förväntades skapa 3500 helårsanställningar inom Restaurang och cateringbranschen. (2011/12:RFR13, s.56-57)   I januari 2012 införde staten en sänkt momssats för Restaurangföretagare från den dåvarande 25 procentiga momsen till dagens 12 procentiga moms.   Syftet med denna studie är att öka förståelsen för vilka aspekter som påverkar Restauranger att förändra sin verksamhet i relation till den sänkta Restaurangmomsen 2012. Utöver detta skall vårt empiriska material användas för att skapa en egen modell. Denna modell skall användas till att förstå organisationsförändring och faktorer som påverkar en sådan förändring.   För att komma närmare studiens frågeställning har vi valt att utgå ifrån ett antal olika modeller som berör organisationsförändring med fokus på varför en förändring sker och vilka element som är viktiga att fokusera på för att kunna studera denna förändring.

<- Föregående sida 5 Nästa sida ->