Sök:

Sökresultat:

9 Uppsatser om Pulsgivare - Sida 1 av 1

Studie av 3d-visualiserad interaktiv monteringsanvisning : För pulsgivare

I den här rapporten redogör jag för framställandet av en 3d-visualiserad interaktiv monteringsanvisning till företaget Leine & Linde i Strängnäs (här efter 3d-anvisning). Företaget tillverkar Pulsgivare som används till att mäta rotationshastighet och vinklar på axlar i rörelse.Tidigare var det möjligt för företaget att ge direktsupport till kunderna via telefon, men eftersom företaget expanderar så ökar även antalet supportärenden. Därför var behovet stort av tydliga monteringsanvisningar för att avlasta de ingenjörer som stod för supporten.Jag har med hjälp av intervjuer undersökt vilka moment i monteringen som är kritiska för produktens funktion samt har hög felprocent hos företagets kunder. Därefter har jag tillverkat en 3d visualiserad interaktiv monteringsanvisning som utprovats i jämförelse med företagets befintliga pappersmanual.Arbetet ska inte ses som en generell undersökning av 3d-anvisningar, utan som specifik för montering av Leine & Lindes Pulsgivare.Resultatet pekar på en viss tidsvinst samt en ökad formförståelse och positiv upplevelse för målgruppen..

Utvärdering av tillgänglighet samt utveckling av summalarm för övervakningssystem

Detta examensarbete har utförts på uppdrag av Stora Enso Skoghall AB.För ett vinstdrivande industriföretag som Stora Enso är oplanerade stopp, oberoende av orsak, kostsamma och skall i största möjliga utsträckning undvikas. Att effektivt kunna förutse och förhindra haveri har därför hög prioritet.Mätsystemet Argus CC gör, bland annat, analyser av varvtalsavvikelser med hjälp av Pulsgivare. Dessa mätningar ligger sedan till grund för inplanering av underhållsstopp.Syftet med detta examensarbete är att utvärdera hur utnyttjandet av Argus CC sparar in på kostsamma och onödiga underhållsstopp, samt att konstruera en kommunikationslänk mellan Argus CC och ABB?s styrsystem..

Hastighetsmätning i produktion

Sedan urminnes tid har folk sysslat med mätning av olika slag. Tid, längd, höjd, area, energi, volym och styrka är några exempel på vad som behövde mättas. Att mäta är att jämföra verklighet med en fördefinierad enhet. En sekund, en meter, ett watt är några exempel på enheter som brukas för att kunna definiera en mätning. I dagens samhälle är det viktigt med exakt mätning för att kunna till exempel producera rätt tjänst i rätt tid, just in time, för att kunna utnyttja sina resurser effektivt.

Längdmätning i engreppsskördare

Detta examensarbete har gjorts på uppdrag av SP Maskiner AB och berör längdmätningsenheten på skördaraggregatet SP451LF. Pulsgivaren i den befintliga längdmätningen anses inte nå en acceptabel livslängd och därför skall ett sensorlager prövas som ersättare.Uppdraget består i att söka ett lämpligt sensorlager, dimensionera en komplett mäthjulslagring samt att ta fram ett konstruktionsförslag till prototyp på längdmätning.Arbetet begränsas av att den omkonstruerade längdmätningen skall passa på SP451LF aggregatet. Det betyder att längdmätningens infästning mot aggregatet inte får förändras och dess yttermått måste hållas inom de gränser som aggregatets chassi tillåter..

Navigering och styrning av ett autonomt markfordon

I detta examensarbete har ett system för navigering och styrning av ett autonomt fordon implementerats. Syftet med detta arbete är att vidareutveckla fordonet som ska användas vid utvärdering av banplaneringsalgoritmer och studier av andra autonomifunktioner. Med hjälp av olika sensormodeller och sensorkonfigurationer går det även att utvärdera olika strategier för navigering. Arbetet har utförts utgående från en given plattform där fordonet endast använder sig av enkla ultraljudssensorer samt Pulsgivare på hjulen för att mäta förflyttningar. Fordonet kan även autonomt navigera samt följa en enklare given bana i en känd omgivning.

Framtagande av ny höjdmätningsmetod till försvarets antennhiss 861

This bachelor degree project was carried out at Saab AB Service and Repair, Arboga, Sweden. The objective was to design, construct and implement a new stable and reliable method of measuring the continuous vertical displacement (height) of the military search radar PS861 mounted on a hydraulic powered elevator. The end product needs to be durable enough to be fully operational in the harsh environment of an outdoor elevator shaft and yet as accurate and precise as possible since one of its purposes is to calibrate control equipment. Previously used technique has proven not to meet any of the above mentioned properties.A prototype using a high resolution quadrature output rotary encoder has been developed, allowing a completely digital interface. This new method has been evaluated in laboratory environment where tests have been conducted regarding both reliability and validity.

Att utforma en teknisk manual : Med tillhörande riktlinjer

Vi, Linda Runvall och Satu Parantainen, har gjort vårt examensarbete för företaget Leine & Linde i Strängnäs. De tillverkar Pulsgivare som används inom industrin. Examensarbetet bestod av att göra om en befintlig manual och skriva guidelines (riktlinjer) till Leine & Lindes personal.Under vårt examensarbete har vi använt oss av våra kunskaper inom informationsdesign. Rune Pettersson, professor i informationsdesign vid Mälardalens högskola, beskriver ämnet informationsdesign såhär:?In order to satisfy the information needs of the intended receivers information design comprises analysis, planning, presentation and understanding of a message- its content, language and form.

Mobilt motorförbränningsanalysverktyg : Baserat på varvtalsvariationerna hos vevaxeln

Detta examensarbete har utförts på Saab Automobile AB i Södertälje på gruppen förfunktion och prestanda. Arbetet har bestått i att specificera, bygga och verifiera enmobil mätutrustning (hård- och mjukvara) som baserat på vevaxelnsvarvtalsvariationer relativt motorblocket, bland annat skall ge värden påförbränningsstabilitet, momentant resulterande moment samt momentant ochmedelvärdesbildat (IMEP - Indicated Mean Effective Pressure) cylindertryck.Utrustningen är tänkt användas vid provning och utvärdering av bilarnas motorer ifält. Den stora fördelen med verktyget är att det kan möjliggöra upptäckten aveventuella fel och problem som inte uppstår i provcell utan enbart vid körning på väg.En annan fördel med verktyget är att enklare mätningar som för tillfället kräverkostsam och tidskrävande körning i provcell, kan utföras med en relativt billigutrustning som är snabb och enkel att rigga samt endast kräver en person förmätning/utvärdering.Det slutgiltiga målet med utrustningen är att den skall fungera på alla märken ochtyper av motorer samt kunna ge värden på bland annat förbränningsstabilitet, IMEPoch cylinderindelat arbetstillskott med acceptabel noggrannhet.Den första versionen av mätutrustningen, resultatet av detta examensarbete, består avhård- och mjukvara som med hjälp av två stycken högupplösta Pulsgivare verkande påsvänghjulets kuggkrans, samlar in och utvärderar mätvärden på vevaxelnshastighetsvariationer för en rak fyrcylindrig motor. Eftersom relevanta delar (hårdvaraoch utvärderingsprogram) bygger på inom Saab känd teknik, finns det godamöjligheter att fortlöpande anpassa samt utveckla utrustningen internt inom Saab..

Kartering med autonomt fordon

För att mobila robotar skall kunna arbeta strukturerat krävs det att de har kännedom om hur omgivningen ser ut. Omgivningen kan antingen vara förprogrammerad eller så görs roboten självlärande. På Saab Bofors Dynamics i Linköping arbetas det med en mobil testplattform kallad Freke, som används för att bland annat utveckla och utvärdera navigeringslösningar. Intresse fanns för att vidareutveckla plattformen och få den att klara arbeta i okända miljöer. Ett första steg mot detta mål var att få systemet att kunna rita upp en egen karta utan tidigare kännedom om dess omgivningar.Uppgiften för det här examensarbetet blev därför att utveckla och implementera ett autonomt system som klarar att navigera och utforska en begränsad omgivning samt att rita upp en karta över densamma.