Sök:

Sökresultat:

6 Uppsatser om Panorering - Sida 1 av 1

Panorering för musik i 5.1 surround : En jämförelse av panoreringsteknikerna direkt/ambient och direkt-överallt

Uppsatsen undersöker hur de olika Panoreringsteknikerna, direkt/ambient och direkt-överallt, för 5.1 surround uppfattas utav lyssnare. Enligt direkt/ambient ska alla direkta källor panoreras till frontkanalerna (L, C, R) och endast ambiens finnas i surroundkanalerna (Ls, Rs). Enligt direkt-överallt kan direkta källor panoreras till alla kanaler. Ljudstimuli i tre genrer har utav undertecknad framställts, rock/hårdrock, jazz/fusion och hip hop. Ett exempel enligt direkt/ambient och ett enligt direkt-överallt framställdes i varje genre.

Fjärrstyrt kamerafäste : HE Remote

Vid tillfällen då det inte lämpar sig att stå vid en videokamera kan det lösas med ett fjärrstyrt kamerafäste. Exempel på tillfällen är på grund av platsbrist på en konsert, en högtidsceremoni där någon måste stå konstigt till för att få bra bild, ute i naturen där djur ska filmas utan att bli ivägskrämda eller vid personalbrist, en tight budget och måste styra flera kameror samtidigt. De system som finns tillgängliga på amatörmarknaden idag har antingen annan funktionalitet och passar sig inte för ovanstående problem eller har väldigt begränsad räckvidd och går inte att sammankoppla med en mobilapplikation.Detta projekt går ut på att ta fram en kostnadseffektiv och skräddarsydd lösning för ovanstående problem genom att utveckla ett fjärrstyrt kamerafäste i semiproffssegmentet där det via en handkontroll och vid senare skede med en mobilapplikation styr kamerans lutning och rotation även kallad tiltning och Panorering.Skillnaderna mellan denna och befintliga lösningar är att med hjälp av Bluetooth-tekniken kan styra både med handkontroll och senare även med en mobilapplikation, anledningen till att det skall kunna styra med båda är att det inte alltid är tillåtet att använda sig av mobiltelefoner i alla miljöer där man vill filma och därför får ett bredare användningsområde för kamerafästet..

Vidareutveckling av grafkomponent

Rapporten täcker vidareutvecklingen av en grafkomponent som från början kunde visa linjediagram med datapunkter bestående av reella tal. Grafkomponenten var en del av programvaran Tunnel Manager som är utvecklad av Sogeti till Atlas Copco. Tunnel Manager används i kombination med Atlas Copcos borrigg Boomer. Grafkomponenten utvidgades med stapeldiagram med flera serier, stapeldiagram med adderade serier och med cirkeldiagram. Den utvidgades även med nya datapunktstyper i form av datum och tid.

Flexibel produktion av bildpyramider med standardiserade karttjänster som källa

En bildpyramid är en möjlig metod för att presentera geografisk information. Bildpyramiden består av flera ytor av färdigproducerade kartbilder. Kartbilderna i en yta visar området i en viss skala och ligger kant i kant med varandra. Genom att kombinera de olika kartbilderna kan utsnitt, som efterfrågas av användare, skapas. En användare interagerar med bildpyramiden med vanlig kartfunktionalitet som Panorering och zoomning. SWECO Position i Malmö har sedan en tid använt bildpyramider i levererade lösningar till sina kunder men vill nu utveckla bildpyramidens möjligheter. Syftet med studien är att undersöka möjligheten till en produktion av bildpyramider som är oberoende av datakällan, kräver mindre anpassningar för slutlig tillämpning och ger en förenklad ajourhållning.

Flexibel produktion av bildpyramider med standardiserade
karttjänster som källa

En bildpyramid är en möjlig metod för att presentera geografisk information. Bildpyramiden består av flera ytor av färdigproducerade kartbilder. Kartbilderna i en yta visar området i en viss skala och ligger kant i kant med varandra. Genom att kombinera de olika kartbilderna kan utsnitt, som efterfrågas av användare, skapas. En användare interagerar med bildpyramiden med vanlig kartfunktionalitet som Panorering och zoomning.

Effektivisering av ritningshantering med hjälp av programmet DDR - Databas för Detaljer och Ritningar

Att spara tid och resurser är något som är av stor vikt i dagens byggbransch. Ju snabbare ett arbete utförs desto mer pengar tjänar företaget. I detta examensarbete har författarna tittat på effektivisering av ritningshanteringen i olika delar av byggbranschen. Att kunna hitta bland ritningarna på ett enklare sätt och att slippa sortera ut gamla ritningar när nya kommer in, är något som skulle förenkla ritningshanteringen och snabba upp tempot.Författarna har tittat på programmet DDR ? Databas för Detaljer och Ritningar, som de anser kan förenkla ritningshanteringen.