Sökresultat:
767 Uppsatser om Pćbyggnad av fastighet - Sida 26 av 52
Energieffektivisering av modern tillbyggnad till Ă€ldre skola : fallstudie frĂ„n Ăsterbyskolan i Ăsterbybruk
The Swedish government has introduced a goal to reduce the energy intensity by 20% to the year 2020. To reach this goal actions need to be taken throughout the energy sector which includes residential and commercial buildings. This thesis considers the possibility to reduce the energy usage in a building located close to Uppsala. The analyzed building is a combined office, cafeteria and entrance and was completed about half a year before this project started. Therefore the measures presented for a more energy efficient building are presented as measures for future constructions.Simulations have been made in VIP-Energy, a dynamic energy calculation program.
Plusenergi och dess installationer : Kvarter Trettondagen
The latest thing in the area of environmental building today is energy-plus-house. The idea behind the energy-plus-house is to create a house that produces more energy than it consumes. To accomplish this, the house uses renewable energy, in this particular case solar energy. With the help from a proper construction and thoughtfully projected installations you can achieve a surplus of energy. The surplus energy can then be sold to the surrounding buildings and thereby conduce to a financial profit for the household.
Husköpares betalningsvilja
Syfte:Syftet med denna uppsats Àr att analysera vilka faktorer som pÄverkar en konsuments betalningsvilja vid köp av en fastighet. Detta ska vi ta reda pÄ genom att se det ur ett perspektiv utifrÄn köpare av smÄhus. Metod:Metoden som anvÀnds Àr en kvantitativ metod, denna metod ligger sedan som underlag till analysen. Analysunderlaget bestÄr av primÀrdata frÄn fallstudien som grundas pÄ enkÀter som blivit utskickade till nyblivna husÀgare. SjÀlva essensen i undersökningen bestÄr av att undersöka vilka faktorer som pÄverkar huspriserna mest, men undersökningen syftar Àven till att försöka svara pÄ frÄgor som; Vad pÄverkar huspriser? Hur pÄverkar det? Vilka relationer finns mellan de olika faktorerna? Och slutligen, Vad pÄverkar husköparnas betalningsvilja? Resultat & slutsats: Resultatet frÄn enkÀtundersökningen visar att husköpare i första hand tar hÀnsyn till lÀget pÄ fastigheten, dÀrefter följer pris, storlek och rÀnta.
SammansÀttning av hyresgÀster i kommersiella lokaler -en studie av sex fastighetsföretag i SkÄne
Fastighetsförvaltaren ska underlÀtta för hyresgÀsten att lyckas i sin affÀrsverksamhet. För att möjliggöra detta kan det vara av vikt att ha en vÀl fungerande sammansÀttning av hyresgÀster. Det Àr Àven av betydelse att fastighetsföretaget har en förstÄelse för hur den egna verksamheten pÄverkas hyresgÀstens verksamhet.
Uppsatsen Àr en studie av hur sex fastighetsföretag i SkÄne arbetar med sammansÀttningen av hyresgÀster i kommersiella lokaler. I vilken utstrÀckning fastighetsföretagen arbetar med sammansÀttningen skiljer sig Ät.
Framtidens Kontrollplats
VÀrlden Àr idag mer energiberoende Àn nÄgonsin. I Sverige stÄr bostads- och servicesektorn för 38 % av landets energianvÀndning. Till följd av det ökande beroendet av energi har EU infört nya direktiv nÀr det kommer till nybyggnation och ombyggnad av fastigheter. Byggnaders klimatskal byggs allt tÀtare för att spara energi, vilket skapat problem med inomhusmiljön. Temperaturen inomhus blir ofta för hög i energieffektiva byggnader och byggnadsrelaterad ohÀlsa kan öka till följd av för dÄlig ventilation.Polhemsskolan i GÀvle driver en butik i fastighet P5, dÀr personalen upplever att inomhusmiljön Àr otillfredsstÀllande.
Bostadsplanering i centrala Monterrey, Mexico
VÄr planet har sedan lÀnge varit överbefolkad och fÄtt utstÄ mÀnniskors stÀndigabehov av att exploatera nya omrÄden. Vi blir hela tiden fler och stora stÀder behöverstÀndigt nya lösningar för bostÀder och trafik. Men hur ska man kunna planera ettomrÄde och ta hÀnsyn till naturen och dess naturliga former, för att skapa ett omrÄdedÀr bostÀder, trafik och natur samspelar?I denna rapport kan man följa hur ett arbete fortskridit med att planera ett omrÄde i Monterrey, Mexico. OmrÄdet kommer att planeras sÄ att det kan bidra till enförbÀttrad bostadssituation i staden eftersom bristen pÄ bostÀder Àr stor.
Utveckling av fastigheten Hydro : Framtagning av förslagshandlingar
Sölvesborg Àr en stad under expansion, dit lockas folk av en lantlig idyll nÀra havet. Sölvesborgs kommun har som mÄl att öka invÄnarantalet frÄn 16 000 till 20 000 fram till Är 2020. Kommunen Àger fastigheten Hydro vilken Àr centralt belÀgen i Sölvesborg i anslutning till tÄgstationen. Idag anvÀnds fastigheten Hydro till en parkeringsyta och kommunen vill att fastigheten ska planeras om för att bli en ny central knytpunkt i Sölvesborg som binder ihop tÄgstationen och förlÀnger centrumstrÄket. Detta examensarbete leder till fÀrdiga förslagshandlingar för fastigheten.
Miljöbyggnad nivÄ Silver : Fallstudie brf Stenhuggaren
De senaste decennierna har miljö och hÄllbarhet fÄtt en större betydelseför bygg- och fastighetsbranschen. En rad miljöcertifieringar förbyggnader har vuxit fram.Miljöbyggnad enligt Sweden Green Building Council (SGBC) Àr ettsvenskt certifieringssystem för att certifiera byggnader inom Energi,Inomhusmiljö och Byggvaror. En certifierad byggnad enligtmiljöbyggnad kan erhÄlla betyg guld, silver eller brons.Fallstudie har gjorts av brf Stenhuggaren, ett bostadsprojekt dÀr 47bostadsrÀtter ska byggas, dÀr byggherren HSB Göta:s ambition Àr attcertifiera byggnaden för Miljöklassning nivÄ Silver, som Àr ett led i attnÄ företagets övergripande klimatmiljömÄl.Arbetet har bestÄtt av litteraturstudier, intervjuer med medverkandekonsulter i projektet, studier av konsulternas resultat av projekteringensamt undersökning av vad entreprenören ska göra i det praktiskagenomförandet av byggnationen för att sÀkerstÀlla att uppstÀllda mÄlnÄs. Manual 2.1 (utgÄva 120101) Bedömningskriterier förnyproducerade byggnader, enligt SGBC, har utgjort en del avunderlaget i denna rapport.En av slutsatserna som kommit fram i arbetet Àr att entreprenörensarbete i produktionen med miljöklassning inte har den betydelse somförfattaren antog inledningsvis, utan det huvudsakliga arbetet ligger iett gediget arbete vid projektering.Att utveckla miljö-och hÄllbarhetsarbete i projektering kan skapa godförutsÀttning för att fler byggnader pÄ sikt blir miljöklassade. Detta kan iett lÀngre perspektiv innebÀra kvalitativa och hÄllbara byggnader..
Struktur för lagring av testobjekt
VÀrlden Àr idag mer energiberoende Àn nÄgonsin. I Sverige stÄr bostads- och servicesektorn för 38 % av landets energianvÀndning. Till följd av det ökande beroendet av energi har EU infört nya direktiv nÀr det kommer till nybyggnation och ombyggnad av fastigheter. Byggnaders klimatskal byggs allt tÀtare för att spara energi, vilket skapat problem med inomhusmiljön. Temperaturen inomhus blir ofta för hög i energieffektiva byggnader och byggnadsrelaterad ohÀlsa kan öka till följd av för dÄlig ventilation.Polhemsskolan i GÀvle driver en butik i fastighet P5, dÀr personalen upplever att inomhusmiljön Àr otillfredsstÀllande.
GÄrdsslakteriers lönsamhet vid smÄskalig lammslakt
Intresset för att bygga gÄrdsslakterier ökar i Sverige, likasÄ efterfrÄgan pÄ nÀrproducerade livsmedel till följd av ökad medvetenhet bland konsumenter. Att bygga ett gÄrdsslakteri Àr intressant bÄde ur ett ekonomiskt perspektiv och ur ett perspektiv pÄ mjuka vÀrden, men
frÄgan Àr om det gÄr att fÄ lönsamhet i verksamheten. Den svenska lammuppfödningen Àr sedan lÀnge utsatt för dÄlig lönsamhet. Att bygga ett eget slakteri för de egna djuren och sÀlja sina produkter direkt till konsument borde dÀrför vara en möjlighet för mindre gÄrdar.
Projektets mÄl har varit att genom kvalitativa intervjuer av Àgare till gÄrdsslakterier och upprÀttande av kalkyler utreda lönsamheten i smÄskalig lammslakt vid investering av ett gÄrdsslakteri. Uppsatsens litteraturstudie har inriktats pÄ att ta reda pÄ allt som krÀvs för att
starta ett gÄrdsslakteri gÀllande bland annat byggnad, regelverk och tillstÄnd.
Av det framkomna resultatet har jag dragit slutsatsen att det Àr möjligt att uppnÄ lönsamhet vid byggnation av gÄrdsslakteri för smÄskalig slakt av lamm.
Tillbyggnad vid Nationalmuseum
Nationalmuseum Àr ett statligt konstmuseum som ligger pÄ Blasieholmen i centrala Stockholm i en byggnad frÄn Är 1866. Idag har en omfattande renovering och ombyggnation pÄbörjats, dels för att ÄterstÀlla byggnadens gamla arkitektoniska vÀrden men ocksÄ för att anpassa byggnaden till dagens högt stÀllda krav pÄ utstÀllningsmiljöer. MÄlet Àr att hela den gamla museibyggnaden ska anvÀndas till publika ÀndamÄl. PÄ grund av detta behöver muséet byggas ut för att kunna inrymma den kontorspersonal och de verkstÀder som verksamheten krÀver.Detta projekt handlar om att utforma och gestalta den tillbyggnad som Nationalmuseum behöver. Förslag Àr en fristÄende byggnadsvolym som kopplas till Nationalmuseum under mark i det nordligaste hörnet.
LĂ€nken
PlatsenTunnelbanestationen Stadshagen med uppgÄng mot MariedalsvÀgen befinner sig som ett möte mellan mÄnga platser. Vi möts av parker, en framför och en bakom sett frÄn tunnelbanans utgÄng. Ett stenkast hÀrifrÄn har vi Stadshagens idrottsplats i öst, Nybyggda omrÄdet kringHornsbergs Strand i vÀst, kolonilotter i norr, Karlbergs slott för den som gÄr Ànnu en bit norrut, men framförallt mötet och lÀnken mellan parkerna, omrÄdet och tunnelbanan. Utan tunnelbanan skulle platsen förlora stor del av den aktivitet som hÀr rÄder. Min uppgift: Attförtydliga lÀnken mellan tunnelbanan och platsen.LÀnkarnaJag lÄter mötet mellan tunnelbanan och byggnaden bli ett gym som relaterar till konsten i tunnelbanan och idrottsplatsen en bit lÀngs med Sankt Göransgatan.
EnergijÀmförelse av ett flerbostadshus
Dagens husbyggande handlar mycket om att huset ska anvÀnda sÄ lite energi som möjligt. Vid nybyggnation eller renovering av byggnad krÀvs en energiberÀkning.  Detta kan pÄverka nÀr entreprenören garanterar en energianvÀndning som Àr svÄr att styra över. Den individuella brukarens beteende pÄverkar energianvÀndningen mycket. Projektet syftar till att jÀmföra den specifika energianvÀndningen för energiberÀkningen och energianvÀndning. Detta för att skapa en förstÄelse om hur dessa relaterar till varandra. Det Àr svÄrt att göra en energiberÀkning som stÀmmer överens med verkligheten.
Sveaskogs försÀljning av skogsmark i Vilhelmina och Dorotea : mÄlsÀttning och utfall ur ett glesbygdsperspektiv
Sveaskog AB har av sin Àgare svenska staten fÄtt i uppdrag att sÀlja 10 % av det markinnehav man hade 2002 i syfte att stÀrka enskilt jord- och skogsbruk. Detta för att det förvÀntas bli lÀttare för enskilda privatpersoner att fÄ en utkomst i glesbygden. Syftet med studien var att granska försÀljningsprocessen och vilka fastigheter som sÄlts. Köparna, deras motiv till köpet och hur det pÄverkat dem och omgivningen har ocksÄ studerats. Nyckelpersoner inom Sveaskog intervjuades för att förstÄ försÀljningsprocessen och vilka kriterier man hade för att vÀlja omrÄden till försÀljning.
Passivhusâ framtidens boende?
Idag stÄr bostads- och servicesektorn för cirka 40 procent av Sveriges energianvÀndning, det Àr dÀrför viktigt att vidta ÄtgÀrder som leder till en effektivare energianvÀndning. Det gör man bland annat genom att minska energianvÀndningen för uppvÀrmning av bostÀder. Energiförbrukningen i ett passivhus Àr ungefÀr en fjÀrdedel av förbrukningen för ett traditionellt hus. Passivhus Àr vÀlisolerade och tÀta byggnader som till stor del vÀrms upp av den energi som redanfinns i huset. De boende och deras hushÄllsapparater Àr mycket viktiga energikÀllor.