
Sökresultat:
470 Uppsatser om Nutrition supplement - Sida 31 av 32
Vermicompost for reduction of vegetable waste - and a possible means to produce fish feed in aquaponic systems?
Aquaponics is a food production system consisting of a consecutive cultivation of plants and aquatic animals, fish or shellfish, in recirculating water. The plants feed on the nutritious effluents from the fish tank and bacteria converts ammonia from the fish tank into nitrate that is absorbed by the plants. The plants receive nutrition and the fish gain purified water.
The environmental impact of the production of fish meal and fish oil used in conventional fish feed includes a large consumption of fossil fuels with subsequent carbon dioxide emission.
The aquaponic system can be made environmentally sustainable and self-supporting if supplemented with a vermicompost/vermiculture for the production of worm protein as a fish feed.
Vegetable waste from the hydroponic part of the system can be reused as worm feed in the compost and the protein rich worms can be harvested, dried and grinded and brought back to the aquaculture as fish feed.
As a first step in this direction, I have investigated the effect of recycling of vegetable waste in vermicomposts on the growth and number of earthworms (this was evaluated after harvesting).
The hypotheses were that earthworms can be cultivated in the vegetable waste and that by adding manure to the vermicompost it is possible to obtain a nutrient content adequate to support a continuous worm harvest, in other words create a vermiculture.
Eisenia fetida and Dendrobaena veneta were grown in 20 L bins containing peat mixed with either poultry or cattle manure. The proportions were 70% peat and 30 % manure. Discarded plant parts from lettuce cultivation was added to the vermicomposts (35 g per week) and water was supplied
with 0.8 L per week.
Vilseledande märkning? : en studie av närings- och hälsopåståenden på livsmedelsförpackningar
Introduktion/Bakgrund: Intresset för kost och hälsa har under de senaste åren ökat. Studier har visat att livsmedelsförpackningen är en av de främsta källorna till information om nutrition som finns tillgängliga för konsumenten. Därför är det viktigt att konsumenterna tillhandahålls korrekt information och inte vilseleds. Sedan år 2006, med tillämpning från 1 juli 2007, finns ny lagstiftning (förordning (EG) nr 1924/2006) gällande närings- och hälsopåståenden som mycket detaljerat reglerar hur ett påstående som används i marknadsföring av livsmedel får utformas.
Syfte: Syftet med studien är att undersöka om närings- och hälsopåståenden på livsmedelsförpackningar följer gällande lagstiftning (förordning (EG) nr 1924/2006), och i vilken utsträckning detta sker. Det är således de faktiska förhållandena ute på marknaden som kommer att undersökas.
Närståendes erfarenheter av att leva med en svårt sjuk partner som fått konstgjord näring i livets slutskede :
Bakgrund: Vid palliativ vård i hemmet förändras tillvaron såväl för den sjuke som för de närstående. Den sjuke har ofta svårt att äta vanlig mat och kan behöva tillförsel av konstgjord näring. Närstående kan uppleva ett stort ansvar för den sjukes näringsintag när han eller hon vårdas hemma. Adekvat näringsintag är av betydelse för det fysiska välbefinnandet. Men vad vi äter påverkar också livskvalitet i social, kulturell och psykologisk bemärkelse.
Deltidsbete : effekt på mjölkkornas foderintag och avkastning
Detta arbete är en litteraturstudie som handlar om hur deltidsbete påverkar mjölkkors avkastning, foderintag och välfärd. I Sverige har vi beteskrav till skillnad från många andra länder i världen. Detta skapar problem då besättningstorlekarna ökar och det blir svårare att få marker i närheten av gården att räcka till alla kor. Det största problemet med mjölkkor på bete är dock att högavkastande kor inte producerar lika mycket på bete som inne på stall. Det är därför viktigt att finna ett sätt att lösa problemen som både gynnar kon och bonden.
Externa ledarskapsutbildningar : En studie kring ett fackförbunds externa ledarskapsutbildningar
More and more preschools are choosing to reduce the sugar consumption. The reason is, inter alia, the increase of weight in the community, but there is also research showing that sugar is harmful to children. The discussions on sugar and children are also a hot media topic.I have chosen to use a qualitative method, interviews, to gather material for the essay. I have interviewed a teacher and a cook in three different preschools, in different municipalities. I have also looked at their various nutrition policies to see how the guidelines for their work on diet and health look like.
Datorkompetens : En studie av förväntad datorkompetens vs verklig datorkompetens vid Örebro Kommun
More and more preschools are choosing to reduce the sugar consumption. The reason is, inter alia, the increase of weight in the community, but there is also research showing that sugar is harmful to children. The discussions on sugar and children are also a hot media topic.I have chosen to use a qualitative method, interviews, to gather material for the essay. I have interviewed a teacher and a cook in three different preschools, in different municipalities. I have also looked at their various nutrition policies to see how the guidelines for their work on diet and health look like.
Mjölkningsfrekvensens inverkan på mjölkfettets kvalitet :
The milk production has developed rapidly the last years. The milk production per cow is increasing and the production units are larger with an increasing number of animals and a decreasing number of workers. Many milk producers invest in automatic milking systems (AM) to meet this change. In these systems the cows can voluntary decide milking frequency and usually the milking frequency are higher than two times per day. But how does the milking frequency effect the composition of the milk?
The aim of the present study was to study the effect of milking frequency on the milk composition and the milk fat quality.
Willingness to pay for improved maize seeds among smallholder farmers : a study of the input factor market in Kenya
Kenya is considered to be a developing country. This means that basic needs such as nutrition are not met for an extended period of time (www, Sida 1, 2012). Approximately half of the population is living under the poverty line (www, CIA 1, 2012). Agriculture is the largest sector in the country, employing 75% of the population. These are thereby directly dependent on the sufficiency of outputs received.
Förändras mjölkens proteinsammansättning i separata juverdelar i samband med höga celltal (SCC)? :
Today the milk production per cow is increasing but the milk delivered by the Swedish farmer contains less amounts of fat and protein than earlier. The contents have decreased since 1993. In average the milk contain 4,2 percent fat and 3,4 percent protein. Earlier the fat content in milk was important. Nowadays the dairy?s attention has turned to the milk?s valuable proteins, principally the caseins, which have a considerable nutritional value and are important for several dairy products like cheese and yoghurt.
Trädgårdsrådgivning via kataloghusföretag : en undersökning om efterfrågan och metod i praktiken
Introduktion/Bakgrund: Intresset för kost och hälsa har under de senaste åren ökat. Studier har visat att livsmedelsförpackningen är en av de främsta källorna till information om nutrition som finns tillgängliga för konsumenten. Därför är det viktigt att konsumenterna tillhandahålls korrekt information och inte vilseleds. Sedan år 2006, med tillämpning från 1 juli 2007, finns ny lagstiftning (förordning (EG) nr 1924/2006) gällande närings- och hälsopåståenden som mycket detaljerat reglerar hur ett påstående som används i marknadsföring av livsmedel får utformas.
Syfte: Syftet med studien är att undersöka om närings- och hälsopåståenden på livsmedelsförpackningar följer gällande lagstiftning (förordning (EG) nr 1924/2006), och i vilken utsträckning detta sker. Det är således de faktiska förhållandena ute på marknaden som kommer att undersökas.
Utvärdering av skördetidsprognoser i vall :
Sammanfattning
Ensilerat vallfoder är ett av de absolut viktigaste fodermedlen för att förmå korna att producera en stor mängd högkvalitativ mjölk. En hake är dock att ensilaget ska vara av god kvalitet och med bästa möjliga näringsvärde, samtidigt som man även vill ha volymmängder. För att få detta gäller det att skörda vid rätt tidpunkt, vilket kan vara svårt att veta när det infaller. Till detta finns ett hjälpmedel som kallas skördetidsprognos. Detta går ut på att man klipper prover i vallen upp till tre gånger innan första skörden för att analysera gräset och därigenom kunna avgöra när bästa tiden är för att skörda för att få den mest optimala kombinationen av mängd och näringsvärde.
Syftet med detta arbete är att undersöka hur bra hjälpmedel jordbrukare i norra Sverige tycker att skördetidsprognosen är för att få en ökad kvalitet på ensilaget, samt att jämföra variationen i näringsvärde och mängd biomassa inom och mellan olika fält.
Utvärdering av den biologiska reningen av processavloppsvattnet vid GE Healthcare i Uppsala
GE Healthcare operates in Uppsala (Sweden) and develops systems, equipments and medium to purify medical substances. Discussions with the local authority concerning planed far-reaching changes and upgrades of the biological process techniques for sewage management, aroused the question about revising the terms of permit for the activity. Therefore it seemed necessary to evaluate a newly installed biological process technique, which is the background of this thesis. The evaluated biological treatment process was built in 2003 and consists of a biological reactor filled with moving bed carriers with a high surface area for biological growth. At the time of the project the biological wastewater treatment plant consisted of a flow equalization facility and two following parallel biological processes; a biological reactor with moving bed carriers and a tower trickling filter.The aim of this thesis was to survey the function of the biological reactor with respect to the reduction of organic matter.
Persisterande ductus arteriosus hos hund
Ductus arteriosus (DA) är en förbindelse mellan aorta och truncus pulmonalis som normalt finns hos alla däggdjur under fosterstadiet. Denna kanal har till syfte att shunta blod förbi lungorna tillbaka ut i systemkretsloppet, då gasutbyte sker över placenta och lungorna endast kräver en liten mängd blod för sin egen nutrition och metabolism. I samband med födseln ökar syretrycket vilket medför att den glatta muskulaturen i DA kontraherar, och därefter sker en fysiologisk degeneration i kärlväggen, vilket resulterar i en stängning och tillbakabildning av shunten. Processen är normalt avslutad inom en månad och DA har då omvandlats till ett ligament.
Persisterande ductus arteriosus (PDA), som är en av de vanligaste medfödda kardiovaskulära defekterna hos hundar, utvecklas i de fall då stängningen av DA helt eller delvis uteblir. PDA hos hund är en ärftliga sjukdom som orsakas av hypoplasi av den glatta muskulaturen i DA.
Prevalence of antibodies for Peste des petits des ruminants virus and Brucella and related risk factors in goat herds in urban and peri-urban agriculture in Kampala, Uganda
The world?s population reached more than 6.9 billion people in July 2011. It is expected that the population growth during the next 40 years will take place mostly in low-income countries and the population increase will be 2.3 billion people during 2011-2050. A rapid urbanization is also expected to result in 57.7 per cent of Africa?s population living in urban areas in 2050.
Produktions- och arbetsmiljöförbättringar vid Fresenius Kabi
AB
Denna rapport är en sammanställning av det examensarbete som utförts under 2004-2005 vid Luleå tekniska universitet i samarbete med Fresenius Kabi AB i Uppsala. Syftet med projektet var att komma fram till förbättringsförslag till de brister som finns i den aktuella produktionen. Detta gällde främst arbetsmiljön ur en ergonomisk synvinkel. Fresenius Kabi är ett läkemedelsföretag i Uppsala och ingår i koncernen Fresenius AG med huvudsäte i Tyskland. Fresenius Kabi är ledande i Europa inom klinisk nutrition och vätsketerapi.