Sök:

Sökresultat:

112 Uppsatser om Modul - Sida 3 av 8

Modernisering av testutrustning

Rapporten beskriver arbetet med att modernisera en testutrustning för ett robotsystem. Den nya testutrustningen skulle moderniseras till att använda USB-gränssnitt istället för RS232-gränssnitt för kommunikation mellan dator och den övriga hårdvaran. Arbetet börjar med kravspecifikation och slutar med en fungerande produkt. I det innefattas en kortare förklaring av USB-gränssnittet och dess skillnader från RS232-gränssnittet, en utredning för att finna den bästa lösningen för att förverkliga USB-kommunikationen med utrustningen och konstruktion av elektronik för att styra signaler och spänningsmatningar till robotsystemet..

Display Interface Serializer : seriell förlängning av displaygränssnitt

Detta ingenjörsarbete är utfört hos Syntronic Research and Development AB i Gävle och går ut på att undersöka möjligheten att separera en display-Modul från sin styrande processor-krets samt att skapa ett generellt gränssnitt för att möjliggöra ett enkelt utbyte av display-Moduler. Detta har genomförts genom att konstruera en prototyp, baserad på en så kallad serializer / deserializer-lösning.En förstudie har genomförts där lämpliga komponener valts ut för uppgiften och olika lösningar vägts mot varandra. En prototyp har sedan konstruerats, mönsterkort har tillverkats men tyvärr inte monterats (på grund av ett logistiskt missöde). Resultatet är, förutom ovan nämnda begränsning, en prototyp som väl uppfyller de specifikationer som anges i uppdragsbeskrivningen.Flera förslag till vidareutveckling presenteras som kan utöka funktionaliteten..

Design av Digital Multimeter-modul för inbyggt testsystem

The thesis work of 15 credits has been performed to interest of Norrtälje ElektronikPartner AB (NEP) in Norrtälje. The aim of the thesis was to develop a prototype for an integrated digital multimeter, designed for one of NEP's proprietary test systems. A digital multimeter Module according to NEP's requirement specification, such as physical size and accuracy should be constructed. The Module should be able to measure current, voltage and resistance.The final circuit was based on the chosen analog to digital-converter, Maxim integrated´s Max134, which is the main component of the circuit for this instrument. A circuit diagram and PCB layout were made. The result of this project is a constructed DMM board.

Materiella anläggningstillgångar : Hur K3-regelverket påverkar redovisningen

I Sverige har företagen ett normsystem av lagar, råd, rekommendationer och praxis att ta hänsyn till. Bokföringsnämnden (BFN) är ett av de normgivande organ som arbetar med att ge vägledning kring redovisningen och utveckla god redovisningssed. Då BFN konstaterade att de nuvarande redovisningsnormerna för icke-noterade företag inte var ändamålsenliga, beslutade de sig, även på grund av den internationella lagharmoniseringen, att försöka lösa problemen med ett nytt regelverk. Det nya regelverket K3 är framtaget för större företag och koncerner och är det regelverk som vi har valt att studera. Inom redovisning av materiella anläggningstillgångar har det tidigare riktats kritik mot olika avskrivningsmetoder, men även värderingsmetoder såsom anskaffningsvärde.

Empty Space, Wasted Space

Dagens städer är byggda och formade med en stor ojämnlikhet i hur utrymmet fördelas mellan olika fordon och transportslag. Parkeringar längs med vägar fungerar endast som förråd åt bilar. Gator har blivit transportsträckor utan någon riktig identitet.Hur kan vi återta och omprogrammera en del av dessa parkeringar? Fokus ligger på hur man genom små förändringar på flera olika platser kan ta tillvara på de lokala krafter som finns och samtidigt skapa en levande och dynamisk stad.Syftet är att skapa en grogrund för en stadsutveckling på en gräsrotsnivå och som sedan kan påverka i vilken riktning våra städer utvecklas och förändras. Målet är att omdefiniera det publika rum mellan stadens byggnader, som idag till stor del upptas av motorfordon, till att bli något nytt och berikande åt staden som helhet..

CATIA V5 SOM KONCEPTGENERERINGSVERKTYG

Att ta fram en ny bilmodell är ett tidskrävande och omfattande arbete där många olika kunskapsområden måste samspela. En del i utvecklingsprocessen som får allt större betydelse är designarbetet. Om bilens utförande och design inte tilltalar konsumenterna innebär detta låga försäljningssiffror och därmed förlorade intäkter för företaget.Det huvudsakliga syftet med detta arbete är att grundligt undersöka om och hur CAD-programmet Catia V5 med Modulen Imagine & Shape (IMA) skulle kunna användas på Volvo Car Corporations designavdelning (PVS). Syftet är också att granska vad en implementering av Catia V5 med IMA-Modulen skulle innebära för produktutvecklingsprocessen, samt att undersöka vilka som skulle kunna använda sig av programmet. För att undersöka hur Catia V5:s IMA-Modul skulle kunna fungera på PVS har vi i samarbete med designstuderande Pontus Ny modellerat en konceptbil, komplett med exteriör, instrumentpanel, mittkonsol, ratt, stolar, baksäte, fälgar och hjul.

Utformning av en kommunikations- och dataöverföringsarkitektur till IBDn : Utformning av en kommunikations- och dataöverföringsarkitektur som är anpassad till SAAB:s Intelligent Behavior Detector

Denna rapport undersöker möjligheten att bryta ner ett stort program till mindre och enkaler Moduler och skapa en dataöverförings- och kommunikationsarkitektur mellan dem. Dataöverföringen skall vara dynamisk för att olika Moduler skall under exekvering ha möjlighet att byta Modul den vill ha data ifrån samt centralisera koden och kommunikationen skall optimera antalet meddelandeöverföringar. Arbetet resulterar i två arkitekturer som uppfyller tidigare satta målen i ett parallellt system, arbetet analyseras sedan analytiskt och styrkor och svagheter undersöks. Arkitekturerna medför att många problem med att utveckla stora system undviks och detta skapar fler möjliga kopplingar, mindre komplexa Moduler samt centralisering av funktionalitet i programmet..

Frånluftsåtervinning i ett äldre flerfamiljehus : Hovgården - Borlänge

I detta examensarbete undersöktes möjligheten att installera värmeåtervinningssystem för ett flerfamiljehus i Hovgården som ligger en bit utanför Borlänge. I rapporten redovisas två olika sätt för energibesparingar som är aktuella för att ersätta borttagning av oljepannan som används i huset i dag. En rad svårigheter dök upp under undersökningen för installation av nytt värmesystem. Lämpliga lösningar kunde hittas efter mycket analys. Syftet med rapporten var att undersöka möjligheten och lönsamheten för installation av något av följande system; FVP eller VBX-Modul som kan återvinna värme ur frånluften.

Insamling av och trådlös överföring av patientdata

Företaget Caretech har som avsikt att utveckla en Modul för överföring av puls, blodtryck och eventuella framtida givare via deras befintliga patientlarmsystem (trygghetslarm). Detta för att möjliggöra central övervakning av patientstatus vad det gäller puls och blodtryck. För att åstadkomma detta krävs ett interface mellan Caretechs system och på marknaden befintliga givare för puls och blodtryck. Innehållet i rapporten beskriver de delar av projektet som Caretech anser kan vara publika. Interfacet skall helst byggas med komponenter som är kända och använda av Caretech i deras övriga produktsortiment.

Innovativa passiva lösningar för  förhöjd klimatkomfort i kontorsmiljö

Innovativa passiva lösningar kan bidra till förhöjd klimatkomfort och sänkt energianvändning i kontorsbyggnader. I rapporten har flera passiva lösningar och deras egenskaper identifierats. Självdrag och växter har varit rapportens största fokus som fördjupningsdel. Självdragets förmåga att klara av ventilationsflödet i en kontorsbyggnad med atrium, belägen i Stockholm har simulerats i programmet IES-ve och dess CFD-Modul. Då utomhustemperaturen ligger under 12 °C fungerar självdrag enligt rekommendationerna.

Projekt Regnbåge

Det här examensarbetet bygger vidare på en tidigare konstruerad prototyp, ett interaktivt konstprojekt där två plattor, placerade på en båge, med vattenmunstycken i mitten styrs med en joystick. Plattorna följer joystickens rörelse med hjälp av servomotorer. Målet i detta examensarbete var att koppla åskådarens smarta mobiltelefon till konstprojektet. Åskådaren ska kunna styra konstprojektet genom att vinkla sin mobiltelefon. Även vattenflödet ska kunna kontrolleras och all interaktion ska ske via trådlös kommunikation. Målet har uppnåtts genom att användaren installerar en applikation som skapats för operativsystemet Android. Applikationen skickar information om mobiltelefonens aktuella vinkelposition till en server via ett trådlöst nätverk.

Modularisering av konstruktionsunderlag

Volvo Bussar i Säffle producerar de flesta kundanpassade bussarna som tillverkas inom Volvokoncernen. Kundanpassningarna medför att många timmar behöver läggas på stolsmontering, och ibland behöver även omkonstruktion utföras, under offertritningsprocessen som idag sker i 2D-CAD. Korta ledtider för offertritningarna leder till att ritningarna inte blir tillräckligt exakta med de nuvarande metoderna och arbetsverktygen.Målet från Volvo är att en parameterstyrd Modul för stolsplaceringen skall utvecklas i 3D-CAD. Modulen skall också inkludera konstruktionsparametrar för bussens golv.Den parameterstyrda Modulen måste vara snabbarare och pålitligare än de nuvarande metoderna i 2D-CAD. Därför måste layouternas signifikanta mått kunna ändras lättvindigt.

Modellering av signalbehandlingen i ett cochleaimplantat och utvärdering av modellen.

Ett program som simulerar signalbehandlingen i ett cochleaimplantat med signalbehandlingsstrategin ACE (Advanced Combined Encoder) har konstruerats. Programmets främsta syfte är att i förväg prova ut inställningar i ett cochleaimplantat och genom detta försöka förutsäga olika användares individuella inställningar. Programmet har validerats med utsignaler bearbetade av Cochlear Limited i deras egenkonstruerade Matlab-Modul för forskning inom cochleaimplantat, NMT (Nucleus Matlab Toolbox). Samma insignal som använts av Cochlear Limited har processats av programmet och utsignalerna från detta jämfördes med utsignalerna från NMT. De bägge utsignalerna, producerade med samma inställningar, stämde bra överens. Komprimeringsfunktionen i programmet, som är en vital del av signalbehandlingen, visade sig stämma bra överens med NMT:s komprimeringsfunktion, sånär som på en relativ minskning av värdet vid starka insignaler. Programmet ska nu användas på Cochleaimplantat-sektionen vid Uppsala Akademiska sjukhus för att pröva ut individuella inställningar till användare av cochleaimplantat.

Schemaläggningsalgoritm för arbetstidsschema

Programmet schemaläggaren har funnits sedan 1994, och används på arbetsplatser för att på ett strukturerat sätt lägga scheman för de anställda. Programmet har sedan starten varit sådant att man själv ska skapa alla scheman och även koppla dessa till de anställda, men det finns en önskan att programmet ska vara mer användarvänligt och lättanvänt. Ett steg i utvecklingen är att skapa en automatisk schemaläggningsguide som gör det mesta av jobbet åt användaren.Etex AB, som detta examensarbete är gjort åt, avser att med detta examensarbete skapa en prototyp på en sådan schemaläggningsguide som ska implementeras i det befintliga programmet. Denna guide ska alltså skapa scheman utifrån given data och sedan koppla dessa scheman till de anställda som valts. Allt detta ska ske automatiskt.

Produktionsstyrning med datorhjälpmedel

Examensarbetet utfördes på Liko AB som tillverkar handikapphjälpmedel, främst s.k. vårdlyftar. Arbetets syfte var att utvärdera företagets produktion och ge förslag på förbättringar, samt att undersöka om något slags datorhjälpmedel skulle effektivisera produktionen. Problemen som företaget har idag är att det har expanderat kraftigt de senaste åren vilket har medfött att den planering och styrning av produktionen som finns idag inte är tillfredsställande. Detta resulterar i många expressleveranser och mycket övertidsarbete för arbetarna.

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->