Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Ljudkrav - Sida 1 av 1

Anslutning mellan bjälklag och yttervägg i lågenergihus

Miljön försämras på många ställen i världen och mycket av detta har att göra med all energi vi människor använder. I Sverige går 50% av all energi åt till att bygga och värma våra bostäder [1]. Sweco, ett stort konsultföretag inom byggsektorn vill därför kika närmare på vad vi kan göra för att minska energiåtgången i våra hus. För att uppnå detta måste de gå ner på detaljnivå, behandla varje material, byggnadsdel och anslutning i ett hus för att få det mer energieffektivt. Denna rapport kommer att utreda hur ett mellanbjälklag ansluts till en yttervägg i ett lågenergihus.

Akustikplanering: ett sätt att sänka ljudnivåerna i våra bostäder

Syftet med detta examensarbete är att belysa problemen med de höga ljudnivåer som ofta finns i våra bostäder samt titta närmare på de brister som finns i byggprocessen när det gäller akustikplanering. Vi vill också ge ett förslag på en förvaltnings- och byggprocess som tar hänsyn till de allt hårdare Ljudkrav som ställs idag och i framtiden. Vi utsätts dagligen för buller, på arbetet, i trafiken, i varuhuset, i hemmet och på fritiden. Undersökning på undersökning visar att vi störs allt mer av buller och det kommer bli ett av framtidens folkhälsoproblem. Det är en av anledningarna till att Boverket har skärpt Ljudkraven i våra bostäder.

Projektering av ventilationen till studio Acusticum

Arbetet handlar om Piteås nya konserthus studio Acustikum som skall byggas vid musikhögskolan. En studie är gjord på stora konsertsalen. Ett bra inomhusklimat är ej lätt att uppnå eftersom hårda Ljudkrav gör det svårt att tillföra luft i tillräcklig omfattning. Det finns vissa krav avseende luftflöden, men bara för att de är uppfyllda så är det ändå inte säkert att det blir ett bra klimat. För att kunna förutse lufttemperaturen i salen så användes CFD simulering.