Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om JUnit - Sida 1 av 1

Marknadsanalysverktyg : Estimering av tillväxt på telefon- och mobilabonnenter

Precis som de flesta företag så har True Software Scandinavia AB en produkt där ute i marknaden. Produkten är en mobil applikation som går under namnet Truecaller. För att kunna leverera den bästa upplevelsen till slut användarna så krävs en stor global telefonkatalog.Förutom att företaget har en statistik på hur det har gått och går för deras produkt så finns även behovet att veta hur det kommer att gå i framtiden. Alltså man vill veta hur stor potential det finns i marknaden och med avseende på detta försöka estimera när man når sitt uppsatta mål.Syftet med detta projekt har varit att skapa ett verktyg som kan samla in data och utföra nödvändiga behandlingar för att kunna estimera den framtida tillväxten. Verktyget skapas med hjälp av programmeringsspråket Java och kommer vara i form av ett skrivbords applikation.

Testdriven utveckling

I programmeringsvärlden har en ren, enkel och testbar kod en stor betydelse. Detta examensarbete avslöjar ett nytt koncept vilket kanske är den viktigaste upptäckten inom metodområdet på senare tid, så kallade Testdriven utveckling (TDD). Testdriven utveckling är ett sätt att utveckla mjukvara och det som utmärker den är att man först skriver ett test som inte ska fungera (röd fas), sedan skriver man en kod, så enkelt som möjligt, som gör att testet ska fungera (grön fas) och till slut ska man våga göra förändringar även om koden fungerar, om man är inte riktigt nöjd eller om man helt enkelt vill optimera sin kod (omstrukturera fas). Syftet med studien var att utvärdera vilka fördelarna och eventuella nackdelarna är med den här typen av mjukvaruutveckling, att motivera varför det är lämpligt att välja den och att visa hur man gör med hjälp av Java, JUnit och Eclipse. Material som användes i studien insamlades genom litteratursökningen och intervjuer.

Minimumkrav för ett CI-system

När en grupp utvecklare jobbar med samma kodbas kan konflikter uppstå med avseende på implementationen av moduler eller delsystem som varje utvecklare individuellt jobbar på. Dessa konflikter måste snabbt lösas för att projektet ska fortskrida och inte stagnera. Utvecklare som sällan kommunicerar framför ofta okompatibla moduler eller delsystem som kan vara svåra eller omöjliga att integrera i kodbasen, detta leder ofta till s.k. ?integration hell? där det kan ta väldigt lång tid att anpassa ny kod till en befintlig kodbas. En strategi som man kan ta till är ?continuous integration?, ett arbetssätt som erbjuder en rad fördelar när man jobbar i grupp på en gemensam kodbas.