Sök:

Sökresultat:

33 Uppsatser om Intestinal lymfangiektasi - Sida 3 av 3

Förlust av tolerans vid inflammatory bowel disease på hund?

Inflammatory bowel disease (IBD) är ett samlingsnamn för en grupp inflammatoriska tarmsjukdomar och en av de vanligaste orsakerna till kroniska mag-tarmsymtom hos hund. Orsakerna till IBD är inte helt fastställda men tarmslemhinnans immunförsvar, bakterieflora, genetiska faktorer och miljöfaktorer anses vara centrala för tillståndet. En av de mest utbredda uppfattningarna är att sjukdomen uppkommer som ett resultat av bristande immunologisk tolerans som gör att immunförsvaret felaktigt går till attack mot harmlösa antigen. Syftet med den här litteraturstudien var att undersöka vilken roll Pattern recognition receptors (PRRs) har i IBD, hur tarmbarriären påverkar risken för sjukdomen, vilka förändringar av tarmfloran som setts hos IBD-hundar och hur floran påverkar sjukdomsuppkomst. Litteraturen menar att en defekt tarmbarriär är en av de nyckelfaktorer som hör ihop med IBD. Ökad permeabilitet i tarmen kan öka exponeringen, och därmed interaktion, mellan antigen och immunförsvar vilket inducerar inflammation. Oavsett om en defekt tarmbarriär uppkommer som en effekt av sjukdomen eller om det är en direkt orsak till IBD så är det troligen viktigt för att det ska bli kroniskt.

Agroprotein som fodermedel till slaktkyckling

Destillers dried grains with soluble (DDGS) is a by-product when producing ethanol. DDGS from wheat has a high crude protein content and a good amino acid profile, which makes it an interesting feed ingredient for poultry. The disadvantage of feeding DDGS from wheat to poultry is that it also contains a high fiber content that chickens don?t have the ability to break down. Lantmännen Agroetanol has developed a new protein feedstuff from DDGS by extracting wheat protein from DDGS, the product name is Agroprotein SD.

Peas as feed for dairy cows

AbstractAn approaching overproduction of cereals and a future uncertain supply of non genetic modified vegetable protein feedstuffs have increased the interest in an expansion of the domestic production of protein feedstuffs in Norway. Besides rapeseed (Brassica campestris), peas (Pisum sativum) may be the most suitable crop for this purpose. Peas are characterized by having a relatively high content of crude protein, ranging between 20-26%, a high content of starch, 42-51%, and a low content of fat. In general, the energy value for peas is higher than for barley but lower than for rapeseed and soybean meal.Pea protein consists of albumins and globulins to 85-100%, which leads to the fact that a large part of the pea protein is soluble and degradable in the rumen. Starch in peas is on the other hand to a large extent resistant to rumen degradation compared to starch from other starch rich feedstuffs.

<- Föregående sida