Sök:

Sökresultat:

47 Uppsatser om Inspektion - Sida 2 av 4

Kariesdiagnostik - svårigheter och metoder

I den här litteraturstudien syftar vi till att ta reda på varför olika behandlare inom tandvården får olika resultat vid kariesdiagnostik och registrering, vilka metoder som främst används idag samt vilka metoder som är under utveckling. Vi vill också ta reda på mer om tandhygienistens roll vid kariesdiagnostik. Att diagnostisera karies kan vara svårt och resultaten varierar ofta mellan olika behandlare och tillfällen. För att diagnostisera karies finns olika metoder. De som är framförallt används idag är sondering, visuell Inspektion och röntgen.

Användandet av APU/APL uppföljningssystemet : Hur uppfattar elever, handledare och yrkeslärare att det fungerar?

Denna forskning handlar ett system som jag och min kollega Pierre Brockmanns skapade för att kunna visa för eleven hur han/hon ligget till i sina kurser som praktiseras ute i arbetslivet. Efter en Inspektion från Skolverket uppdagades det att tydligheten på det gamla systemet inte var tillfredsställande. I studien har jag använt mig av kvalitativ studie för att få veta vad elever, handledare och yrkeslärare upplever att det fungerar.Tack vare djupintervjuerna fram kom förbättrings förslag vilket har lätt till att APU/APL- uppföljningssystemet har kunnat vidareutvecklas, och bli ännu tydligare. Även dokumentationen inne på skolan har utvecklats, för att tydliggöra för eleven ?vart den är på väg?.För handledarna har systemet betytt mer förståelse för att det är skola som eleven gör ute på sin praktik, och att medvetenhet om vad som skall läras på praktiken har gjorts tydligare.Yrkeslärarna känner sig mer professionella och att de har ett meningsfullt uppdrag när de är på APU/APL besök.

Polisrytteriet : Dåtid, Nutid och Framtid

Syftet med denna rapport är att fler poliser ska få en inblick i det svenska polisrytteriet och dess arbetsuppgifter. Vi vill också synliggöra, en för de flesta ganska anonym verksamhet inom polisorganisationen. I rapporten har vi behandlat deras arbetsuppgifter och även kommit med egna åsikter angående en tidsenlig utveckling. För att göra arbetet mer lättförståligt för dem som inte tidigare har kunskaper om hästar och ridning, har vi även beskrivit lite om den utbildning och träning som krävs för både ryttare och häst för att kunna arbeta som ett väl fungerande ekipage inom polisrytteriet. När det gäller tillvägagångssättet i denna rapport så har vi kontaktat de tre olika rytterierna i Sverige för att få skriftlig information från dessa.

Implementering av tablets inom drift  och underhåll av vägar : En utvärdering med förbättringsförlag

Implementeringen av tablets ämnade för Inspektioner inom drift och underhåll av vägar har studerats och utvärderats med målet att fördjupa kunskaperna inom drift- och underhållsbranschen och skapa effektivare arbetsmetoder som gynnar alla byggprocessens parter.  Examensarbetet är utfört hos Peab på deras anläggningskontor i Sundsvall och implementeringen har ägt rum på deras driftområde Sundsvall som består av cirka 122 mil statlig väg där Trafikverket är beställare. Genom litteraturstudier, tester av tableten och deltagande observationer så har tabletens användbarhet och utvecklingspotential analyserats och slutsatser har dragits för att ge Peab feedback på deras innovation med ett antal förbättringsförslag. Utvärderingen blev ej fullständig då Peab inte hann införa tabletsen inom vägdriften innan de 10 veckorna för examensarbetet var avslutade. Att använda tabletsen inom vägdriften kommer att effektivisera Inspektionerna med dels digital dokumenthantering och det viktiga införande av GPS positionering  i de fordon som utför Inspektionerna. Detta kommer bli mycket smidigare än den tidigare arbetsmetodiken där i stort sett alla processer innefattande mycket onödigt pappersarbete. Peab rekommenderas fortsätta att se utvecklingsmöjligheter med tabletsen inom andra områden av vägdriften samt fullfölja utvecklingen av tableten för att få en användbar produkt. .

Förarutbildning och kunskapsbildning : - en studie om förarutbildningssystemet

Arbetet visar hur systemet för traditionell förarutbildning ser ut och att den formaliserade utbildningsstrukturen starkt strider mot min och andra lärares och förarprövares erfarenheter och pedagogiska grundsyn. Att den traditionella förarutbildningen genom exempelvis trafikskolor är som den är, kan jag säkerligen inte påverka. Det var heller inte min avsikt med arbetet. Min önskan är däremot att via mina exempel och resonemang få till stånd en diskussion bland de berörda förarprövarna inom yrkesförarutbildningarna. I och med att grundförutsättningarna när det gäller tid till förfogande per elev är så olika, borde yrkesförarutbildningarna utnyttja det till att bättre utnyttja utbildningstiden till frågorna: hur, vad och varför? Genom att exempelvis öka tiden för den reflekterande dialogen inom arbetsgruppen omkring lärande och lärarens/förarprövarens yrkeskunnande och minska tiden för slaviskt regelföljande samt öka förståelsenför bedömning av tyst kunnande och minska tiden för fixerad momentutbildning och momentdokumentation.

Utvärdering av manualverk RM12 EBK

Denna rapport är resultatet av mitt examensarbete som utfördes på uppdrag av GKN. Syftet med arbetet är att utvärdera manualverken som berör RM12-motorn och i en teknisk rapport beskriva hur manualerna upplevs av den tekniska personalen på Sveriges flygflottiljer. Efterlevs de givna instruktionerna som avsett eller krävs det uppdateringar och/eller förtydligande av manualverken? Arbetet är främst inriktat mot de manualer som berör efterbrännkammarmodulen.Arbetet omfattar studier på flygflottiljerna F7 samt F17. Utvärderingens undersökningsarbete utfördes i form av enkätundersökningar, Semistrukturerade intervjuer/samtal samt observationer av det dagliga arbetet.Det är av stor vikt att teknisk personal följer motormanualerna som avsett, att Inspektioner utförs enligt föreskrifterna samt att de angivna skadetoleranserna tas på allvar.

Bikten som uppföljningsmetod : En studie av hur kvalité säkerställs vid upphandlade vård- och omsorgsboenden

Dagens äldreomsorg kantas av kvalitetsproblem och arbetsmiljöproblem vilket titt som tätt uppdagas i olika mediala skandaler. Sedan en tid tillbaka har äldreomsorgen i Stockholm konkurrensutsatts och idag bedrivs lite mindre än hälften av stadens vård- och omsorgsboenden av privata utförare. Samtidigt anklagas vinstdrivna bolag för att ta ut höga avkastningar istället för att satsa på kvalitén. I denna studie undersöks hur Stockholms stad följer upp och säkerställer att privata utförare tillhandahåller en god äldreomsorg. Studien visar på att kvalitén i dessa verksamheter är komplex att följa upp och kräver en relation präglad av tillit och förtroende mellan kommun och utförare, och uppföljningen har visat sig likna biktens funktion inom den katolska kyrkan.

Dokumentation eller observation av trycksår? : journalgranskning i jämförelse med punktprevalensmätning

BakgrundTrycksår är en lokal skada i hud och underliggande vävnad. Det finns ett antal faktorersom bidrar till uppkomst av trycksår. Riskbedömning för att identifiera riskpatientergörs vanligtvis med hjälp av mätinstrumentet modifierad Nortonskala. Inspektion avhuden ska alltid ingå vid riskbedömning. Hudstatus och uppkomna trycksår ska följasoch dokumenteras under vårdtiden.

Skolråd, bidrag och inspektion : Den fortsatta etableringen av ett statligt skolväsende mellan åren 1871 - 1882

This study investigated a local aspect of theSwedish elementary school modernization process between the years 1871-1882.Previous studies have been drawn from the school inspectors own reports andshow that the schoolboards housed a negative and resentful attitude towardsreforms and the school inspectors often felt that the parish priests were moreinclined to changes than the schoolboards themselves.  Other research on elementary schoolmodernization has stressed the matching grants as a major cause of developmentand further establishment. In this study, however, a schoolboards own notes inthe form of meeting protocols during an eleven year period as well as a letterby a priest Erik Lundberg, Redogörelseför skolhusfrågan i Tierp dated 6 October 1880 were analyzed to see if theprevious explanation of school modernization, in particular with regard to thereluctance to change by the schoolboards goes to demonstrate and confirm. Theresults of this study have shown that even if the schoolboards do notimmediately follow the school inspectors instructions, it seems not primarilybeen due to resentment. Reforms within the school world are well known forbeing time-consuming but for the current period, as this study concerns andwithin this specific parish there were conflicts of interest which are notshown when only the inspector?s accounts and reports are examined.

Tillståndskontroll av hydraulmotorer med hjälp av magnetindikator

Detta examensarbete är utfört vid Luleå Tekniska Universitet på uppdrag åt Hägglunds Drives AB i Mellansel. Hägglunds Drives tillverkar kompletta hydrauliska drivsystem, som inkluderar hydraulmotorer. I en hydraulmotor uppstår det slitage när metalliska ytor kommer i kontakt med varandra när till exempel ett lager får otillräcklig smörjning. Slitaget ger upphov till metalliska partiklar som cirkulerar i hydrauloljan och samlas upp i ett filter. Genom att samla upp och studera slitagepartiklarna kan man uttala sig om hydraulmotorns kondition.

Inläckage till spillvattennäti östra Knivsta : Volymbestämning med hjälp avberäkningar, modelleringoch fältarbete

Allteftersom dag- och spillvattenledningarna blir äldre så uppstår skador och defekter som ökar riskenför att vatten läcker in i dessa ledningar. Detta inläckage kan leda till att ledningarnas kapacitetöverskrids med en möjlig bräddning eller översvämning som resultat.Detta examensarbete använde sig av modellering, TV-Inspektion, jämförelse av meteorologiska datamot spillvattenavrinning och fältarbete i form av områdesInspektion, okulärbesiktning,ammoniummätning och flödesmätning i spillvattenledning. Med hjälp av dessa moment fastställdesbelastningen på ledningar och pumpstationer, genom att bestämma volym på spillvattenproduktion ochdagvattenbildning i det studerade område i östra Knivsta.Beräkningar visade att utan inläckage var belastningen på spillvattenledningarna långt under denmaximala kapaciteten. Simulering av dagvattenbildningen visade dock att dagvattenledningarnaskapacitet är för liten för 2-, 5- och 10-årsregn.Ur TV-Inspektionen framgick att det fanns många defekter på både dag- och spillvattensystemen,vilket kan leda till inläckage. Öppna sprickor kan under kraftig nederbörd innebära en stor extra volymi spillvattenledningen.

Automatiserad produktionscell för lasersvetsning av fläkthus i titan

För att vara framgångsrik i dagens tillverkningsindustri gäller det att vara konkurrenskraftig och komma med nya tillverkningssätt. Därför satsar Volvo Aero på lasersvetsning och automation. På Aero-Craft i USA grovbearbetas fläkthus i titan. Fläkthusets diameter är cirka tre meter och dess bakre del sätts idag samman från tre delar med hjälp av skruvförband och plasmasvets. Volvo Aero vill lasersvetsa dessa delar istället.

Nästa generation skogsägares behov av tjänster och rådgivning : en undersökning bland vuxna barn till dagens medlemmar i Mellanskog

Inom kort kommer mycket stora arealer skogsmark att byta ägare. En äldre generation kommer lämna över till en yngre som i högre utsträckning har jobb utanför skogssektorn och som bor längre ifrån fastigheten. För att Mellanskog ska vara en attraktiv skoglig partner även för den nya generationen och erbjuda vad de behöver är det viktigt att veta vilka förväntningar och krav de har på skogen och skogsägarföreningen. Denna undersökning vände sig till dagens äldre medlemmar (> 70 år) i Mellanskog men framförallt till deras barn. Målet var att besvara följande frågeställningar: ? Finns det skillnader i föräldrarnas respektive barnens avsikter att behålla skogen inom familjen? ? Vilka eventuella problem ser barnen med skogsägande och vilka hinder ligger i vägen för att de ska ta över skogen? ? Vilka produkter och/eller tjänster kommer bli viktigast för framtidens skogsägare? Drygt 700 medlemmar kontaktades och 262 lämnade ut sina barns fullständiga kontaktuppgifter.

En studie av personalens besvär av inomhusklimatet i två kontorsfastigheter

Bakgrund: Arbetsmiljöverket konstaterade vattenskador och mögelproblem vid en Inspektion 2008 på Arbetslivskontoret och Introduktionsenheten i Södertälje kommun.Personalen hyste oro för sin hälsa. Undersökningen försökte klarlägga om personalens upplevda besvär med inomhusklimatet i en kontorsfastighet kunde ha samband med de vatten- och mögelskador som konstaterats. Personalen stod i begrepp att flytta till en annan kontorsfastighet.Syfte: Syftet var att genom en enkätundersökningar se om personalens upplevda problem med inomhusklimatet var avvikande från det normalt förekommande i kontor, samt om personalen upplevde en förbättring av inomhusklimatet efter flytten.Undersökt grupp: 53 personer som arbetat i de vattenskadade lokalerna. Samma personer tillfrågades efter flytten, och 43 personer svarade denna gång.Metod: Örebroenkäten MM 040 NA kontorResultat: Den första enkäten i februari 2009 visade en hög frekvens av klagomål på temperaturförhållanden,?dålig? luft, lukter samt allmänsymtomen.

Motivation för lärande : En intervjustudie om vad lärare gör för att skapa motivation vid matematikundervisningen i årskurs tre.

Inom nuklearmedicinsk diagnostik används radioaktiva läkemedel för att utvärdera olika organs metabolism och fysiologiska beteende. Genom att använda en scintillationskamera kan strålningen som erhålls när det administrerade läkemedlet sönderfaller i kroppen detekteras och en funktionell bild över aktivitetsfördelningen erhålls. En tredimensionell bildvolym kan erhållas om gammakameran får rotera runt patienten vilket kallas SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography). Bildernas kvalitet är av stor betydelse för att kunna göra en noggrann bedömning av olika patologiska tillstånd. Kvaliteten begränsas av en mängd faktorer och en av dem är Comptonspridda fotoner.I denna studie optimerades bildkvaliteten för SPECT-undersökningar med 111In-Octreoscan för ett Infinia Hawkeye 4 (GE Healthcare, Wisconsin, USA) SPECT-system vid Norrlands universitetssjukhus (NUS).

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->