Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 25 av 1451

?JAG KAN INTE SJUNGA? : En fallstudie om mentala hinder kring sÄng

Detta Àr en fallstudie som handlar om arbetet med en sÄngelev som pÄstod sig inte kunna sjunga. Eleven hade byggt upp stora mentala hinder kring sin sÄngförmÄga, och studien tar upp dessa hinder samt de processer som utlöstes vid försöken att komma runt dem.Syftet med studien Àr att undersöka tankegÄngarna kring undervisningen av eleven samt de övningar som anvÀndes. Studien belyser ocksÄ de processer eleven och lÀraren gick igenom samt diskuterar deras betydelse och innebörd.Studien bygger pÄ lÀrarens anteckningar frÄn 30 lektionstillfÀllen, utspridda pÄ ca tvÄ Är, samt lÀrarens och elevens reflektioner efterÄt.Resultatet visar nÄgra av de processer som bildades under arbetets gÄng, samt att eleven kunde klara av mer Àn hon trott var möjligt genom att utveckla rÀtt instÀllning och ha tillgÄng till bra verktyg..

IT-stöd i skolan - slump eller verklighet?

I skolan möter vi dagligen elever som i nÄgon form behöver extra stöd. Vi har i vÄrt arbete med elever i sÀrskilda undervisningsgrupper haft god tillgÄng till IT-verktyg (exempelvis talsyntes, stavningsprogram), vilket vÀckt ett intresse hos oss kring IT och dess möjligheter. Finns detta stöd eller hur ser det ut vad det gÀller IT-verktyg? Vi Àr ocksÄ nyfikna pÄ hur kompetensutvecklingen kring dessa verktyg ser ut samt om det kan finnas ett samband med skolutveckling inom IT-omrÄdet. Vi valt en kvantitativ ansats, eftersom metoden Àr en enkÀtstudie i form av en webbenkÀt.Resultatet visar pÄ en stor skillnad vad det gÀller tillgÄngen till IT-verktyg, kompetens och kompetensutveckling kring dessa samt hur det ser ut vad det gÀller skolutveckling.

Vad Àr familj?

Den hÀr studien syftar till att synliggöra rÄdande förestÀllningar om familj i barns tal. Undersökningen har skett genom kvalitativa intervjuer med förskolebarn och empirin har sedan analyserats utifrÄn tidigare forskning kring normalitet, barns tal om familj och kring familjen i allmÀnhet. Studien har resulterat i synliggjorda diskurser och normer inom Àmnet. Familjen sÄgs enligt de deltagande barnen som platsbunden och kopplad till omsorg och samhörighet. Barnet ansÄgs vara en centralgestalt och den klassiska kÀrnfamiljen tilldelades stort utrymme..

Vad Àr ett tydligt politiskt budskap : och hur arbetar man med det visuellt?

Jag har i den hÀr uppsatsen frÀmst fokuserat pÄ hur man ska tÀnka nÀr man arbetar fram en valaffisch och dess budskap. Jag tar bÄde upp hur man ska tÀnka nÀr man vÀljer motivet för en valaffisch men det jag frÀmst har fokuserat pÄ hur man ska arbeta med just budskapet sÄ att det tilltalar sÄ mÄnga potentiella vÀljare som möjligt. Jag hoppas att man efter att man har lÀst igenom min uppsats kÀnner att man har en grundlÀggande tankegÄng kring hur man tÀnker kring valaffischer nÀr man tar fram dem men ocksÄ historien om hur man har tÀnkt nÀr man tagit fram dem genom Ären..

Stress och motivation : Studenter vid Linnéuniversitetets resonemang kring stress och motivation utifrÄn deras universitetsstudier

Studenter kÀnner sig stressade flera gÄnger i veckan. Detta pÄverkar inte bara deras hÀlsotillstÄnd utan Àven deras motivation. Den hÀr studien fokuserar pÄ studenter vid Linnéuniversitetet och deras resonemang kring stress och motivation. Studien genomfördes genom en kvalitativ forskningsmetod dÀr datainsamlingen skedde med hjÀlp av en kvalitativ intervju. Tio studenter deltog i studien och intervjuerna baserades pÄ en intervjuguide med olika teman.

LÀrarnas arbete : Undervisning och integrering kring elever som lÀser svenska som andrasprÄk

Arbetets syfte Àr att undersöka hur olika lÀrare arbetar kring svenska som andrasprÄks undervisningen och integrationen av de elever som lÀser svenska som andrasprÄk. Arbetet Àr relevant dÄ det pÄ de flesta skolor finns elever i behov av att lÀsa svenska som andrasprÄk. Undersökningen gjordes med intervjuer som vald metod. Analysen av de svar som lÀrarna gav jÀmfördes med varandra i resultatet. Resultatet visade att samtliga lÀrare hade mycket lika tankar kring svenska som andrasprÄksundervisningen och integreringen av eleverna.

Samlingen i förskolan - En intervju om pedagogiska mÄl i samling.

BakgrundVi har valt att undersöka om samlingens funktion och innehÄll i förskolan. UtgÄngspunkten har varit Bernsteins teori dÀr vi bearbetat hans begrepp kring samlingens praktik. Vidare har Àven litteratur och forskning behandlats kring Àmnet.SyfteSyftet med undersökningen Àr att undersöka hur pedagoger uppfattar samlingens funktion och innehÄll. Det vi nÀrmare vill undersöka Àr:Vad har pedagoger för pedagogiska mÄl med samlingen?MetodVi har valt att anvÀnda oss av intervju som metod dÀr sex pedagoger i förskolan har inter-vjuats.

Det Àr hÄrt att vara utsatt! : Erfarenheter frÄn fyra personer som varit utsatta för mobbning under skoltiden

Trots att mobbning Àr ett kÀnt problem pÄ mÄnga skolor rÄder det brist pÄ kunskap kring ÄtgÀrdande arbete mot mobbning. Syftet med denna studie Àr att öka förstÄelsen kring mobbning i skolan samt undersöka om nÄgra personer som har erfarenheter av att vara utsatta för mobbning kan finna bra sÀtt att ÄtgÀrda pÄgÄende mobbning. Arbetet kommer att fokusera pÄ det ÄtgÀrdande arbetet. .

Bakteriella virulensfaktorer : studie kring adhesiva egenskaper hos Plesiomonas shigelloides

Plesiomonas shigelloides Àr en gramnegativ, oxidaspositiv stav som tillhör familjen Enterobacteriaceae. Den förekommer naturligt i sötvatten, samt som normalflora hos vissa fiskar, (6, 16) och anses vara en ökande och hittills underdiagnosticerad orsak till gastrointestinala störningar hos bÄde mÀnniskor och djur (7,8,9). Mekanismerna kring enteropatogeniciteten hos P. shigelloides Àr Ànnu inte klarlagda. Det finns ett flertal potentiella virulensfaktorer som kan vara involverade i sjukdomsförloppet.

?Doktor Livingstone, förmodar jag?? - en komparativ studie av illustrationer i lÀromedel

Syftet med detta arbete Àr att titta pÄ avvikelser och skillnader kring en speciell hÀndelse som skildras i svenska lÀromedel i historieÀmnet. Genom en kvalitativ bildanalytisk metod har vi analyserat illustrationer av det kÀnda mötet mellan Doktor Livingstone och Henry Morton Stanley 1871. Det Àr en ofta förekommande illustration och i detta arbete har vi analyserat illustrationen av mötet frÄn olika tidsepoker. Vi har tagit del av forskning kring lÀromedelsbilder för att fÄ en överblick kring bilders och illustrationers syfte och roll i lÀromedel. FrÄn historieforskningen har vi hÀmtat begreppen eurocentrism och global perspektiv ocksÄ för att synliggöra eventuella avvikelser.

Barns uppfattningar om sina livsvillkor utifrÄn ett etnicitetsperspektiv

Syftet med vÄr studie Àr att undersöka vilka uppfattningar barn i Ärskurs tvÄ har om sina livschanser utifrÄn ett etnicitetsperspektiv. Vi vill undersöka vad barn har för tankar om sitt framtida yrkesval. Vi vill Àven ta reda pÄ om deras etniska bakgrund har nÄgon pÄverkan för skapandet av deras uppfattningar kring deras framtid och livschanser. Undersökningen kommer att göras i tvÄ olika stadsdelar i en etniskt segregerad storstad. Vi har genomfört kvalitativa intervjuer i form av fokusgruppsintervjuer.

HöglÀsningens metoder och effekter ur ett pedagog- och elevperspektiv

Syftet med föreliggande studie Àr att belysa bÄde pedagogers och elevers tal kring höglÀsningen i undervisningen i en Ärskurs 2. Detta gör vi genom att undersöka pedagogiska metoder kring höglÀsning i undervisningen och pedagogernas uppfattning om höglÀsningens effekter. Arbetet grundar sig pÄ ett sociokulturellt perspektiv och genomsyras av psykologen Vygotskijs tankar om lÀrande. VÄra frÄgestÀllningar Àr: Vilka metoder kan anvÀndas kring höglÀsning i undervisningen?, Vilka effekter anser pedagogerna att höglÀsningen kan ha? samt Hur upplever eleverna höglÀsningen och arbetet kring denna? Undersökningen baseras pÄ intervjuer med en klasslÀrare och en fritidspedagog i den aktuella klassen för att kunna belysa hur deras tal om effekterna av de metoder som anvÀnds under arbetet med höglÀsningen.

Fairness opinion : En explorativ studie kring rimlighetsutlÄtandets roll och framtidvid offentliga uppköpserbjudanden pÄ den svenskaaktiemarknaden

Bakgrund: För att skydda de aktieÀgare som berörs av uppköpserbjudanden finns detregler för processerna kring dessa. I vissa av dessa uppköpserbjudanden krÀverreglerna att mÄlbolaget inhÀmtar en sÄ kallad fairness opinion dÀr en oberoende partska uttala sig om budets finansiella skÀlighet för aktieÀgarna. Skeptikerna tillutlÄtandet Àr mÄnga men forskningen pÄ den svenska marknaden, obefintlig. Mycketav kritiken som lyfts fram gÀller utgivarnas oberoende och revideringen av takeoverreglerna,som kom Är 2009, skÀrpte kraven kring just oberoende, vilket aktualiserarfrÄgan kring hur dessa regler fungerar och hur oberoendet ser ut pÄ den svenskamarknaden.Syfte: Syftet med denna studie Àr att undersöka rollen och framtiden för fairnessopinion, pÄ mÄlbolagets sida, vid offentliga uppköpserbjudanden pÄ den svenskaaktiemarknaden.Genomförande: Studien Àr av explorativ karaktÀr och inkluderar 14 kvalitativaintervjuer med utgivare av fairness opinion och andra intressenter med erfarenhet avutlÄtandet samt en sammanstÀllning av offentliga uppköpserbjudanden pÄ den svenskamarknaden under Ären 2007-2012.Slutsats: Revideringen av takeover-reglerna, Är 2009, har haft stor pÄverkan pÄmarknaden och bidragit till en ny syn pÄ utgivarnas oberoende och en prispress pÄfairness opinion. Reglerna lÀmnar dock en del att önska och vi anser att man börinföra en begreppsmÀssig distinktion kring utlÄtandets anvÀndning i olika situationersamt en ökad transparens i utlÄtandet för att öka vÀrdet för aktieÀgarna.Nyckelord: Fairness opinion, uppköpserbjudanden, takeover-regler,vÀrderingsutlÄtande, företagstransaktioner.

FörÀldrars upplevelser kring samvaro med sina barn : En kvalitativ intervjustudie kring hur förÀldrar upplever samvaron och hur delaktiga de Àr i samvaron med sina barn

Syftet med föreliggande studie var att fÄ ökad förstÄelse för hur delaktiga svenska förÀldrar var i samvaron med dess barn samt hur meningsfull de upplevde samvaron. Denna kvalitativa studie samlade empiri genom semistrukturerade intervjuer med förÀldrar (N =14) till barn mellan 6-8 Är. Data analyserades med innehÄllsanalys (Burnard, 1991). Tidigare forskning hade fokus pÄ samvaro och delaktighet vilket kunde pÄverka hur informanterna sÄg pÄ meningsfullheten i deltagandet av barnens lek, sysselsÀttningar men Àven pÄ barnens delaktighet i planeringen kring familjens aktiviteter. Studiens resultat visade att informanterna ansÄg sig lida av tidsbrist vilket negativt pÄverkade hur de upplevde samvaron och delaktigheten med sina barn.

Elektroniska dokument i klassrummet

I uppsatsen söker jag svar pÄ om eleverna har Àndrat studiebeteende och lÀmnat det skrivna bladet till förmÄn för det elektroniska dokumentet, i en studiemiljö som erbjuder bÄda alternativen. I studien undersöker jag Àven vilka faktorerna kan vara kring elevernas val av dokumenttyp vid lÀrsituationen. Slutsatser jag kunnat dra i arbetet Àr att elever av i dag nyttjar elektroniska dokument i högre utstrÀckning om tillgÄngen pÄ datorer Àr hög och materialet finns lagrat elektroniskt. I diskussionen kring resultatet förs Àven tankegÄngar om en god tillgÄng pÄ e-dokument samt datorer ger större möjlighet att individualisera studierna..

<- FöregÄende sida 25 NÀsta sida ->