Sök:

Sökresultat:

524 Uppsatser om Framför-databasen - Sida 1 av 35

Databaslagring av tredimensionella datorspelsobjekt i realtid

För att enbart kunna lagra ett tredimensionellt objekt i en databas krÀvs inte en vÀldigt optimerad databasdesign. Men beroende pÄ anvÀndningsomrÄdet av databasen kan det krÀvas stora optimeringar för just detta. I jÀmförelse med ett dataspel som har en framerate över 30 fps (uppdateringar per sekund) sÄ Àr en databas vÀldigt lÄngsam. Eftersom att databasen sett ur ett spels perspektiv tar lÄng tid pÄ sig att svara nÀr man frÄgar den nÄgot kommer detta att innebÀra stora problem nÀr man försöker kombinera de tvÄ. Det finns dock saker man kan göra för att öka prestanda pÄ en databas, exempelvis att optimera sjÀlva frÄgorna till databasen.

Databashanterare i Visual C++ för flygradiostationer

Examensarbetet som Àr utfört för SAS Flight Academy innebÀr att modernisera hanteringen av flygradiostationer för en flygsimulator frÄn 1968. Detta görs med hjÀlp en PC som kopplas till det nuvarande datorsystemet med ett parallellkort. I PC:n finns en Microsoft Access databas dÀr all data lagras om vÀrldens alla flygradiostationer. Informationen om flygradiostationerna finns lagrade pÄ en CD-ROM som uppdateras ett antal gÄnger per Är. Klienten till databasen Àr programmerad i Visual C++ och anvÀnder Microsofts programbibliotek MFC för hantering av databasen.

Digitalisera ritningar Ett ordningssystem för H&M Rowells

Syftet med detta examensarbete Àr att införa ett digitalt arkiv som baseras pÄ ett databassystem som hanterar planlösningar för H&M Rowells byggnad pÄ Hulta i BorÄs.Vi har undersökt befintliga lösningar som redan finns pÄ marknaden. De nÄr inte upp till de krav H&M stÀller, dÀrför bestÀmde vi oss för att skapa en databas som Àr enbart baserad utifrÄn H&M Rowells mÄl. Databasen som vi skapade uppfyller alla de krav och önskningar som H&M hade. Den Àr enkel att hantera . Databasen delas in i tvÄ översiktsplaner som gör det mycket lÀtt att hitta en önskad ritning.

Databashanterare i Visual C++ för flygradiostationer

Examensarbetet som Àr utfört för SAS Flight Academy innebÀr att modernisera hanteringen av flygradiostationer för en flygsimulator frÄn 1968. Detta görs med hjÀlp en PC som kopplas till det nuvarande datorsystemet med ett parallellkort. I PC:n finns en Microsoft Access databas dÀr all data lagras om vÀrldens alla flygradiostationer. Informationen om flygradiostationerna finns lagrade pÄ en CD-ROM som uppdateras ett antal gÄnger per Är. Klienten till databasen Àr programmerad i Visual C++ och anvÀnder Microsofts programbibliotek MFC för hantering av databasen. Klienten har tvÄ uppgifter dels sköta hanteringen och dels uppdateringar av databasen.

Design av ett objektorienterat datalager

System som bygger pÄ en underliggande databas behöver ett abstraktionslager mellan databasen och applikationen. Detta kallas för systemets datalager.Det Àr inte ovanligt att en stor del av programmerarnas tid gÄr Ät för att skriva programkod som hanterar datalagrets egenheter och för att transformera data mellan applikationen och datalagret.I ett objektorienterat datalager kan systemets domÀnmodell integreras i datalagret sÄ att det blir betydligt enklare och mer effektivt att arbeta med. Ett objektorienterat datalager lÄter dessutom applikationen navigera mellan objekten i databasen som om hela objektgrafen vore tillgÀnglig i applikationens primÀrminne. Hur information hÀmtas, nÀr den hÀmtas och precis vilken information som hÀmtas frÄn databasen Àr transparent för applikationen.Det Àr ocksÄ transparent nÀr uppdateringar som görs pÄ objekt i applikationens primÀrminne nÄr den underliggande databasen. Datalagret ger garantin att alla objekt, som förÀndrats inom loppet av en transaktion och som Àr nÄbara via navigering frÄn nÄgot objekt i databasen, kommer att finnas i databasen med korrekt tillstÄnd dÄ transaktionen avslutas.Ett objektorienterat datalager erbjuder sÄledes en striktare form av abstraktion Àn vad ett traditionellt datalager gör.Inom ramen för examensarbetet har jag utvecklat en prototyp av ett objektorienterat datalager, och i den hÀr rapporten presenterar jag: nÄgra allmÀnna koncept som rör datalager i allmÀnhet och objektorienterade datalager i synnerhet; hur dessa koncept kan designas; samt en kort översikt av prototypen..

MOTIVATION INOM ÖPPEN INNOVATION : Hur ser det ut idag, och kan det förbĂ€ttras?

Denna rapport beskriver de behov vilka ligger tillgrund för att skapa en IT-sÀkerhetsdatabas. Rapporten tar Àven upp olika IT-sÀkerhetsproblem och för en diskussion om vad som Àr faran med dessa problem. Diskussionen förs inom tvÄ omrÄden rörande IT-sÀkerhet.Det ena omrÄdet Àr om IT-sÀkerhet i allmÀnhet och tar upp begreppet CIA. CIA stÄr för de engelska begreppen Confidentiality, Integrity och Availability och pÄ svenska, sekretess, integritet och tillgÀnglighet.Den andra delen handlar om lite mer specifika IT-sÀkerhetsproblem, som till exempel virus och sniffing.PÄ uppdrag av FOI Àr en databas, vilken Àr avsedd för att lagra information rörande IT-sÀkerhet, skapad. Rapporten tar upp en del grundlÀggande databasteori och beskriver designen och implementationen av databasen.

Konsistens i filbaserad databas

Det finns ett problem med att filbaserade databaser inte klarar av att hantera konsistens i form av de beroenden som existerar i databasen. HÀr har detta problem undersökts utifrÄn de uppdateringar som sker nÀr indata och datadefinitioner pÄ nytt, efter eventuell uppdatering, genereras in i databasen.Olika typer av beroenden har identifierats i databasen och testexempel har valts ut bland befintliga datadefinitioner och indatafiler i det system som anvÀnds som exempelsystem. Möjligheten att anvÀnda en wrapper för att hantera konsistensen har undersökts och denna wrapper har placerats in i arkitekturen för exempelsystemet. Tester har genomförts för frÀmmande nycklar och funktionaliteten add, lÀgga till ny data. Vid tester kan konstateras att de flesta frÀmmande nycklar antingen identifieras av programmet eller de kan identifieras via ytterligare implementation..

Stored procedures i en CMS miljö

I det hÀr arbetet undersöks det ifall ett CMS som befinner sig pÄ webben kan fÄ bÀttre exekveringstid ifall databaskod ifrÄn webbapplikationen istÀllet flyttas till databasen i form av stored procedures. Det har skapats 4 stycken testapplikationer för att testa procedurernas effektivitet jÀmfört med hur det fungerar originellt. Testapplikationerna skickar en slumpad text till Wordpress funktionerna som har hand om inmatningar till databasen. TextstrÀngarna matas dÄ in i databasen via antingen procedurer eller databaskod i webbapplikationen beroende pÄ vilken version av Wordpress det Àr. I det hÀr arbetet förklaras varför det kan vara intressant att anvÀnda sig av stored procedures och vilka för och nackdelar det finns med dem. Resultatet av det hÀr arbetet tyder pÄ att det kan finnas anledningar till att anvÀnda sig av procedurer vid större projekt men kan anses som överflödigt vid mindre arbeten. .

Databas och webbgrÀnssnitt för inventeringar

1995 pÄbörjades en omfattande inventering av samtliga byggnader i Visby innerstad pÄ uppdrag av lÀnsmuseet pÄ Gotland. Det material som samlades in placerades i en Accessdatabas för att kunna anvÀndas av museet, lÀnsstyrelsen pÄ Gotland och stadsarkitektkontoret i Visby. Emellertid hade man vid inventeringens start inte nÄgon klar struktur för att skapa enhetlighet i materialet och dÀrför blev resultatet en svÄranvÀndbar databas. TillgÀngligheten till databasen begrÀnsades ocksÄ eftersom man var tvungen att göra en kopia till var och en som behövde möjlighet att anvÀnda den. Möjligheten att uppdatera informationen i databasen var alltsÄ i stort sett obefintlig, eftersom man dÄ skulle vara tvungen att skicka ut nya versioner till alla anvÀndare.

Effektivisera generering av parameterfiler för betalterminaler

Denna rapport Äterger arbetsprocessen kring att utvÀrdera datalagringsstruktur och förbÀttra prestanda för generering av parameterfiler för kortterminaler. Arbetet utfördes pÄ plats hos Esplanad AB, ett företag som bland annat arbetar med sÀkerhetslösningar och distribution av instÀllningar för betalstationer.Uppgiften bestod av att utvÀrdera möjligheter till att förbÀttra databasen som sparar alla instÀllningarna för betalsystemen, samt att förbÀttra kodstruktur och prestanda för programmet som genererar filerna.Rapporten beskriver testning av prestanda, bÄde pÄ Esplanads gamla program för att generera parameterfiler och det nya som konstruerades. En lösning presenteras som inkluderar förbÀttring av filgenereringens prestanda och en ny struktur pÄ databasen för ökad skalbarhet.Tester visar att det nya systemet klarar av att skapa parameterfiler pÄ TLV-format ungefÀr 16 gÄnger snabbare. Den föreslagna lösningen implementerar parallella processer och replikering av databasen..

Applikation för sökning i databaslogg samt design av databas

Den hÀr rapporten behandlar ett system som anvÀnder en databas som lagringsplats för loggar. En bra metod för att hÀmta ut dessa loggar saknades och databasdesignen behövde förbÀttras för sökningar i loggarna. En applikation för att hÀmta och söka i loggposter frÄn databasen skapades. En undersökning om hur databasdesignen kunde förbÀttras genomfördes ocksÄ. BÄda delarna gjordes i ett projekt för att de hörde ihop.

Design och implementering av en datorsÀkerhetsdatabas ? samt en behovsanalys dÀrav

Denna rapport beskriver de behov vilka ligger tillgrund för att skapa en IT-sÀkerhetsdatabas. Rapporten tar Àven upp olika IT-sÀkerhetsproblem och för en diskussion om vad som Àr faran med dessa problem. Diskussionen förs inom tvÄ omrÄden rörande IT-sÀkerhet.Det ena omrÄdet Àr om IT-sÀkerhet i allmÀnhet och tar upp begreppet CIA. CIA stÄr för de engelska begreppen Confidentiality, Integrity och Availability och pÄ svenska, sekretess, integritet och tillgÀnglighet.Den andra delen handlar om lite mer specifika IT-sÀkerhetsproblem, som till exempel virus och sniffing.PÄ uppdrag av FOI Àr en databas, vilken Àr avsedd för att lagra information rörande IT-sÀkerhet, skapad. Rapporten tar upp en del grundlÀggande databasteori och beskriver designen och implementationen av databasen.

ADP Generator Javaapplikation med MySQL databas

Examensarbetet ?ADP Generator? gÄr ut pÄ att skapa ett datorprogram och en databas somskall effektivisera hanteringen av information frÄn alla stadier ur rymdproduktionen vidJirotex Furudahlsgruppen AB.Informationen i databasen skall hÀmtas med programmet pÄ ett lÀtthanterligt sÀtt.Slutligen skall programmet skapa en sammanstÀllning frÄn produktionen i form av ettdokument, ett s.k. ADP, Acceptance Data Package.Programmet har skapats i Java och databasen i MySQL. Dokumenten Àr i formatet RTF, RichText Format.I rapporten stÄr en systembeskrivning och förklaringar för valda lösningar..

Parallellpublicering

Examensarbete Àr utfört för Gothia System Office AB och innebar att analysera och ta fram ett exempel pÄ hur parallellpublicering fungerar. Parallellpubliceringsexemplet Àr baserat pÄ Oracle 8.1.7 databas som Àr implementerad med testdata via script. SjÀlva Parallellpubliceringsprogrammet Àr skrivet i Java och dess uppgift Àr att publicera data frÄn databasen med olika utseende beroende pÄ vad man skall anvÀnda det till. Utmatning av data frÄn databasen sker via XML som sedan tillförs ett XSL style sheet, eller bearbetas om, av Java-applikation för det slutgiltiga mÄlet. Programvaran som anvÀnds för att utveckla Java-applikationen Àr JDeveloper 3.2 och för att framstÀlla dataanalysen, UML = Unified Modeling Language, sÄ anvÀnds Together 5.02..

TillÀmpning av Leanprinciper inom produktutveckling

Examensarbetet ?ADP Generator? gÄr ut pÄ att skapa ett datorprogram och en databas somskall effektivisera hanteringen av information frÄn alla stadier ur rymdproduktionen vidJirotex Furudahlsgruppen AB.Informationen i databasen skall hÀmtas med programmet pÄ ett lÀtthanterligt sÀtt.Slutligen skall programmet skapa en sammanstÀllning frÄn produktionen i form av ettdokument, ett s.k. ADP, Acceptance Data Package.Programmet har skapats i Java och databasen i MySQL. Dokumenten Àr i formatet RTF, RichText Format.I rapporten stÄr en systembeskrivning och förklaringar för valda lösningar..

1 NĂ€sta sida ->