Sök:

Sökresultat:

982 Uppsatser om Food packaging - Sida 35 av 66

De externa etableringarnas framtid : en samhällsekonomisk analys av behov och möjlighet till politisk styrning och planering

The out-of-town retail establishments are part of the dramatic structural changes in the retailing of food and groceries. There are however strong indications suggesting these establishments result in negative externalities concerning areas such as pollution and urban environment. The purpose of this study is to describe and, from an economic perspective, analyse the Swedish political regulations and planning policies concerning the out-of-town supermarkets. The analysis establishes that the current regulations regarding out-of-town retailing do not, due to the occurrence of market failures, produce an optimal situation. It might therefore be necessary to change the planning policies in a more restrictive direction.

Geoteknisk bärförmåga hos borrade injekterade pålar i åsmaterial Fältförsök: Slussen i Stockholm

This thesis describes the redesign ofequipment designed for drying bags thatis used in Fresenius Kabis´manufacturing of their nutritionmedicine in Uppsala. The need of thistask arise during the start of thedevelopment of a new packaging line werethis equipment were meant to be used. Anevaluation of the bagdryers capacity andcapability was necessary.The work started with gathering ofinformation from suppliers of the usedcomponents and from the responsibleengineers for this equipment. Aneducation to learn how the equipmentworked and how to operate it were taken.That was followed by the creation of astudy plan were the tests were plannedto test different parameters effect onthe drying result and to see if thebagdryer managed to handle the bags ofthe correct format in the pace that theequipment should be designed for.The test results detected a need ofdesigning a unit with a function thatholds the bags in place while passingthrough the dryer in order to attainhigh quality results. The results werelater used for optimization of thedesign.

Förpackningsteorier : En studie av centrala faktorer som inverkar på konsumentens köpbeslutsprocess

Syfte: Syftet med uppsatsen är att genom empiri se vilka faktorer som är av central betydelse i konsumentens köpbeslutsprocess och samtidigt pröva riktigheten hos de förpackningsteorierna vi valt som teoretisk referensram.Metod: Empirin samlades in genom en kvalitativ metod bestående av djupintervjuer med konsumenter som köper lågengagemangsprodukten spaghetti.Teoretiska perspektiv: Teorikapitlet strävar efter att ge en bild av några marknadsföringsbegrepp och förpackningen och dess olika element. Till sist presenteras två modeller som ligger till grund för undersökningen.Empirisk analys: Empiri består av tolv stycken djupintervjuer med konsumenter som köper spaghetti. Dessa har sedan tolkats och analyserats utifrån modellen om köpbeslutsprocessen, som är uppbyggd av teorierna.Slutsatser: Slutsatserna är att faktorn information är av centralbetydelse för konsumenten i sitt köpbeslut och ur den teoretiska grund som finns i uppsatsen, kan inte alla teorier ges riktighet. Av undersökningen framkom det också att graden av engagemang i köpbeslutsprocessen har ökat. Enligt konsumenterna ska en optimal förpackning vara återförslutningsbar, vara större och ha refill funktion samt ha en tydlig innehållsdeklaration på svenska.

Design och konstruktionsförbättringar : En omkonstruktion av mockningsredskapet SverigeGrepen

This thesis will describe the redesign of the manure fork SverigeGrepen. The productis available for purchase in Scandinavia and and parts of the rest of Europe.The product is available in stores but the companys goal is to start distribute it overthe internet. A problem today with a purchase over the internet is that the costumerhas to pay a high shipping-fee due to the products unique form. The long handlecontributes to the high shipping-fee which makes it hard to attract costumers topurchase the product online. Deficiencies have been found at the manure forks basketand needs to be examined.

Företagsstudie om värmeöverföring : Beskrivning av värmeflöden hos en lagerbyggnad

The study took place at a food corporation in Växjö, Sweden. It describes a building that contains four tanks in which glucose syrup is stored. The purpose of the study was to calculate the amount of heat that leaves the building and the amount of heat that is supplied by the installed heating equipment. Before the calculations could be implemented, all the systems that supply the building with heat had to be examined. With a small amount of information from earlier studies, the work to gather all the data necessary for the calculations began.

Hälsa som huvudsak : En diskursanalys av hälsa i populärmedia

The purpose with this master´s thesis is to examine how helth and unhelthy in the Swedish magazines Topphälsa, Fitnez Magazine, hälsa and I Form. The study is made from a discourse analytical approach and text and pictures are analysed together. The governmentality-perspective is also used as a theoretical frame. Power and govern are two inportant conceptions for this paper. Some of the main characteristics of the material are the double messages, the division in the categories "we" and "them" and the personal address to the reader.

Förändring av förpackning som utökning av marknadsmixen : En studie av fem snabbrörliga konsumentvaror inom livsmedelsbranschen

Denna uppsats behandlar förändring av förpackning som en möjlig utökning av produktkategorin i Kotler & Kellers utvidgade marknadsmix. I marknadsmixen behandlas förpackningen som statisk under en varas livstid och studiens syfte var att se om förpackningsförändringar istället bör ske vid flertalet tillfällen. Genom existerande litteratur identifierades tre centrala begrepp som ansågs betydelsefulla för studien; förpackning, förändring av förpackning och differentiering. Fem olika företag med snabbrörliga konsumentvaror inom livsmedelsbranschen intervjuades om varför förändringarna sker. Företagen valdes efter ett antal grundkriterier och ett av dessa var att de skulle ha genomfört förändring av förpackning under de senaste fem åren.

Samma eller likartad verksamhet : ?Avkvalificering? av andelar i fåmansföretag

The thesis deals with packaging of real estate?s; an approach concerning tax benefits with the purpose to sell real estates in a more beneficial process than what is doable in direct sales. The proceeding can be beneficial because of the rules in Inkomstskattelagen (19999:1229) regarding underpriced transfers and selling of business related shares.  The real estate owner initiates the procedure through an establishment of an affiliate to a previously wholly owned parent company, where the real estate is the solitary asset of the affiliate. In order to fulfill the rules of underpriced transfers the transfer from the parent company shall be valued in regards to the tax value, else it will be taxed.

Förslag till förbättringar av materialhanteringen kring packningslinan hos Spaljisten AB

The purpose with this report is to give structure to the storage area betweenproduction and packaging at Spaljisten AB in Åseda. The purpose is also to givesuggestions for improvements of work tasks and thereby simplify and improve thematerial handling at the packing process.The background of the task is that Spaljisten AB is going to increase theirproduction and thereby they also need to increase the packing rate of theirproducts. They will manage this by installing a new automated packing line andincrease the efficiency of the old manual one. The theoretical background ismostly obtained from literature which contains relevant facts for our report.The storage area has been studied visually in order to search for improvements oftoday?s layout.

Pensionärerna i Kramfors efterlyser mer fantasi i sina matlådor : En enkätstudie

Studiens syfte är att undersöka könsmönster i förskolan och pedagogers tankar kring genus, bland barn i åldern tre till fem år. Leken är viktig för barns utveckling och lärande, och förskolan ska arbeta för att motverka de traditionella könsmönster som finns i samhället. Därför är det av stor vikt att pedagoger vet hur de förhåller sig till pojkar och flickors lek. I resultatet presenteras utfallet av observationer och intervjuer gjorda på en förskola i nordöstra Skåne. Resultatet visar att pedagogerna på denna förskola tycks ha kommit långt i arbetet för att motverka traditionella könsmönster.

Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn

Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. Matsvinn påverkar miljön och samhällsekonomin med förluster genom hela livsmedelskedjan och genom den avfallshantering matsvinnet ger upphov till. Matavfall kan användas för produktion av biogas, kompost och värme men det är bättre att reducera produktionen än att återanvända eller omvandla produkten. Svenska skolkök slänger runt 30 000 ton mat varje år, varav drygt hälften beräknas vara matsvinn.

: Uchinaa-yamatoguchi, wakaibiimi? En studie i den yngre generationens kunskap kring den egna dialekten på Okinawa, Japan.

This essay investigates the relation between ?usage? and ?hearing? of dialectal words and expressions in the Ryukyu islands, Japan, in this case words and expressions from a mix of Ryukyuan and standard Japanese, so called uchinaa-yamatoguchi. A survey was conducted and in the questionnaires the respondents were asked to fill in the degree of usage and hearing of each word and expression, consisting of three alternatives each; use often, use seldom and never used - hear often, hear seldom and never heard.My findings show a stable pattern in the relation between usage and hearing, where the usage is relatively low compared to hearing in almost every case. Among the most frequently used ones, one could find words and expressions connected to food, festivals, type of person, adjectives, adverb and animals etc..

Livscykelanalys av avfallsförbränning och biogasproduktion

Livscykelanalys används som metod för att undersöka produkter eller tjänster från ?vaggan tillgraven?. Med hjälp av mjukvaruprogrammet SimaPro utförs en livscykelanalys på förbränning av avfall med energiutvinning. Resultatet jämförs med en livscykelanalys som utförs på biogasproduktion från matavfall, för att visa vilken av processerna som har mer positiv påverkan på miljön. Resultatet visar att förbränning av avfall bidrar till minskad miljöpåverkan med 63,9 kg CO2-ekvivalenter per ton avfall.

Diet och identitet : Analyser av kol- kväve- och svavelisotoper på indivier från det kristna senvikingatida gravfältet i Björned, Torsåkers socken, Ångermanland

This paper deals with the late Viking age/early medieval grave field in Björned, Torsåker parish, Ångermanland County in northern Sweden. The grave field in Björned is rare because it has all the signs of being Christianized before the surroundings. This awakes questions such as if the people of Björned came from another place and brought the religion with them or if someone else did that for them. To find these answers I have analysed the stable isotope ratios [delta]13C, [delta]15N and [delta]34S in human bone collagen. Through these stable isotopes we can not only see what the people consumed but also where their food had its origin.

En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens "Handbok för egenkontrollprogram med HACCP"

Denna rapport, En jämförande studie av Svenskt Vattens och CAC:s syn på HACCP-processen, En utvärdering och ett praktiskt tillämpande av Svenskt Vattens Handbok för egenkontrollprogram med HACCP, skriven av Anna Järvegren Meijer (handledd av Kenneth M. Persson, professor vid Teknisk Vattenresurslära, Lunds Tekniska Högskola och Anne Levin, konsult på SWECO VIAK, Malmö) behandlar kvalitetssystemet Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) och fokus ligger på tillämpning inom beredning och distribution av dricksvatten.Rapporten består av tre delar. I den första redovisas HACCP-processen och de arbetssteg som Codex Alimentarius Commission har tagit som praxis. Här jämförs också Svenskt Vattens syn på HACCP i Handbok för egenkontrollprogram med HACCP med just CAC:s. Det konstateras att skillnader finns då Svenskt Vatten har valt att inte följa CAC:s praxis till punkt och pricka utan utformat arbetsgången annorlunda.Den andra delen av rapporten handlar om hur användarvänlig Svenskt Vattens handbok är i praktiken.

<- Föregående sida 35 Nästa sida ->