Sök:

Sökresultat:

154 Uppsatser om Fine - Sida 1 av 11

Fine dining ? Vad innebär det?

Inledning: Från och med 1950-talet har Sveriges gastronomiska utveckling genomgått en omvälvande utveckling och en matkultur som fått en högre internationell klass har skapats. ?Fine dining? är ett begrepp som används flitigt i beskrivningar av restaurangers utbud och har en internationell klang. Vilken definition det har i Sverige är oklart.Syfte: Syftet är att tydliggöra begreppet ?Fine dining? och ta reda på vad som krävs för en restaurang att tillhöra ?Fine dining?- kategorin.Metod och material: För att få en tyngd i undersökningen valdes en triangulering att göras för att undersöka begreppet ?Fine dining? från olika håll.

Restaurangkoncept

Med hänvisning till hur Fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett Fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept.

Stenmjöl eller naturgrus i betong : En jämförande studie

 The objective of this thesis is to examine the difference in workability in fresh concrete, when crushed Fine aggregate replaces natural gravel. The shape of the Fine aggregate,  packing and flow of six crushed material and three natural materials will be determined by easy studies, the results will be compared with a slump cone test..

Riksrevisionen vs. Sida

Med hänvisning till hur Fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett Fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept.

Den offentliga upphandlingens fällor.

Med hänvisning till hur Fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett Fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept.

Kvalitet i hemtjänsten.

Med hänvisning till hur Fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett Fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt Fine dining koncept.

Övergång till helkrossballast : En studie för Strängbetongfabrikerna i Veddige och Herrljunga

This exam report has been developed in association with Strangbetong AB, Sweden.The natural gravel that is being used as Fine aggregate for concrete production today is an ending natural recourse and the Swedish government has decided to strongly reduce the extraction from the year of 2020. The only reasonable replacement is aggregates from crushed rocks but this material has other properties than natural aggregates. The concrete manufacturers now have to learn how to use these new Fine aggregates in a cost effective way in order to ensure the quality of their concrete production.In this project, crushed aggregates and combination of crushed and natural aggregates have been tested with existing formulas for fresh concrete. The two parameters yield stress and plastic viscosity have been measured which gives a good description of the workability of the fresh concrete. Different methods to make measurements on the dry Fine aggregates, has also been tested, to find out if there is any correlations between these parameters and the parameters from the measurement on the fresh concrete..

Entertastement : fine dining- restaurangers arbete med gästernas helhetsupplevelse.

Syftet med denna uppsats är att beskriva och analysera hur utvalda Fine dining-restauranger arbetar med att skapa helhetsupplevelser för gästen. Vidare vill vi om möjlighet ges, även ge rekommendationer till hur andra företag i andra branscher kan arbeta för att tillämpa ett likande framgångsrecept.Uppsatsens syfte har uppfyllts genom tillämpning av en kvalitativ forskningsmetod och användning av en abduktiv ansats, för att kunna förstå och tolka empirin.Vår teoretiska referensram har bestått av grundläggande delar som vi antagit hör till en helhetsupplevelse och som vi kommit fram till att Fine dining- restauranger tillämpar. Vi har inom den teoretiska referensramen haft helhetsupplevelsen i fokus och utgått från att delarna utgör den helhet som blir upplevelsen för gästen. Produkten, servicen, rummet och organisationen är de delarna vi har tagit fram teorier kring och som utgjort grunden för vårt analysarbete. Vi har intervjuat tre restaurangchefer, en köksmästare, två sommelierer och en kökschef fördelade på Fine dining- restauranger i Borgholm, Göteborg, Stockholm och Växjö.

Bottensubstratets inverkan på föryngring av Flodpärlmussla

The freshwater pearl mussel (Margaritifera margaritifera) is threatened throughout its range. There has been a substantial decline of the species and one major reason is habitat degradation. We investigated how the substrate composition of the bottom floor affects the regeneration of the mussel by analyzing data from the Västerbotten County Board?s inventory of the freshwater pearl mussel. The results implied that Fine material such as Fine sediment and sand might be detrimental to regeneration whereas gravel and boulders and in particular stone seem to be beneficial.

Effekter av instruktion på transversus abdominis vid stabiliseringövningar

AimThe aim of this study was to evaluate the activity recorded with electromyography (EMG) Fine-wire electrodes, in transversus abdominis (TrA) and rectus abdominis (RA) while performing various stabilization exercises, and to investigate how the level of activation was affected by specific instructionsMethodTen physically active women (27.1 ± 5.5year, 1.74 ± 0.05 m, 67.1 ± 8.6 kg) performed six different stabilization exercises (four lying supine with bent knees and hips and two in four point kneeling). They performed two sets of exercises, the first without and the second with specific instructions. The specific instruction was ?abdominal hollowing to activate? TrA. The Fine-wire electrodes were inserted bilateral into TrA and RA with an injection needle with guidance from an ultrasound.

Textilhantverkets betydelse i Uppåkra - en studie av Uppåkra och närliggande agrarboplatser

This survey deals with textile production and how it was carried out during the late Iron Age,with main focus on a central place, Uppåkra. A comparison has been carried out betweenUppåkra and two agrarian settlements, Fosie and V. Karaby, from the nearby landscape toinvestigate whether any variation in production can be detected. The value of textiles has alsobeen investigated to determine whether a potential specialization in production may have ledto a surplus.An analytical and comparative method has been used with focus on the context of thematerial.The results show that the textile production vary at the different sites, and that a need fordifferent types of textiles has existed. At Uppåkra, the possibility to produce Fine threads andtextiles existed as demonstated by the findings of small and lightweighted spindle whorls.This suggests that the production may have included both Fine and coarse textiles.

Ljudmiljön i skolan : Om hur lärare kan påverka sin arbetsmiljö

My essay is on the subject of teachers work environment with focus on noise and communication. In the essay questions are raised on how a teacher can influence his or hers noisy work environment. A school is a large work place with many employees and is owned and administered by the county municipality which is an even bigger workplace. How big an acting space does a teacher have in such a large organization?My methods of research on these questions have been to conduct interviews and analyzing documentation from The Swedish Work Environment Authority.

Konst som investering: En studie av investeringar i svenska kvalitetsmålningar under perioden 1985-2006

This paper analyses how Swedish Fine-art oil paintings sold at auctions has performed as a monetary investment during the period autumn 1985 until spring 2006. An average price technique as well as a hedonic regression technique, applied to a sample of 19 213 auction sales, is used to construct price indices. The indices show somewhat different results, which is explained by the inability of the average price model to adjust for relative differences in quality between periods. The hedonic regression model on the other hand captures this effect, why the hedonic index is applied in a financial return model. By adjusting for transaction cost, the financial return of an average investment in paintings is calculated.

Sensor för hydraulolja

This is the final documentation of the basis that can be the foundation of how to solve theproblem with leaking hydraulic oil in a shoe press at the company Albany InternationalAB in Halmstad, Sweden.The project has been performed at Halmstad University as a degree project commissionedby Albany International AB. The purpose of the degree project was to find a way ofdetecting the hydraulic leak of a shoe press. The reason is that the shoe press runsunattended during nights and weekends, this can cause an extensive decontaminationwork and production stop if leak. The hydraulic oil could be leaking in large amounts orslowly as a Fine mist. The development of a working system that can detect a hydraulicoil leak and stop the machine before a large amount of hydraulic oil leaks out wouldconsiderably reduce the cost of the decontamination work.

Jordbearbetningsstrategier på hösten inför vårsådd på tyngre lerjordar :

It is important for today?s farmers to minimize the costs for crop establishment, because of decreased prices and support from the EU. Farmers, who plow in autumn on heavy clay soil, often do some kind of tillage in autumn to get better soil structure before spring seeding. This is especially important when growing small seed crop, e.g. sugar beet and oil plants.

1 Nästa sida ->