
Sökresultat:
674 Uppsatser om Engelsk park - Sida 31 av 45
Att vända staden mot Nissan
SammanfattninSammanfattning
I många städer lägger industrier ner eller flyttar ut från stan. Detta medför
att gamla hamnområden blir lediga och kan omvandlas. De blir istället nya
attraktiva
bostadsområden och populära platser för stadens invånare att röra sig i.
Ån Nissan som flyter genom Halmstad delar staden i en västlig och östlig del.
Den upplevs idag mer som en barriär än som en tillgång för staden. Kommunen
har påbörjat arbetet med att ?vända? staden mot Nissan, men det finns mycket
kvar att göra.
I arbetet delar jag in Nissan i tre steg där jag först tittar mer övergripande
på området runt Nissan från Frennarp i norr till hamnen i söder.
Kappa och Klänning - Retro plagg med modern passform
För företag som arbetar med måttlistor och skisser och låter mönstret skapas på en fabrik kan det vara problematiskt att få plaggen att sitta som man vill. Speciellt svårt kan det vara med ärmhål, ärmkullar och halshål. Jag har arbetat med ett sådant företag för att ta fram en kappa och klänning från designskisser i sextiotalsstil med modern passform i storlekarna XS-XL. Moderniseringen innebär till exempel mer rörelsevidd, inte spetsig byst och längre ärmar. Till detta skapas plaggmåttlistor, materialspecifikationer och plaggdelsdokument för att plaggen ska vara färdigt för att produceras på fabrik.
Intercreditor-avtal och efterställningar i svensk rätt : en komparativ studie mellan svensk och engelsk rätt
Syftet med denna studie är att undersöka vilken betydelse klasstorlek har för elever och lärare utifrån deras egna upplevelser mot bakgrund av faktorer som trivsel, miljö, gruppdynamik, stress, lärande samt prestation och motivation. Våra frågor var således: Hur upplever elever och lärare att det är att befinna sig i en liten respektive stor klass? Vilka för- och nackdelar upplever elever och lärare i den befintliga klassen? och Finns det något samband mellan klasstorlek och elever och lärares upplevelser? Som metod användes en kvalitativ metod i form av intervjuer då vår önskan var att komma informanterna på djupet genom att ta del av deras upplevelser, erfarenheter och sociala värld. Det genomfördes åtta intervjuer på två olika skolor, varav fyra intervjuer på varje skola. Sex av intervjuerna var elevintervjuer och två var lärarintervjuer.
Arbetsterapeuters perspektiv på arbetsterapi på strokeenhet för personer med kognitiva funktionsnedsättningar efter stroke - en kvalitativ intervjustudie
Örebro Universitet Institutionen för hälsovetenskap och medicin Arbetsterapi C Arbetets art: Examensarbete omfattande 15 högskolepoäng inom ämnet arbetsterapi Svensk titel: Arbetsterapeuters perspektiv på arbetsterapi på strokeenhet för personer med kognitiva funktionsnedsättningar efter stroke ? en kvalitativ intervjustudie. Engelsk titel: Occupational therapists perspective on occupational therapy in a stroke-unit for persons with cognitive impairments after stroke ? A qualitative interview study Författare: Hichri Hanna; Tobiasson Yvonne Datum: 2014-01-14 Antal ord: 7660 Sammanfattning: Bakgrund: Stroke är en av de största orsakerna till att människor drabbas av funktionsnedsättningar och avlider i västvärlden. Ca 65% av alla strokedrabbade upplever någon form av funktionsnedsättning och 84% vårdas initialt på en strokeenhet.
Lena Cronqvists Flicka i Balja : En undersökning av hur skulpturens placering påverkar receptionen
Uppsatsen behandlar den offentliga bronsskulpturen Flicka i balja (2007) av Lena Cronqvist. Skulpturen är placerad i Halmstads till ytan största centrala park, Norre Katts park. Syftet är att undersöka hur receptionen av skulpturen påverkas genom dess placering. Teorier kring offentlig konst, plats, platsspecifik och platslös konst diskuteras. Skulpturens estetiska aspekter undersöks också i relation till den konkreta närmiljön.
Att bygga ett starkt Employer brand med hjälp av sina medarbetare : Privata företags strategiska arbete med Employer branding och Employee advocacy
Syftet med den här essän är att synliggöra svårigheter i förskolans värld. I förskolan är man omgiven av människor med olika bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Jag som pedagog, ska kunna förhålla mig professionellt till medarbetare, föräldrar och ledning. Men när man uppfattar brister i barnsäkerheten uppstår flera svårigheter. I essän undersöker jag en fråga utifrån två arbetsroller.
Maximerande av ekosystemtj?nster i urbana kulturmilj?er: En fallstudie om tr?dval i Pommerska tomten i Mariestad
The purpose of this work has been to explore what ecosystem services a small green area in an urban
environment can offer and whether specific trees can be used to maximize regulatory ecosystem
services in a cultural-historical environment. Additionally, it investigates whether there is any
difference in ecosystem services depending on whether these trees, or trees that better fit into the
cultural-historical environment, are used. Through simulations and comparisons with existing trees in
Pommerska tomten, Mariestad, Sweden, a pocket park within a national interest area, different
hypothetical tree planting options are analyzed and evaluated. To measure ecosystem services, the
website My-Tree, developed by the US equivalent of the Department of Agriculture, was used. By
inputting data about the tree, such as location, species, vitality, stem diameter, and solar exposure,
My-Tree calculates some of the ecosystem services the tree provides.
Stadsrum för barn : en skolgård som mötesplats
In my opinion, the city is a place fit as much for children as for grown-ups. I
have noticed, however, that this is not a view shared by everyone.
Does not the urban space belong as much to children as to other people?
Yes, of course. Today and in the future most people will live and grow to be
adults in cities. I would even take it as far as to say that without children,
there will be no real city.
Något stort, runt och varmt : En uppsats om social tillhörighet, humor och kommunikation
Titel Något stort, runt och varmt - En uppsats om social tillhörighet, humor och kommunikationEngelsk titel A terribly funny essey ? about social class, humor and communicationFörfattare Emma Aronsson och Nina LagerstedtHandledare Eva LundbergExaminator Tanya ElderTermin Vårterminen 2012Kurskod 2MK300Universitet Linnéuniversitetet i Växjö, institutionen för samhällsvetenskaper, medie- och kommunikationsvetenskapIntroduktion Vitsen med humor är inte bara att skämta och roa utan det är också ett sätt att kommunicera med andra personer i vardagliga situationer och att skapa sociala kontakter. En persons sociala förhållanden, till exempel våra föräldrars och vårt eget yrke, utbildning och inkomst kan påverka den enskilde individen i hur den tänker och handlar. Eftersom humor är kommunikation så borde en persons sociala tillhörighet påverka vad en person har för humor.Problem Vad tycker kvinnor med olika sociala tillhörighet är roligt och varför? På vilket sätt spelar social tillhörighet roll när det kommer till vad kvinnor tycker är roligt och inte? I vilka sammanhang och på vilka sätt använder kvinnor humor för att kommunicera med andra personer?Teori Uppsatsen tar sin utgångspunkt i teorier om kommunikation, humor, social tillhörighet, social klass och genus.Metod Genom fokusgrupper där deltagarna fick diskutera kring nyckelfrågor och videoklipp som vi valde ut på förhand.
MOBILTELEFON SOM KOGNITIVT HJÄLPMEDEL FÖR PERSONER MED NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR ? ARBETSTERAPEUTERS ERFARENHETER
Örebro Universitet Institutionen för hälsovetenskap och medicinArbetsterapi Arbetets art: Uppsatsarbete omfattande 15 högskolepoäng C, inom ämnet arbetsterapiSvensk titel: Mobiltelefon som kognitivt hjälpmedel för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - arbetsterapeuters erfarenheter.Engelsk titel: Mobile phones as cognitive aids for persons with neuropsychiatric disorders - occupational therapists´ experiences.Författare: Therese Eklöf Malmgren, Linda SödermanHandledare: Kajsa Lidström HolmqvistDatum: 2012-05-09Antal ord: 7752Sammanfattning: Syftet med denna kvalitativa studie var att beskriva arbetsterapeuters erfarenheter av arbete med förskrivningsbara och icke förskrivningsbara mobiltelefoner som kognitivt hjälpmedel för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Användandet av mobiltelefon och smartphone ökar för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och arbetsterapeuterna behöver öka kunskapen om detta. De sex deltagande arbetsterapeuterna valdes genom bekvämlighetsurval. Datainsamlingen gjordes genom intervjuer med öppna frågor. Kvalitativ innehållsanalys användes för att analysera data. Resultatet presenteras i fem kategorier och fem underkategorier som beskriver arbetsterapeuters erfarenheter av mobiltelefon som kognitiv hjälpmedel. Arbetsterapeuterna beskrev att klientens nätverk var en viktig del för att användningen av handifon skulle fungera. Resultatet visade att arbetsterapeuterna följer förskrivningsprocessen för kognitiva hjälpmedel vid förskrivning av handifon.
Den Queera Utopin : Queerutopiska läsningar av The Left hand of Darkness och The Female Man
Titel: Rydaholmsmetoden ? förtjänster och kritiska punkter Engelsk titel : The Rydaholm Method ? benefits and critical points Författare: Anders Persson, Monica Aldrin Handledare: Christer Jacobson Antal sidor: 58 Nyckelord: lästräning, motivation, ordavkodning,Rydaholmsmetoden, specialpedagogiskt perspektiv.Det här arbetet är en flermetodologisk studie med syfte att tydliggöra vilka förtjänster och kritiska punkter det pedagogiska arbetssättet Rydaholmsmetoden har. Arbetet innehåller två delstudier där den ena är intervjuer genomförda med pedagoger vilka i nuläget arbetar med metoden och den andra en intervention genomförd med fem elever i år två under fem veckors tid. Delstudiernas resultat redovisas var för sig. Metoden är framtagen av specialläraren Carl-Erik Pettersson som också har sammanställt det färdigproducerade arbetsmaterialet. Målet med Rydaholmsmetoden är att utveckla den del av läsningen som handlar om avkodning av skriven text.
Cykelparkeringsplatser : Grundläggande principer för planering, lokalisering och utformning
This bachelor thesis is about illustrating the fundamental principles for planning, locatingand designing bicycle parking spaces. The study aims to give an understanding of theneed and demand for bicycle parking spaces today, as well as to determine how these canbe met according to different theories. The study also aims to investigate the issue withincorrectly parked bicycles, which occurs frequently in the cityscape and therefore createsan obstacle in street spaces.An observational study on the new bicycle lots along Götgatan was conducted in orderto analyze how the theories of bicycle parking spaces are applied in practice. Cyclistswere then interviewed in order to obtain a deeper understanding of the cyclists? revealedpreferences.
Självuppvärmande flervåningshus
I samhället Glumslöv, som ligger i Skåne, har en ny typ av radhus byggts, som kallas
för självuppvärmande hus, beroende på att det inte finns något konventionellt
värmesystem i huset. Det traditionella uppvärmningssystemet har istället ersatts med en
luft/luft-värmeväxlare i kombination med ett värmebatteri om 900 W och extra
välisolerade konstruktioner. Idag finns det bara en- och tvåplanshus som fungerar som
självuppvärmande bostäder och i takt med att det byggs många nya flerbostadshus i
landet, så kommer också behovet att försöka minimera energikostnaderna att öka.
I vårt arbete har vi för första gången testat självuppvärmande konstruktioner för ett
fyravåningshus. Husen har designats för ett projekt i Malmö som kallas Hammars park.
Parken ligger i Sibbarp, som är ett område beläget i Limhamn precis vid
Öresundsbrofästet. Området består av sammanlagt 21 hus med totalt 240 lägenheter.
Husen har konstruerats och dimensionerats för att huset ska ha ett bra inneklimat och
klara av en lång tidsperiod med ett minimum av underhåll.
Enligt vår IDA databeräkning kommer värmeenergibehovet i en tvårumslägenhet att
vara ca 350 kWh/år, och för en fyrarumslägenhet 950 kWh/år.
Ulleråker sjukhus : trädgård och park : vårdprogram
In the middle of the 19th century came an opposite reaction against the hospitals? treatment of their patients and a more human way was requested. A link between crowded housing, bad hygien and other bad conditions had been noticed and nature was considered to be healthy. Hospitals and sanatiories moved closer to nature due to influences from England, USA and Germany, and cities began building public parks. Employment was seen as calming and healthy for the patients.
Stadsmöbler för ungdomar :
The title Urban furniture for young people reveals that this
paper handles two central phenomenon in landscape architecture;
the form and content of the urban spaces, respectively
the users and their need for an appropriate outdoor
environment in the city. In this paper youth is referred to as
15-18 year olds and the paper is based on theories of their
physical use of the city?s outdoor environment. Urban furniture
refers to equipment and components in the public room
which becomes furniture when people takes them in to claim
and gives them a meaning and a function that is useful for
the moment. The starting point is that the users, in this case
youths, defi nes urban furniture as something signifi cantly
more than traditional park furniture, bicycle racks and waste
baskets.
This paper aims to investigate how the city?s furniture can be
developed to meet the youths need to see each other, move
and make their marks in the public room.
The theories about how youths uses the city are presented
in the Theory chapter.