
Sökresultat:
258 Uppsatser om Eating phobia - Sida 5 av 18
Uteservering för Hotell & Restaurang Villa Anna : urban odling i uteserveringsmiljö med storytelling som gestaltningsverktyg
In this paper, I design a new concept for a patio at Hotel and Restaurant Villa Anna in Odinslund, Uppsala, Sweden. Through this design, I examine how urban farming can thrive in a restaurant-context. The purpose of the design is to give the visitor a sense of the core values of the cuisine and to strengthen the sense of place by storytelling. My methods are comprised of a literature study on urban farming and storytelling as well as a discussion with the res-taurateur Rafael Löfstedt. I create a story of the place by examining its historical background and connect it to the current philosophy of the Villa Anna restaurant.
Hackelselängdens betydelse för tuggtid och foderkonsumtion hos mjölkkor :
Today, our cows experience a harder pressure to achieve higher milk yield. To manage this challenge the animal needs first class feeding and treatment. An important aspect of the feeding is to fulfil the need from the cows of especially fiber; and fiber with a sufficient proportion of long particles. Both too much and too little fiber is bad for the wellbeing of the cow, and she might get diseases like acidosis.
Many models for feed management have been developed to secure that the animal gets enough of e.g. fiber with a sufficient proportion of long particles.
Strategier och beteenden bakom en varaktig viktminskning : en enkätundersökning gjord på individer som bibehållit sin vikt i mer än ett år
AimThe purpose of this degree thesis was to find out what strategies and behaviours earlier overweight individuals have used to maintain their weight loss.- What strategies did the participants use to loose weight?- Which behaviours are related with maintained weight loss?MethodThe study is based on an encase research with earlier overweight individuals who had lost weight with help of the Cambridge method. The chosen population who further more had maintained their weight for over one year have answered questions about their successfully maintained weight loss.ResultsThe results are based on 32 overweighed individuals, 9 men and 23 women, who had maintained their weight loss for over one year. After the initial weigh loss by help of the Cambridge method their main strategy was to change eating behaviour ? by eating on regular schedule, choose food with less fat ? and to increase their physical activity.
Social rädsla bland ungdomar
Social phobia is a fear which limits a person's capabilities in daily situations. The fear can be so strong that a person can distance themselves from all social situations, for example education, marriage, sports activities etc. The purpose of this study is to discover whether there are any correlations between social fear and choice of educational program, between social fear and sex, and between social fear and Internet use. Questionnaires were administered to 80 upper secondary pupils. Each questionnaire answer was assigned a certain score, which was then coded in SPSS, the highest scores corresponding to highest degrees of shyness.
Utfodring i finmaskiga hönät : hästens ättid och skötarens arbetsmiljö
Horses are by nature herbivores, specialized on grass, and graze during the main part of the day. The horse has neither changed this basic behaviour nor the function of gastro-intestinal tract, when the horse was domesticated by man. A horse on pasture has an even production of saliva and gastric acids. The buffering effect of the saliva makes the pH in the stomach above four throughout most of the day. With abnormal long breaks of eating, the pH may decrease, causing an increased risk of gastric ulcer.
Utvärdering av nya ät-träningsmetoder
Mandometermetoden hjälper personer med ätstörningar genom att med träning lära dem ätapå ?rätt? sätt med en produkt som kallas Mandometer®. Detta sker genom att användarna viadisplayen på Mandometers® handdator får återkoppling på om de äter för fort eller förlångsamt under måltiden. Mando Group AB, företaget som utvecklat Mandometermetoden,har även tagit fram ett datorprogram som fungerar som en simulering av en måltid medMandometer®. Syftet med det här arbetet var att undersöka om träning med denna simuleringskulle kunna ge samma effekt som träning med Mandometer®.
Långtidseffekter av Internetbaserad KBT vid social fobi
Social fobi är en av de vanligaste ångestsjukdomarna. Rädsla och oro i sociala situationer och prestationsrelaterade dito är utmärkande för dessa individer. Social fobi tenderar, om den inte behandlas, att bli kronisk och det finns indikatorer på att tillståndet förvärras över tid. Idag finns behandlingar som ger goda utfall direkt efter avslut, men huruvida behandlingseffekterna håller i sig över längre tid är mer höljt i dunkel. Internetadministrerade självhjälpsbehandlingar har en möjlighet att öka tillgängligheten för denna klientgrupp och det är då av vikt att den är av god kvalitet.
Inverkan av ensilagets partikelstorlek på beteende och beteendestörningar hos mjölkraskvigor :
Modern milk production have come a long way when it comes to accommodating the
nutritional and physiological needs of the animals, but unfortunately the behavioural and
psychological needs of cows and heifers are often left unfulfilled. A long time for eating
is beneficial for the digestion and also gives the cattle something to do and decreases the risks for developing abnormal behaviours. An important factor that influences eating- and ruminating time is the particle size of the roughage. The aim of the study was to find out if particle size influences the behaviour of dairy heifers, in particular with regard to eating behaviour and abnormal behaviours.
The study was conducted at Uddetorp farm high school in Skara. Forty-two heifers of the
breeds SR and SF were housed in 8 slatted floor pens.
Tidsbudget Przewalskis vildhäst (Equus ferus przewalskii) på Nordens Ark
During the winter 2011 Isaksson and Andersson did a time budget study on Nordens Ark?s Przewalskis horses during daytime when there were visitors and caretakers in the park. This time budget study was made during daytime and when there were no visitors or caretakers in the park. The horses where observed in the morning (5.30-6.30 am) and in the evening (5.45-6.45 pm) during four days. In addition to a time budget, the horses? positions in the enclosure were registered.
Green structure planning in Transit-oriented Development (TOD) : a spatial analysis of Önnestad
During the winter 2011 Isaksson and Andersson did a time budget study on Nordens Ark?s Przewalskis horses during daytime when there were visitors and caretakers in the park. This time budget study was made during daytime and when there were no visitors or caretakers in the park. The horses where observed in the morning (5.30-6.30 am) and in the evening (5.45-6.45 pm) during four days. In addition to a time budget, the horses? positions in the enclosure were registered.
Mat(o)vanor bland flyganställda : - måltidsmönster och upplevelse av möjlighet till återhämtning med oregelbunden arbetstidsförläggning
AbstractFood and recuperation has a superior importance in human life and it is hard to deny thedistinction of the food in everyday life. Nutritious food gives energy to benefit activitiesof the day and influences on behavior and performance as well as well being. Themeaning of the terms meal and mealtime are key concepts in this study and the severalbeneficial aspects beyond the physiological function. Inadequate time for the mealmight provide degenerative consequences for individual health and generate outgoingsfor society. The aim of this study was that from an individual perspective describe workenvironment conditions for meals and recovery potential among employees withirregular working hours using mixed methods with both questionnaire and interviews.Four (4) airline employees participated.
Attityder till mat och ätande samt förekomst av stört ätbeteende bland 7-åriga flickor och deras mödrar : en enkätstudie
Syftet med studien var att undersöka sjuåriga flickors och deras mödraras attityder till mat/ätande samt att undersöka om det förekom ett samband mellan mödrars och döttrars attityder till mat/ätande. Studien var en delstudie ur IDA-projektet som hade en prospektiv longitudinell design. Flickor och deras mödrar rekryterades genom ett slumpmässigt stratifierat urval av skolor i Uppsala län. Sammanlagt 161 flickor och deras mödrar (n=133) deltog. För att bedöma attityder till mat/ätande har två självskattningsformulär använts, Children?s Eating Attitude test (ChEAT) för flickorna samt Eating Attitude Test (EAT) för mödrarna.
Matglädje : Möjliga metoder till att finna matglädjen vid ätstörningar
Syfte: Undersöka möjliga metoder till att finna matglädje vid ätstörningar samt undersöka hur användbara dessa metoder kan vara för människor med ätstörningar både i och utanför behandling.Bakgrund: Ätstörningar är ett växande folkhälsoproblem och ett område där det krävs mer uppmärksamhet och forskning för att öka förståelsen och kunskapen av ätstörningar, samt även för att kunna öka förebyggandet och behandling av dessa sjukdomar. Denna uppsats inriktar sig på ätstörningar och matglädje. Det är oerhört viktigt att hitta glädjen för mat när man har en ätstörning för att kunna nå ett friskare liv och ett friskare tänkesätt kring mat och sin egen kropp. Denna uppsats har undersökt möjliga metoder som kan användas för att hjälpa människor med ätstörningar att finna matglädje. En studie har genomförts på Capio Anorexi Center i Malmö som fokuserade på hur personalen arbetar för att hjälpa patienter att finna glädje för mat under behandling, samt hur de arbetar för att förmedla mat på ett positivt sätt för sina patienter.Metod: Litteraturstudier genomfördes både innan och efter undersökningen på Capio Anorexi Center.
Injektionsfobiskalan för barn: Normdata och psykometriska egenskaper
Många människor tycker att kontakt med injektioner, blod eller skador är obehagligt men cirka 3,5% av befolkningen störs av en överdriven rädsla för dessa stimuli, vilket kallas BII-fobi (Blood-Injection-Injury Phobia). Injektionsfobi är en typ av BII-fobi och det har hittills inte funnits några mätmetoder för injektionsfobi hos barn. Studiens syfte var att undersöka de psykometriska egenskaperna hos Injektionsfobiskalan anpassad till barn samt att samla in normdata för barn i åldrarna 8-17 år. Data från 677 barn samlades in i skolor i Stockholmsområdet. Resultaten visade att skalan hade god reliabilitet och god samtidig och diskriminativ validitet.
Hinder och möjligheter för arbetsmiljöarbete och rehabilitering i mikroföretag
The purpose of this study was to evaluate meals and eating in one day for at least ten truck or lorry drivers. Another aim was to investigate the attitudes by the drivers to food and meals and their expectations on the meals. This is a qualitative study conducted in ten interviews, seven of which were over the phone. The interviews were semi-structured and took about twenty minutes for each driver. Data relating to the food choices for one day were collected and questions asked about their attitudes to food and meals were collected simultaneously.