Sök:

Sökresultat:

28 Uppsatser om Disinfection - Sida 2 av 2

"Guud, vad tråkigt." : Matematik och elevmotivation

Drinking water is produced from raw water and is either from groundwater or surface water. This thesis aims to find out if the cleaning process of raw water is sufficiently effective. This is important because consumers are otherwise at risk of waterborne infection caused by pathogens. There are three groups of pathogens; bacteria, virus and parasite. These have different characteristics which mean that they require different water treatment to be separated.

I huvudet på en naturkunskapslärare : Elevernas intresse- problem eller resurs?

Drinking water is produced from raw water and is either from groundwater or surface water. This thesis aims to find out if the cleaning process of raw water is sufficiently effective. This is important because consumers are otherwise at risk of waterborne infection caused by pathogens. There are three groups of pathogens; bacteria, virus and parasite. These have different characteristics which mean that they require different water treatment to be separated.

Varför sviktar elevers intresse för matematiki de högre åldrarna? : Vilka faktorer ger elever motivationoch lust att lära matematik?

Drinking water is produced from raw water and is either from groundwater or surface water. This thesis aims to find out if the cleaning process of raw water is sufficiently effective. This is important because consumers are otherwise at risk of waterborne infection caused by pathogens. There are three groups of pathogens; bacteria, virus and parasite. These have different characteristics which mean that they require different water treatment to be separated.

Preoperativ handdesinfektion inom operationssjukvård

Inom operationssjukvård förebyggs postoperativa infektioner genom att operationspersonalen utför preoperativ handdesinfektion. Det finns två handdesinfektionsmetoder som rekommenderas att använda, Metod 1 för alkoholbaserad handdesinfektion (Sterillium) och Metod 2 för antiseptisk handdesinfektion (Hibiscrub). Syftet med studien var att studera och jämföra olika preoperativa handdesinfektionsmetoder inom operationssjukvård. Metoden var en litteraturstudie som baserades på 11 vetenskapliga studier. Systematiska sökningar gjordes i databaserna CINAHL och Medline samt via manuella sökningar.

Följsamhet till handhygien : En litteraturstudie

Background Nightingale attention that hygiene was an important task to prevent health- related infection. Today there are guidelines how hand hygiene should be followed, to prevent health- related infection. Good knowledge and education in hand hygiene and its consequences if it?s not followed is of great importance. Hand hygiene should be performed before and after the clean and the unclean work with patients and materials.

Hälso- och sjukvårdpersonals följsamhet till hygienföreskrifter avseende handhygien och faktorer som påverkar detta : En litteraturstudie

Syftet med föreliggande studie var att redogöra för hälso- och sjukvårdspersonalens följsamhet till hygienföreskrifter avseende handhygien och de faktorer som påverkar detta. Metod: Artiklar söktes via CINAHL, Pubmed och Scopus. Sökord som användes i olika kombinationer var: hand hygiene, adherence, hygiene guidelines, health care workers, compliance, hand Disinfection, infection control, nursing, nurse och hand cleansing. Tretton vetenskapliga artiklar erhölls. Vidare gjordes en manuell sökning ifrån inkluderade artiklars referenslistor och genererade två artiklar som ingick i resultatet.

Handdesinfektion- hinder och följsamhet

Bakgrund: Ett flertal studier visar på att följsamhet i handhygien bland sjukvårdspersonal är låg.Syfte: Den föreliggande studien syftade till att identifiera vilka hinder som försvårar följsamheten i handdesinfektion för sjuksköterskor och undersköterskor.Metod: Undersökningen utfördes på tre slumpmässigt utvalda vårdavdelningar på ett sjukhus i Mellansverige i mars 2014. Sjuksköterskor och undersköterskor besvarade en enkät som konstruerats för studien.Resultat: Av studiens tilltänkta undersökningsgrupp (n=110) svarade 70 vilket motsvarar en svarsfrekvensen på 64 %. Resultatet visar att det var vanligare att desinfektera händerna efter patientkontakt än före.  Det som i störst utsträckning angavs som hinder till att utföra handdesinfektion var tidsbrist och brist på tillgängligt handdesinfektionsmedel. Sjuksköterskor angav att de utför handdesinfektion i lägre utsträckning till följd av brist på tillgängligt handdesinfektionsmedel än undersköterskorna. Vidare framkom att de med kortare arbetserfarenhet än genomsnittet (14,3 år) angav i större utsträckning än de med längre arbetserfarenhet att de inte utförde handdesinfektion.Slutsats: Vårdpersonal uppger att det är vanligare att desinfektera händerna efter patientkontakt än före, liksom att tidsbrist och brist på tillgängliga handdesinfektionsmedel utgör tydliga hinder för god följsamhet i handdesinfektion.

FCoV och FIP hos svenska katter ? förekomst, hantering i klinikmiljö och information till kattägare

Feline infectious peritonitis (FIP) is a disease that can affect cats and is caused by a feline coronavirus (FCoV). FCoV is spread via the feacal-oral route and many cats are carriers of the virus. Despite that, very few of the carrier cats develop FIP. The explanation of this phenomenon is that the virus has to mutate to be able to cause FIP and in the majority of the carrier cats this mutation never occurs. FIP is very hard to diagnose because the symptoms are diffuse and a completely accurate diagnosis can almost exclusively be established during a postmortem necropsy.

Tvåstegsavvänjning av köttraskalvar med hjälp av nosbricka :

When beef calves are weaned abruptly at 5 to 6 months of age this triggers a strong stress reaction, since the animals have not yet untied the bonds to their mothers or stopped suckling. This is displayed as extensive vocalization and restlessness. Attempts to diminish the negative effects of weaning on sucking calves have been showing varying results. The study presented here emanates from the observation that when calves are weaned without human interference they are only prevented from suckling, but are still allowed to have social contacts with their mothers. The hypothesis was that calves weaned in two steps would be calmer, gain more weight, and be healthier than animals that were abruptly weaned. To investigate this, 15 calves where weaned in two stages (Group 2), by fitting the calves with nose tags that prevented them from suckling during 5 days prior to the separation of the cows and calves.

Prognostisering av efterfrågan : En fallstudie på Getinge Disinfection AB

Bakgrund: För företag är logistikverksamheten ett område som är av stor betydelse för lönsamheten. Lönsamheten förbättras genom att öka antingen vinstmarginalen eller kapitalomsättningshastigheten, där det senare kan erhållas genom att minska lager-nivåerna. Lager leder till ett antal kostnader, bland annat kapitalbindning. En viktig faktor inom lagerstyrningen är prognoser. Företag använder prognoser för att uppskatta produkternas framtida efterfråga i syfte att planera sin verksamhet.

Mikrobiella hot mot nordiskt dricksvatten : En studie av mikrobiella föroreningar i dricksvatten i Norden samt en utvärdering av olika reningsprocesser

Den största akuta risken inom dricksvattenförsörjningen är vattenburen smittspridning. Dricksvattenrelaterad smittspridning förekommer i störst utsträckning i utvecklingsländer med dåliga sanitära förhållanden. Under 2000-talet har de nordiska länderna drabbats av flertalet dricksvattenburna sjukdomsutbrott vilket har lett till att mikrobiella föroreningar uppmärksammats som ett problem även i Norden. För att säkerställa att det dricksvatten som distribueras är av god mikrobiologisk kvalitet krävs att säkerhetsbarriärerna i vattenverket är tillräckligt effektiva för alla typer av mikrobiella föroreningar. Vissa mikroorganismer har uppmärksammats som mer tåliga mot olika desinfektionsmetoder, till exempel klorering, än vad som tidigare varit känt.

Analys av dricksvattenrening med metoderna Mikrobiologisk riskanalys, MRA och God desinfeksjonspraksis, GDP

Vatten är ett livsmedel som vi kommer i kontakt med dagligen. För att inte råka ut för sjuk-domar och infektioner renas dricksvattnet på vattenverken, främst för att reducera antalet patogener, d.v.s. sjukdomsframkallande mikroorganismer. Man brukar prata om tre grupper mikroorganismer i vattenrening; bakterier, virus och parasiter. Dessa grupper är vitt skilda i många avseenden och reduceras därför olika bra av olika reningssteg.

Odlingens och lagringens inverkan på utsädes grobarhet :

At seed-growing the aim is to produce a commodity with high germination capacity, good soundness and purity, and also slight admixture of seeds from other species. The capacity of germination and the vigour of the seeds may become impaired in consequence of mechanical damage, infection of diseases, growth of mould, attacks of vermin, high drying temperature, secret germination, sprouting in the ears etc. The germ belongs to the outer and most unprotected parts of the seed, and consequently this is much exposed. Even quite sound seeds can instantaneously have low capability of germination. It can be due to the fact that the seeds are in rest of germination, i.e.

<- Föregående sida