Sök:

Sökresultat:

1999 Uppsatser om Bilder av övervakning - Sida 33 av 134

Minion- en ordningsam vÀn i tvÀttstugan

Minion- en ordningsam vÀn i tvÀttstugan.TvÀttstugan. En samhÀllstjÀnst som alla tar för givet eller en arena för dÄligt beteende. Vad den Àn Àr sÄ Àr den stÀllet dÀr beteenden som fusk med stÀdning samt stulna tvÀttider och klÀder sker vilket kan mynna ut i riktigt allvarliga brÄk som polisanmÀls. Att Àndra pÄ tvÀttstugan och hÄlla ett vakande öga över den kostar pengar och det har inte alla. Under dessa förhÄllanden kommer problemen som pÄtrÀffas dÀr, bara att fortsÀtta att existera tills alla tvÀttstugor stÀngs.Forskning har visat att bilder pÄ ögon motarbetar beteenden som orsakar problem i tvÀttstugan.

BildsprÄket- ett verktyg i matematiken ?

Syftet med mitt arbete var att ta reda pÄ hur elever anvÀnder sig av bildsprÄket i matematiken och varför man ska anvÀnda sig av bilder för att öka förstÄelsen inom matematiken. Funderingarna mynnade ut till tvÄ frÄgestÀllningar:- Hur beskriver elever i Är nio matematiska begrepp genom bilder? och -Vilka fördelar finns det med att anvÀnda sig av bildsprÄket för att öka förstÄelsen för matematiska begrepp? FrÄgorna har jag sökt svar pÄ genom att göra en litteraturstudie dÀr man behandlar bildsprÄket frÄn olika hÄll: Det ÀrlÀrare som har redogjort för sina egna erfarenheter av att arbeta med bildsprÄket i matematiken, böcker som behandlar bildsprÄket ur ett mer konstnÀrligt perspektiv, samt stora pedagoger som redogjort för barns sprÄkliga utveckling. Jag har Àven gjort en undersökning i form av en enkÀt frÄn tvÄ klasser i Är nio. De har fÄtt pÄ ett sÄ matematiskt sÀtt som möjligt beskriva utvalda begrepp endast genom bilder.

"Mannorna har platta och tjejerna har stora"

I dagens samhÀlle finns det tydliga bilder av hur mÀn och kvinnor ska vara. Dessa bilder förmedlas till barn genom bland annat medier och andra förebilder i barns omgivning. DÄ barn i femÄrsÄldern Àr mitt i skapandet av sin uppfattning om sig sjÀlv och sin omgivning spelar pedagoger en viktig roll i deras skapandeprocess. Detta examensarbete handlar om hur barn och pedagoger pÄ en förskola resonerar kring genus. Syftet med denna undersökning har varit att med hjÀlp av ord och bild fÄ fram barns och pedagogers tankar och uppfattningar om genus.

Burning Beauty & Konstkritiken : David LaChapelle pÄ Fotografiska museet 2012-2013

Syftet med undersökningen Àr att analysera hur svensk dagspress framstÀller Fotografiska museets utstÀllning Burning Beauty med fotografier av David LaChapelle genom hur konstkritikerna framstÀller konsten och konstnÀren som person. Undersökningsmaterialet bestÄr av artiklar, konst- och kulturtidskrifter, nÀttidskrifter och radioreportage i Sverige under eller inför utstÀllningen. Jag har genom att nÀrlÀsa artiklarna undersökt vilka ord och formuleringar som förekommer vid beskrivningen av utstÀllningen, konstnÀren och konsten.Konstkritikerna framstÀller utstÀllningen som vÀlgjord och ett unikt tillfÀlle att fÄ se en konstnÀrskarriÀr under ett och samma tak dÄ den innehÄller över 250 bilder frÄn 1980-talet fram till 2012. Det Àr den största utstÀllningen som Fotografiska museet visat och den största utstÀllningen som LaChapelle haft. Den liknas vid en neonlysande regnbÄge som följer vÀggarna pÄ Fotografiska.

"Goda Àlskare de föds inte, de görs": en kritisk studie av Sexinspektörerna utifrÄn ett queerteoretiskt perspektiv

Den hÀr studien Àr en kritisk granskning av programserien Sexinspektörerna som sÀndes i sex avsnitt pÄ TV4 vÄren 2007. I Sexinspektörerna fÄr heterosexuella par hjÀlp med sitt sex- och samliv av tvÄ experter pÄ omrÄdet. Syftet med vÄr studie Àr att undersöka hur programmet skapar och Äterskapar heteronormativitet och pÄ sÄ sÀtt hur femininitet(er) och maskulinitet(er) uttrycks inom den heterosexuella parrelationen. Uppsatsen utgÄr ifrÄn ett queerteoretiskt perspektiv och den heterosexuella matrisen utifrÄn Judith Butler. Genom att vÀlja kritisk diskursanalys som metod har vi kunnat analysera sÄ vÀl det som sÀgs i programmet som de bilder som visas och pÄ sÄ sÀtt tillföra ytterliggare en dimension till analysen.

System för de Ànnu inte tÀnkta tankarna

Titeln ?system för de Ànnu inte tÀnkta tankarna? Àr en liten ordlek menad att vara provocerande. Provocerande för att systemets funktionalitet pÄstÄs vara det sinnliga och mystiska i det plötsliga uppdykandet av tankar eller idéer ? ?de inte Ànnu tÀnkta tankarna?. Detta fenomen brukar tillfalla intuitionens konto och kommer nÀstan alltid pÄ tal nÀr kreativitet diskuteras.

LÀrares uppfattningar om flerstÀmmighet och det vidgade textbegreppet

Syftet med denna uppsats Àr att undersöka hur olika texter, sÄsom bild, media, film och radio, fÄr plats i en flerstÀmmig miljö. Genom att intervjua ett antal lÀrare har jag undersökt hur och om de anvÀnder sig att olika slags texter och varför. Jag har ocksÄ undersökt hur de ser pÄ sin egen undervisning utifrÄn de tvÄ begreppen flerstÀmmighet och det vidgade textbegreppet. Olika texter finns runt omkring oss i samhÀllet dagligen och informationsflödet Àr stort. SamhÀllets informationskÀllor Àr idag inte enbart skrivna texter utan ter sig Àven i former som bilder, symboler, rörliga bilder och auditiva texter.

Goddag gli. Adjö tant : en berÀttelse i kronologisk ordning om min mormor Gerd Pettersson, vars vedermödor och livsvÀrv portrÀtteras i en serie om Ätta bilder

Gungstolen Àr en möbel med en sÀregen relation till sin brukare. KÀnsloladdad, lite opraktisk men omtyckt. Jag önskar att fler ska fÄ uppleva glÀdjen och stoltheten i att bidra till skapandet av en möbel. En trÀram som fylls med personligheten av sin brukare. Kan detta ocksÄ göra relationen till möbeln starkare?.

DisciplinÀra ÄtgÀrder inom universitet och högskolor : en effektanalys av rÀttstillÀmpningen vid landets lÀrosÀten och domstolar

Syftet med studien Àr att genom diskursanalys lyfta fram exempel pÄ medias bild av kvinnan. Materialet för analysen bestÄr av artiklar som berör skönhet, kropp och hÀlsa i tre nummer av tidningen Amelia samt bilder pÄ tidningens omslag. Samtliga omslags bilder visar stylade, leende kvinnor som visar hur en kvinna kan, lÀs ska se ut, vilket följs upp inne i tidningarna dÀr vi fÄr förslag pÄ val av handlingar för att uppnÄ samma (sjÀlv)bild. De funna resultaten kopplas till socialpedagogikens; det sociala arbetets arena, som handlar om mÀnsklig tillvÀxt, relationer, kommunikation samt tilltro till individen som kapabel att vÀlja och förhÄlla sig till rÄdande explicita och implicita normer i den samhÀlleliga kontexten. Normerna bygger pÄ mönster av makt, som kan relateras till uppfattning och attityder gentemot individers delaktighet i samhÀllet utifrÄn hur avvikande val kring skönhet, kropp och hÀlsa bestraffas.

Objektdetektering i SAR- och IR-bilder

This report treats detection in IR-pictures taken from airplanes over the ground. The detection is divided in two parts. First there is a detection with filterkernels with the task to point on targets and objects that look like targets. The second part is a discriminator that demands more calculations and has the task to sort out the false alarms from the discriminator. Both the detector and the discriminator contain thresholds thats been trained from trainingsets of data.

A tt köpa och sÀlja konsulttjÀnster inom byggsektorn - En undersökning av kompetensupphandling inom offentlig och privat sektor

Syfte ? Att skapa en ny produkt inom kategorin mingelbord, som erbjuder fler anvÀndningsomrÄden för att bli mer anpassad för privatpersoner och i hemmamiljö. Att genom en innovativ konstruktion och en kombination av moduliserade- och hantverksdelar skapa en unik produkt pÄ marknaden.Metod ? Grundmetoden för det hÀr arbetet Àr den första fasen i en produkts liv: produktutvecklingsprocessen; identifiera behovet, planera designprocessen, ta fram kundkraven, utveckla konceptet och till sist utveckla produkten.Resultat ? Designkoncept pÄ ett mingelbord har tagits fram och redovisas i bilder. Dessa bilder Àr resultatet av en uppmodellering i datorn med hjÀlp av 3D-progam.

Texter om QUASI-projektet : Att popularisera forskningsinformation

QUASI-projektet Àr ett tvÀrvetenskapligt forskningsprojekt som inkluderar universitet och högskolor i fem europeiska lÀnder. QUASI-samarbetet fokuserar pÄ forskning om jÀstceller. Projektet avslutades i maj 2007 och de vetenskapliga resultaten ska förklaras för allmÀnheten. Syftet med mitt examensarbete har varit att utforma lÀttbegripliga texter om QUASI-projektet för att informera allmÀnheten om projektet och resultaten. Texterna ska publiceras pÄ en webbsida.

SÄ blir du lönsam, lille vÀn! ? FramgÄng och identitet speglat genom gymnasieskolors reklammaterial i Malmö stad

Föreliggande arbete diskuterar hur gymnasieskolor konsturerar bilder av sig sjÀlva och sina elever i sin marknadsföring inför gymnasievalet. Marknadsföringsbroschyrer frÄn tre fristÄende och tvÄ kommunala gymnasieskolor i Malmö stad har undersökts. Fokus ligger frÀmst pÄ hur broschyrerna konstruerar bilder av en framgÄngsrik skola och en framgÄngsrik elev. En utgÄngspunkt i analysen Àr att gymnasievalet i allt högre utstrÀckning kommit att bli ett livsstilsval. DÀrför undersöks vilka identiteter och livsstilar skolorna tillskriver sina elever och idealiserar genom att sammankoppla dem med framgÄng.

Hur förskollÀrare inkluderar barn med autism i förskolan

Syftet med studien Àr att undersöka hur förskollÀrare arbetar med att inkludera barn med autism i förskolan och hur de bidrar till social utveckling, och vilka verktyg som anvÀnds. Studien baseras pÄ kvalitativa intervjuer med sju förskollÀrare som arbetar pÄ olika förskolor. Resultatet visar att förskollÀrarna ansÄg att det var svÄrt att bygga upp ett socialt samspel mellan det autistiska barnet och de övriga barnen. Det uppkom inga leksekvenser mellan det autistiska barnet och de övriga barnen eftersom barn med autism har svÄrt med socialt samspel och att kommunicera. Det framkom att de vuxna har en betydelsefull roll för barn med autism, eftersom vuxna lÀttare förstÄr dem.

Kan hon - sÄ kan du!? : En diskursanalytisk studie av tidningen Amelias bild av kvinnan.

Syftet med studien Àr att genom diskursanalys lyfta fram exempel pÄ medias bild av kvinnan. Materialet för analysen bestÄr av artiklar som berör skönhet, kropp och hÀlsa i tre nummer av tidningen Amelia samt bilder pÄ tidningens omslag. Samtliga omslags bilder visar stylade, leende kvinnor som visar hur en kvinna kan, lÀs ska se ut, vilket följs upp inne i tidningarna dÀr vi fÄr förslag pÄ val av handlingar för att uppnÄ samma (sjÀlv)bild. De funna resultaten kopplas till socialpedagogikens; det sociala arbetets arena, som handlar om mÀnsklig tillvÀxt, relationer, kommunikation samt tilltro till individen som kapabel att vÀlja och förhÄlla sig till rÄdande explicita och implicita normer i den samhÀlleliga kontexten. Normerna bygger pÄ mönster av makt, som kan relateras till uppfattning och attityder gentemot individers delaktighet i samhÀllet utifrÄn hur avvikande val kring skönhet, kropp och hÀlsa bestraffas.

<- FöregÄende sida 33 NÀsta sida ->